Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
31
Vélemények
20
Képek
16
Videók
Üveg
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
MKristijan   2019. 12. 09.

legújabb vélemény

Első rész kimaradt, de lehet jobban jártam volna ha inkább azt nézem meg ehelyett. A színészek neve ami elvitte ezt a hátán, meg az előző 2 film, és a rendezés. Jön a sablonom, 'sokkal többet vártam el ettől a filmtől'. A Széttörve sikerén és szimpátiája miatt ültünk be erre a filmre. De ez inkább elrontotta azt is. Sajnos emiatt a sorozat miatt látom meg minden színészetében McAvoynak ezt a karaktert. Mindig ezt az őrültséget, ami nem annyira jó. Érdemes megnézni, a teljesség érdekében, de a világ meglenne nélküle.

 
Lester69   2019. 01. 20.

a nap véleménye

Az Üveg megsebzi a Sebezhetetlent.

Eléggé kesernyés szájízzel jöttem ki a moziból. Valószínűleg csak az általam állított hatalmas elvárások és a magas hype miatt, de csalódásként éltem meg az Üveget. Számomra a Sebezhetetlen a mindenkori "szuperhős-film." Misztikus, emberi, nagy csavarral a végén, a zenéjét pedig még ma is sokszor újrahallgatom. A Széttörvével úgy voltam miközben néztem, hogy McAvoy zseniális játéka emeli az átlagosnál picit feljebb, de a post-credit sceneben lévő csavar gyermeki ujjongást váltott ki belőle, nem csoda, hogy a moziban többen is igencsak furcsán néztek rám a stáblista alatt :) Ők valószínűleg nem tudták hova tenni Bruce Willist, azonban nekem gyerekkorom egyik meghatározó és lényegében első szu... több»


 
Orosz István   2019. 01. 19.

Nagyon jó lett!

Szerintem nagyon jó lett, ez a film megint bebizonyította hogy a kritikusok véleményére nem érdemes adni. A két filmből lett egy nagyon jó harmadik film. Én csak ajánlani tudom.

 
HETEDIK   2019. 01. 22.

Az előzetes megint alaposan átverte a nagyérdeműt. Azt sugallta, egy cselekményekben és brutalításban gazdag elegyet kapunk, ahol a három szuperhős képességekkel felruházott pali majd jól egymásnak feszül. Arra, hogy végre egy képen láthassuk őket, háromnegyed órát, a végső harcra pedig másfelet kell várnunk, a film pedig több mint két órás...minek kellett ezt ennyire elnyújtani? Nem lett volna elég másfél óra? A végtelen rém unalmas dialógusok áradata teljesen tönkrevágja a filmet, nekem ez volt vele a legnagyobb bajom. Mert Shyamalan ügyesen összehozta három szuperhősét és a végkifejlet rendkívül hatásos, de mindezt felvezeti másfél órányi tömény unalom. Kár érte, többet vártam.

 
indingo   2019. 04. 14.

Kifejezetten vontatottnak és helyenként unalmasnak éreztem. A története nem állt össze, pedig az ilyen típusú filmeket nagyon bírom.

Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
James McAvoy
Bruce Willis
Sarah Paulson
James McAvoy
Anya Taylor-Joy
M. Night Shyamalan
Bruce Willis
 
A játékidő utolsó harmadára kellőképpen felpörögnek az események ahhoz, hogy a film megmeneküljön a teljes kudarctól. Ugyanakkor a szokásosnak nevezhető filmvégi duplacsavar ezúttal túltoltnak és feleslegesnek bizonyult. Ahogy igazából ez az alkotás is ebben a formában. Nem nézhetetlen, de a többség biztos nem erre a végeredményre várt. Megvan az év első nagy csalódása, sajnos. több»
 
Az Üveg végül két szuperhősfilm-típus közül a földre esik: kerüli ugyan a nagyzoló, marveles kliséket, de nem tud olyan művészi kivitelezésű, eredeti alkotássá nemesedni, mint A sebezhetetlen volt. több»
 
Az Üveg egy remek start az év elejére, ami egy nagyon sötét, nagyon emberi, éppen, ezért földhözragadt filozófiai szuperhősfilm, amit mindenképpen érdemes megnézni. M. Night Shyamalan újra a csúcson ez nem kérdés. több»

A film összbevétele 246 908 596 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 273 471 189 forintot termelt.

 

M. Night Shyamalan nem csupán kreatív munkát tett bele a trilógiába, hanem komolyabb összegeket is, ugyanis részben ő finanszírozta legyártásukat. A direktor, a saját bevallása szerint, még a saját házára is jelzálogot vett fel a projekt megvalósulásához.

(Thibo84)
 

Samuel L. Jackson egy interjúban elmondta, hogy James McAvoy alakítása, ahogy az egyik szerepből pillanatok alatt egy másikba ugrik, teljes mértékben lenyűgözte.

(hp)
 

Az Üveg a 2000-ben A sebezhetetlennel indított trilógia harmadik része.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.