Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Forráskód (2011)

Source Code
Filmadatlap
 
25
Szereplők
43
Vélemények
40
Képek
1
Videók

Galéria (40)

Jake Gyllenhaal
Michelle Monaghan
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Michelle Monaghan
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Vera Farmiga
Jake Gyllenhaal
Michelle Monaghan
Vera Farmiga
Jeffrey Wright

Videók (1)

 
Dorkateo   2021. 11. 16.

legújabb vélemény

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szeretem az időhurokfilmeket. Kíváncsi vagyok a rendezőkre, hogyan oldják meg a történeteket. Itt egy újabb változatot láthattunk, számomra nagyon élvezhető formában. Nem lényeges a technika, hogyan kerül egy tudat más ember testébe, a fontos az, aho... több»

 
szaka123   2016. 01. 25.

3

Duncan Jonesra érdemes odafigyelni. Jó filmeket készít, nem mellesleg David Bowie fia. Ez is egy jó film lett. Tetszenek az idővel játszó, párhuzamos valóságot kereső filmek! Jake már sok filmben bizonyított, ebben is nagyot alakít. Aki szereti a sci-fit, az mindenképpen nézze meg! :)

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

1

Nem érintett meg, mert nem értettem az értelmét és logikáját. Gyenge és ötlettelen, ráadásul nagyon gyér színészi játékokkal fűszerezve.

 
indingo   2017. 07. 16.

0

Szeretem az időutazós filmeket, de az olyanok, ahol mindig ugyanarra az időpontra ugranak vissza és kezdődik minden előlről az valahogy idegesít. Ezzel is így voltam

 
Eastern79   2021. 02. 11.

1
Messze a forrástól

Jake Gyllenhaalt nagyon kedvelem, leginkább miatta néztem meg ezt a filmet, mert sajnos a történet, bár meglehetősen eredeti, valahogy nincs jól kidolgozva, és ezen még az ő játéka sem segített. Úgy éreztem, pont a jelentéktelenebb momentumokat próbálta kibontani a rendező ahelyett, hogy a film valódi mondanivalójára fektette volna a hangsúlyt, így az előbbi kissé unalmasra és kiszámíthatóra sikeredett, az utóbbi pedig szinte csak egy csinos kis effekt lett a film végén. Kár érte, mert ennél sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, azonban még így is kiemelkedik a többi időhurkos film közül.

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Jake Gyllenhaal itt is pont azt a várhatóan rossz szereplést, hozta mint mindig. Kegyetlen rossz lett. Az első húsz percben még reménykedtem aztán már feladtam még azt is hogy talán kijön belőle valami emészthető dolog. Kegyetlen lett szerintem.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

0

Nem mindennapi helyzetet mutat be a Sci-Fi műfaj egyik nagy kérdésköre elevenedik meg: élet a halál szélén lévőknek. Ötletes és látványos, szerintem elég izgalmas egy film. Jake Gyllenhaal szerintem majdnem minden filmjében tökéleteset alkot ez sem kivétel. Szerintem érdemes megnézni ezt a filmet.

A film összbevétele 147 332 697 dollár volt (imdb.com).

 

Jake Gyllenhaal hamarabb benne volt a projektben, mint Duncan Jones. Miután látta a Hold (2009) című filmet, az ő javaslatára kapta meg Jones a rendezői széket.

(SódóGA)
 

Eredetileg egy valódi vasútállomást akartak a vonatos jelenetekhez, de a helyszín megváltoztatta a feltételeit az utolsó pillanatban. Így kénytelenek voltak kitalálni egy alternatív megoldást, végül felépítettek egy ál-vasútállomást egy parkolóban. A fehér kocsi sem készült el, azt CGI technológiával alkották meg, így csak a csillagok és a csíkok voltak valódiak. Ugyan a történet Chicagóban játszódik, a film legnagyobb részét Montreálban forgatták.

(SódóGA)
 

A Forráskódot alkotó egység katonai kódneve Beleaguered Castle, ami egyúttal egy pasziánsz játék neve.

(SódóGA)
 

Vera Farmiga úgy vállalta el a szerepet, hogy épp terhessége elején volt 2010 februárjában. Viszont azt is tudta, hogy így tíz hónapon keresztül nem fog tudni majd dolgozni. A forgatás számára csak 10 napot vett igénybe.

(SódóGA)