Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
69%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
32
Vélemények
20
Képek
16
Videók
Üveg
 
Shelby07   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Mint ahogy az előző része, ez is elég beteg film. Persze ennek pont ez a lényege.. Viszont ahhoz hogy az ember megértse, látnia kell hozzá az előző részt (Széttörve), illetve az ehhez kapcsolódó filmeket. Ebből áll össze a főszereplők története akik ... több»

 
Lester69   2019. 01. 20.

a nap véleménye

Az Üveg megsebzi a Sebezhetetlent.

Eléggé kesernyés szájízzel jöttem ki a moziból. Valószínűleg csak az általam állított hatalmas elvárások és a magas hype miatt, de csalódásként éltem meg az Üveget. Számomra a Sebezhetetlen a mindenkori "szuperhős-film." Misztikus, emberi, nagy csava... teljes kritika»


 
Orosz István   2019. 01. 19.

Nagyon jó lett!

Szerintem nagyon jó lett, ez a film megint bebizonyította hogy a kritikusok véleményére nem érdemes adni. A két filmből lett egy nagyon jó harmadik film. Én csak ajánlani tudom.

 
indingo   2019. 04. 14.

Kifejezetten vontatottnak és helyenként unalmasnak éreztem. A története nem állt össze, pedig az ilyen típusú filmeket nagyon bírom.

 
HETEDIK   2019. 01. 22.

Az előzetes megint alaposan átverte a nagyérdeműt. Azt sugallta, egy cselekményekben és brutalításban gazdag elegyet kapunk, ahol a három szuperhős képességekkel felruházott pali majd jól egymásnak feszül. Arra, hogy végre egy képen láthassuk őket, h... több»

 
Thibo84   2019. 01. 18.

Olvastam a filmről rossz és jó kritikákat, én az utóbbiak táborához tartozom, akiknek tetszett, bár úgy jöttem ki a moziteremből, hogy úgy éreztem magam, mint aki egy érzelmi hullámvasútra ült fel. Hogy, miért? Azt nem akarom lelőni előre. Számomra, ... több»

 
GedyPapa   2019. 07. 10.

Jó,de...

Vártam már nagyon, hogy megjelenjen a trilógiává bővült sorozat 3. része, mert a Széttörve engem nagyon megvett (köszönhetően James McAvoy zsenialitásának). A várakozásomért cserébe kaptam egy jó filmet, ami mindig azzal folytatódik, hogy de... Jó, de... jobban ki lehetett volna bontani a kapcsolatokat. Jó, de... én azért a trailer alapján több akciót és durvaságot vártam volna. Jó, de...akkor hogyan tovább? Jó, de... Alapvetően tehát megérdemel 4 csillagot, mert hozta a kötelezőt, DE többet ki lehetett volna hozni belőle.

Galéria (20)

Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
James McAvoy
Bruce Willis
Sarah Paulson
James McAvoy
Anya Taylor-Joy
M. Night Shyamalan
Bruce Willis

Videók (16)

A film összbevétele 246 908 596 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 273 471 189 forintot termelt.

 

M. Night Shyamalan nem csupán kreatív munkát tett bele a trilógiába, hanem komolyabb összegeket is, ugyanis részben ő finanszírozta legyártásukat. A direktor, a saját bevallása szerint, még a saját házára is jelzálogot vett fel a projekt megvalósulásához.

(Thibo84)
 

Samuel L. Jackson egy interjúban elmondta, hogy James McAvoy alakítása, ahogy az egyik szerepből pillanatok alatt egy másikba ugrik, teljes mértékben lenyűgözte.

(hp )
 

Az Üveg a 2000-ben A sebezhetetlennel indított trilógia harmadik része.

(hp )
 

Az Üveg M. Night Shyamalan első olyan filmje, melyet mögött két nagy múltú és jelentős filmstúdió áll, a Universal és a Touchstone, utóbbi a Walt Disney tulajdona.

(hp )
 

A filmben James McAvoy 21 különböző karaktert (személyiséget) ölt magára, míg a Széttörvé-ben 'mindössze' hetet formált meg.

(hp )
 

Az Üveg Bruce Willis és Samuel L. Jackson negyedik közös filmje (Ponyvaregény, Die Hard - Az élet mindig drága, A sebezhetetlen).

(hp )
 

A filmet a rendező, M. Night Shyamalan a Twitter csatornáján jelentette be 2017. április 26-án.

(hp )
 

Az üveg M. Night Shyamalan 13. egészestés filmje.

(hp )
 

A sebezhetetlen folytatásának lehetősége már a film 2000-es premierje után felvetődött, Bruce Willis pedig egyenesen egy potenciális trilógiáról beszélt. Ennek ellenére a folytatása mégis 19 évet kellett várniuk a rajongóknak.

(hp )
 

A film forgatása 2017. október 2-án kezdődött meg Philadelphiában. A munkálatok 39 napot vettek igénybe.

(hp )
 
A játékidő utolsó harmadára kellőképpen felpörögnek az események ahhoz, hogy a film megmeneküljön a teljes kudarctól. Ugyanakkor a szokásosnak nevezhető filmvégi duplacsavar ezúttal túltoltnak és feleslegesnek bizonyult. Ahogy igazából ez az alkotás is ebben a formában. Nem nézhetetlen, de a többség biztos nem erre a végeredményre várt. Megvan az év első nagy csalódása, sajnos. több»
 
Az Üveg végül két szuperhősfilm-típus közül a földre esik: kerüli ugyan a nagyzoló, marveles kliséket, de nem tud olyan művészi kivitelezésű, eredeti alkotássá nemesedni, mint A sebezhetetlen volt. több»
 
Az Üveg egy remek start az év elejére, ami egy nagyon sötét, nagyon emberi, éppen, ezért földhözragadt filozófiai szuperhősfilm, amit mindenképpen érdemes megnézni. M. Night Shyamalan újra a csúcson ez nem kérdés. több»