Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
20
Képek
22
Videók
Üveg
 
Orosz István   2019. 01. 19.
Nagyon jó lett!

Szerintem nagyon jó lett, ez a film megint bebizonyította hogy a kritikusok véleményére nem érdemes adni. A két filmből lett egy nagyon jó harmadik film. Én csak ajánlani tudom.

 
HETEDIK   2019. 01. 22.

Az előzetes megint alaposan átverte a nagyérdeműt. Azt sugallta, egy cselekményekben és brutalításban gazdag elegyet kapunk, ahol a három szuperhős képességekkel felruházott pali majd jól egymásnak feszül. Arra, hogy végre egy képen láthassuk őket, háromnegyed órát, a végső harcra pedig másfelet kell várnunk, a film pedig több mint két órás...minek kellett ezt ennyire elnyújtani? Nem lett volna elég másfél óra? A végtelen rém unalmas dialógusok áradata teljesen tönkrevágja a filmet, nekem ez volt vele a legnagyobb bajom. Mert Shyamalan ügyesen összehozta három szuperhősét és a végkifejlet rendkívül hatásos, de mindezt felvezeti másfél órányi tömény unalom. Kár érte, többet vártam.


 
harnas1207   2019. 01. 23.
Összetört a sebezhetetlen üveg

M. Night Shyamalan tökéletesen ötvözte az előző két filmjét ebben a moziban. A sebezhetetlen vontatott és néha unalmas tempóját ötvözi a Széttörve hatalmas ziccerkihagyásával. A nézők így előre tudhatják mit várjanak tőle és nem is éri őket meglepetés. Mindkét film lehetett volna hatalmas siker,de a rendező képtelen volt kihasználni a bennük rejlő rengeteg potenciált. Úgy gondolta a kevesebb néha több, de ebben nem volt igaza. Erre jó példa az Üveg is. A képregényhős elméleten rágódó filmnek ezer jó befejezése lehetett volna, de mind közül a leggyengébbet sikerült kiválasztani. A színészek egyenként mind hozzák azt amit várunk tőlük, és a történet is sokáig kecsegtet azzal az érzéssel, hogy... több»

 
MMcFly2015   2019. 01. 26.
M. Night Shyamalan rosszabbik oldala

Még az előzetes után sem tudtam elképzelni, mit lehet a két sikeres, ám totál különböző filmből összegyúrni. Az egyik egy piszkosul jól sikerült, misztikummal megfűszerezett dráma (A sebezhetetlen), a másik (Széttörve) pedig egy tudathasadásos, igen hatásos elvont thriller. Az utóbbi végére a rendező tett egy csavaros utalást, jelezve, hogy úton van a folytatás. Már ekkor éreztem, hogy ezt a húzást kár volt erőltetni. A gyanúm beigazolódott. Szerintem a két film szereplői nem tudtak hatni egymásra a jelenetek során. Idegen lett ettől az egész környezet. James McAvoy újra briliáns a szerepeibe, de valahogy ez sem tud akkorát ütni, mint első alkalommal… egy ilyen elnyújtott filmbe pedig kevés... több»

 
Thibo84   2019. 01. 18.

Olvastam a filmről rossz és jó kritikákat, én az utóbbiak táborához tartozom, akiknek tetszett, bár úgy jöttem ki a moziteremből, hogy úgy éreztem magam, mint aki egy érzelmi hullámvasútra ült fel. Hogy, miért? Azt nem akarom lelőni előre. Számomra, ami nagyon idegesített az a doktornő, foggal - körömmel való bizonygatása, hogy csak beképzelik, hogy képregényhősök. Ám a végén, minden értelmet nyer.

Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
James McAvoy
Bruce Willis
Sarah Paulson
James McAvoy
Anya Taylor-Joy
M. Night Shyamalan
Bruce Willis
 
A játékidő utolsó harmadára kellőképpen felpörögnek az események ahhoz, hogy a film megmeneküljön a teljes kudarctól. Ugyanakkor a szokásosnak nevezhető filmvégi duplacsavar ezúttal túltoltnak és feleslegesnek bizonyult. Ahogy igazából ez az alkotás is ebben a formában. Nem nézhetetlen, de a többség biztos nem erre a végeredményre várt. Megvan az év első nagy csalódása, sajnos. több»
 
Az Üveg végül két szuperhősfilm-típus közül a földre esik: kerüli ugyan a nagyzoló, marveles kliséket, de nem tud olyan művészi kivitelezésű, eredeti alkotássá nemesedni, mint A sebezhetetlen volt. több»
 
Az Üveg egy remek start az év elejére, ami egy nagyon sötét, nagyon emberi, éppen, ezért földhözragadt filozófiai szuperhősfilm, amit mindenképpen érdemes megnézni. M. Night Shyamalan újra a csúcson ez nem kérdés. több»
 

M. Night Shyamalan nem csupán kreatív munkát tett bele a trilógiába, hanem komolyabb összegeket is, ugyanis részben ő finanszírozta legyártásukat. A direktor, a saját bevallása szerint, még a saját házára is jelzálogot vett fel a projekt megvalósulásához.

(Thibo84 )
 

Samuel L. Jackson egy interjúban elmondta, hogy James McAvoy alakítása, ahogy az egyik szerepből pillanatok alatt egy másikba ugrik, teljes mértékben lenyűgözte.

(hp )
 

Az Üveg a 2000-ben A sebezhetetlennel indított trilógia harmadik része.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.