Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
69%

Üveg (2019)

Glass
Filmadatlap
 
29
Szereplők
32
Vélemények
20
Képek
16
Videók
Üveg
 
Shelby07   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

1

Mint ahogy az előző része, ez is elég beteg film. Persze ennek pont ez a lényege.. Viszont ahhoz hogy az ember megértse, látnia kell hozzá az előző részt (Széttörve), illetve az ehhez kapcsolódó filmeket. Ebből áll össze a főszereplők története akik ... több»

 
Lester69   2019. 01. 20.

a nap véleménye

0
Az Üveg megsebzi a Sebezhetetlent.

Eléggé kesernyés szájízzel jöttem ki a moziból. Valószínűleg csak az általam állított hatalmas elvárások és a magas hype miatt, de csalódásként éltem meg az Üveget. Számomra a Sebezhetetlen a mindenkori "szuperhős-film." Misztikus, emberi, nagy csava... teljes kritika»


 
Orosz István   2019. 01. 19.

1
Nagyon jó lett!

Szerintem nagyon jó lett, ez a film megint bebizonyította hogy a kritikusok véleményére nem érdemes adni. A két filmből lett egy nagyon jó harmadik film. Én csak ajánlani tudom.

 
indingo   2019. 04. 14.

0

Kifejezetten vontatottnak és helyenként unalmasnak éreztem. A története nem állt össze, pedig az ilyen típusú filmeket nagyon bírom.

 
HETEDIK   2019. 01. 22.

1

Az előzetes megint alaposan átverte a nagyérdeműt. Azt sugallta, egy cselekményekben és brutalításban gazdag elegyet kapunk, ahol a három szuperhős képességekkel felruházott pali majd jól egymásnak feszül. Arra, hogy végre egy képen láthassuk őket, h... több»

 
Thibo84   2019. 01. 18.

0

Olvastam a filmről rossz és jó kritikákat, én az utóbbiak táborához tartozom, akiknek tetszett, bár úgy jöttem ki a moziteremből, hogy úgy éreztem magam, mint aki egy érzelmi hullámvasútra ült fel. Hogy, miért? Azt nem akarom lelőni előre. Számomra, ... több»

 
GedyPapa   2019. 07. 10.

0
Jó,de...

Vártam már nagyon, hogy megjelenjen a trilógiává bővült sorozat 3. része, mert a Széttörve engem nagyon megvett (köszönhetően James McAvoy zsenialitásának). A várakozásomért cserébe kaptam egy jó filmet, ami mindig azzal folytatódik, hogy de... Jó, de... jobban ki lehetett volna bontani a kapcsolatokat. Jó, de... én azért a trailer alapján több akciót és durvaságot vártam volna. Jó, de...akkor hogyan tovább? Jó, de... Alapvetően tehát megérdemel 4 csillagot, mert hozta a kötelezőt, DE többet ki lehetett volna hozni belőle.

Galéria (20)

Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
James McAvoy
Bruce Willis
Sarah Paulson
James McAvoy
Anya Taylor-Joy
M. Night Shyamalan
Bruce Willis

Videók (16)

A film összbevétele 246 908 596 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 273 471 189 forintot termelt.

 

M. Night Shyamalan nem csupán kreatív munkát tett bele a trilógiába, hanem komolyabb összegeket is, ugyanis részben ő finanszírozta legyártásukat. A direktor, a saját bevallása szerint, még a saját házára is jelzálogot vett fel a projekt megvalósulásához.

(Thibo84)
 

Samuel L. Jackson egy interjúban elmondta, hogy James McAvoy alakítása, ahogy az egyik szerepből pillanatok alatt egy másikba ugrik, teljes mértékben lenyűgözte.

(hp)
 

Az Üveg a 2000-ben A sebezhetetlennel indított trilógia harmadik része.

(hp)
 

Az Üveg M. Night Shyamalan első olyan filmje, melyet mögött két nagy múltú és jelentős filmstúdió áll, a Universal és a Touchstone, utóbbi a Walt Disney tulajdona.

(hp)
 

A filmben James McAvoy 21 különböző karaktert (személyiséget) ölt magára, míg a Széttörvé-ben 'mindössze' hetet formált meg.

(hp)
 

Az Üveg Bruce Willis és Samuel L. Jackson negyedik közös filmje (Ponyvaregény, Die Hard - Az élet mindig drága, A sebezhetetlen).

(hp)
 

A filmet a rendező, M. Night Shyamalan a Twitter csatornáján jelentette be 2017. április 26-án.

(hp)
 

Az üveg M. Night Shyamalan 13. egészestés filmje.

(hp)
 

A sebezhetetlen folytatásának lehetősége már a film 2000-es premierje után felvetődött, Bruce Willis pedig egyenesen egy potenciális trilógiáról beszélt. Ennek ellenére a folytatása mégis 19 évet kellett várniuk a rajongóknak.

(hp)
 

A film forgatása 2017. október 2-án kezdődött meg Philadelphiában. A munkálatok 39 napot vettek igénybe.

(hp)
 
A játékidő utolsó harmadára kellőképpen felpörögnek az események ahhoz, hogy a film megmeneküljön a teljes kudarctól. Ugyanakkor a szokásosnak nevezhető filmvégi duplacsavar ezúttal túltoltnak és feleslegesnek bizonyult. Ahogy igazából ez az alkotás is ebben a formában. Nem nézhetetlen, de a többség biztos nem erre a végeredményre várt. Megvan az év első nagy csalódása, sajnos. több»
 
Az Üveg végül két szuperhősfilm-típus közül a földre esik: kerüli ugyan a nagyzoló, marveles kliséket, de nem tud olyan művészi kivitelezésű, eredeti alkotássá nemesedni, mint A sebezhetetlen volt. több»
 
Az Üveg egy remek start az év elejére, ami egy nagyon sötét, nagyon emberi, éppen, ezért földhözragadt filozófiai szuperhősfilm, amit mindenképpen érdemes megnézni. M. Night Shyamalan újra a csúcson ez nem kérdés. több»