Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
32
Vélemények
20
Képek
16
Videók
Üveg
Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
James McAvoy
Bruce Willis
Sarah Paulson
James McAvoy
Anya Taylor-Joy
M. Night Shyamalan
Bruce Willis
 
Shelby07   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Mint ahogy az előző része, ez is elég beteg film. Persze ennek pont ez a lényege.. Viszont ahhoz hogy az ember megértse, látnia kell hozzá az előző részt (Széttörve), illetve az ehhez kapcsolódó filmeket. Ebből áll össze a főszereplők története akik végül egymás ellen ugranak a végén. Kissé zavarosnak tűnhet, akár eszementnek, de mint minden filmnek, ennek is van mögöttes mondandója és végül is egy akár mindennapokban előforduló témát feszenget. (Itt persze nem a falra masszásra gondolok csupasz kézzel) A téma azért lehet ijesztő, mert a valóságban is vannak emberek, akik mentális betegséggel küzdenek, több személyiségűek, hihetetlen erőket gondolnak maguknak. Valószínűleg ezek a valóságban is létező elemek ihlették az alkotót. Egyszer mindenképp érdemes megnézni annak, akit érdekelnek a pszicho thrillerek, de nem ijesztő, úgyhogy emiatt nem kell aggódnia senkinek, illetve a Széttörve és a Sebezhetetlen című filmek, amik ennek az előzményei szintén érdemes megnézni, ha másért nem is, de azért igen, hogy érthetővé váljon ez a rész.

 
Lester69   2019. 01. 20.

a nap véleménye

Az Üveg megsebzi a Sebezhetetlent.

Eléggé kesernyés szájízzel jöttem ki a moziból. Valószínűleg csak az általam állított hatalmas elvárások és a magas hype miatt, de csalódásként éltem meg az Üveget. Számomra a Sebezhetetlen a mindenkori "szuperhős-film." Misztikus, emberi, nagy csavarral a végén, a zenéjét pedig még ma is sokszor újrahallgatom. A Széttörvével úgy voltam miközben néztem, hogy McAvoy zseniális játéka emeli az átlagosnál picit feljebb, de a post-credit sceneben lévő csavar gyermeki ujjongást váltott ki belőle, nem csoda, hogy a moziban többen is igencsak furcsán néztek rám a stáblista alatt :) Ők valószínűleg nem tudták hova tenni Bruce Willist, azonban nekem gyerekkorom egyik meghatározó és lényegében első szu... több»


 
Orosz István   2019. 01. 19.

Nagyon jó lett!

Szerintem nagyon jó lett, ez a film megint bebizonyította hogy a kritikusok véleményére nem érdemes adni. A két filmből lett egy nagyon jó harmadik film. Én csak ajánlani tudom.

 
indingo   2019. 04. 14.

Kifejezetten vontatottnak és helyenként unalmasnak éreztem. A története nem állt össze, pedig az ilyen típusú filmeket nagyon bírom.

 
HETEDIK   2019. 01. 22.

Az előzetes megint alaposan átverte a nagyérdeműt. Azt sugallta, egy cselekményekben és brutalításban gazdag elegyet kapunk, ahol a három szuperhős képességekkel felruházott pali majd jól egymásnak feszül. Arra, hogy végre egy képen láthassuk őket, háromnegyed órát, a végső harcra pedig másfelet kell várnunk, a film pedig több mint két órás...minek kellett ezt ennyire elnyújtani? Nem lett volna elég másfél óra? A végtelen rém unalmas dialógusok áradata teljesen tönkrevágja a filmet, nekem ez volt vele a legnagyobb bajom. Mert Shyamalan ügyesen összehozta három szuperhősét és a végkifejlet rendkívül hatásos, de mindezt felvezeti másfél órányi tömény unalom. Kár érte, többet vártam.

 
A játékidő utolsó harmadára kellőképpen felpörögnek az események ahhoz, hogy a film megmeneküljön a teljes kudarctól. Ugyanakkor a szokásosnak nevezhető filmvégi duplacsavar ezúttal túltoltnak és feleslegesnek bizonyult. Ahogy igazából ez az alkotás is ebben a formában. Nem nézhetetlen, de a többség biztos nem erre a végeredményre várt. Megvan az év első nagy csalódása, sajnos. több»
 
Az Üveg végül két szuperhősfilm-típus közül a földre esik: kerüli ugyan a nagyzoló, marveles kliséket, de nem tud olyan művészi kivitelezésű, eredeti alkotássá nemesedni, mint A sebezhetetlen volt. több»
 
Az Üveg egy remek start az év elejére, ami egy nagyon sötét, nagyon emberi, éppen, ezért földhözragadt filozófiai szuperhősfilm, amit mindenképpen érdemes megnézni. M. Night Shyamalan újra a csúcson ez nem kérdés. több»

A film összbevétele 246 908 596 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 273 471 189 forintot termelt.

 

M. Night Shyamalan nem csupán kreatív munkát tett bele a trilógiába, hanem komolyabb összegeket is, ugyanis részben ő finanszírozta legyártásukat. A direktor, a saját bevallása szerint, még a saját házára is jelzálogot vett fel a projekt megvalósulásához.

(Thibo84)
 

Samuel L. Jackson egy interjúban elmondta, hogy James McAvoy alakítása, ahogy az egyik szerepből pillanatok alatt egy másikba ugrik, teljes mértékben lenyűgözte.

(hp)
 

Az Üveg a 2000-ben A sebezhetetlennel indított trilógia harmadik része.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.