Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Üveg (2019)

Glass
Filmadatlap
 
29
Szereplők
33
Vélemények
20
Képek
15
Videók
Üveg

Galéria (20)

Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
James McAvoy
Bruce Willis
Sarah Paulson
James McAvoy
Anya Taylor-Joy
M. Night Shyamalan
Bruce Willis

Videók (15)

 
kabel   2022. 10. 11.

legújabb vélemény

0
Elég borzalmas egy film

Értelmezhetetlen, rossz színészi játék, rossz forgatókönyv, rossz üzenet, rossz csavarok.

 
Lester69   2019. 01. 20.

a nap véleménye

2
Az Üveg megsebzi a Sebezhetetlent.

Eléggé kesernyés szájízzel jöttem ki a moziból. Valószínűleg csak az általam állított hatalmas elvárások és a magas hype miatt, de csalódásként éltem meg az Üveget. Számomra a Sebezhetetlen a mindenkori "szuperhős-film." Misztikus, emberi, nagy csava... teljes kritika»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

2

Mint ahogy az előző része, ez is elég beteg film. Persze ennek pont ez a lényege.. Viszont ahhoz hogy az ember megértse, látnia kell hozzá az előző részt (Széttörve), illetve az ehhez kapcsolódó filmeket. Ebből áll össze a főszereplők története akik ... több»

 
Orosz István   2019. 01. 19.

1
Nagyon jó lett!

Szerintem nagyon jó lett, ez a film megint bebizonyította hogy a kritikusok véleményére nem érdemes adni. A két filmből lett egy nagyon jó harmadik film. Én csak ajánlani tudom.

 
HE7EDIK   2019. 01. 22.

1

Az előzetes megint alaposan átverte a nagyérdeműt. Azt sugallta, egy cselekményekben és brutalításban gazdag elegyet kapunk, ahol a három szuperhős képességekkel felruházott pali majd jól egymásnak feszül. Arra, hogy végre egy képen láthassuk őket, h... több»

 
GedyPapa   2019. 07. 10.

1
Jó,de...

Vártam már nagyon, hogy megjelenjen a trilógiává bővült sorozat 3. része, mert a Széttörve engem nagyon megvett (köszönhetően James McAvoy zsenialitásának). A várakozásomért cserébe kaptam egy jó filmet, ami mindig azzal folytatódik, hogy de... Jó, de... jobban ki lehetett volna bontani a kapcsolatokat. Jó, de... én azért a trailer alapján több akciót és durvaságot vártam volna. Jó, de...akkor hogyan tovább? Jó, de... Alapvetően tehát megérdemel 4 csillagot, mert hozta a kötelezőt, DE többet ki lehetett volna hozni belőle.

 
indingo   2019. 04. 14.

0

Kifejezetten vontatottnak és helyenként unalmasnak éreztem. A története nem állt össze, pedig az ilyen típusú filmeket nagyon bírom.

A film összbevétele 246 908 596 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 273 471 189 forintot termelt.

 

M. Night Shyamalan nem csupán kreatív munkát tett bele a trilógiába, hanem komolyabb összegeket is, ugyanis részben ő finanszírozta legyártásukat. A direktor, a saját bevallása szerint, még a saját házára is jelzálogot vett fel a projekt megvalósulásához.

(Thibo84 )
 

Samuel L. Jackson egy interjúban elmondta, hogy James McAvoy alakítása, ahogy az egyik szerepből pillanatok alatt egy másikba ugrik, teljes mértékben lenyűgözte.

(hp)
 

Az Üveg a 2000-ben A sebezhetetlennel indított trilógia harmadik része.

(hp)
 

Az Üveg M. Night Shyamalan első olyan filmje, melyet mögött két nagy múltú és jelentős filmstúdió áll, a Universal és a Touchstone, utóbbi a Walt Disney tulajdona.

(hp)
 

A filmben James McAvoy 21 különböző karaktert (személyiséget) ölt magára, míg a Széttörvé-ben 'mindössze' hetet formált meg.

(hp)
 
2016 szeptemberében a Széttörve (Split) utolsó snittjével körvonalazódott, hogy az indiai származású, amerikai rendező-író M. Night Shyamalan szuperhős-univerzumot épít a 2000-ben megjelent A sebezhetetlen (Unbreakable) köré. Akkor azt hittük, hogy a műfaj végre kap egy frissítő beöntést. Azt hittük, végre jön valami egyedi, ami komolyabban vehető, mint az MCU harsány világa, hogy végre megjelenik egy valódi, stabil lábakon álló, üzenetteljes szuperhős-univerzum, ami nem olyan pszeudo-realista, mint például a DC-moziverzum. A trilógia záróakkordja, az Üveg azonban átlátszó és törékeny lett. több»
 
A játékidő utolsó harmadára kellőképpen felpörögnek az események ahhoz, hogy a film megmeneküljön a teljes kudarctól. Ugyanakkor a szokásosnak nevezhető filmvégi duplacsavar ezúttal túltoltnak és feleslegesnek bizonyult. Ahogy igazából ez az alkotás is ebben a formában. Nem nézhetetlen, de a többség biztos nem erre a végeredményre várt. Megvan az év első nagy csalódása, sajnos. több»
 
M. Night Shyamalan egy életműre teszi fel a koronát az Üveg (Glass, 2019) című filmmel. Nem ez a legsikerültebb filmje, de mindazt, amiért lehet szeretni, remekül sűríti össze szuperhős-trilógiájának utolsó részében. több»