Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
21
Vélemények
50
Képek
1
Videók
 
hsanya182   2015. 05. 03.

Kedvenc filmem. Nemcsak egy jó akció film, mellette nagyon elgondolkodtató, jó e lenne az embernek, ha egy érzelem mentes tökéletes álvilágban élne. :)

 
Deku   2017. 07. 25.

Christian Bale-lel az élen nem vártam mást a filmtől. Totálisan állati lett imádtam és bátran mondhatom, hogy nagyon eltudott varázsolni. Szerintem az egyik legjobb film amit valaha láttam. Több ilyen alkotás kellene.


 
harnas1207   2018. 11. 30.

Nagyon erős a sztorija. Christian Bale meg csak jó lehet. A harci technikás bugyutaság talán nem kellett volna bele, de ezt leszámítva ez egy nagyon jó film.

 
Sodanth   2015. 10. 29.

Kurt Wimmer nagyon stílusos mozit csinált, kár hogy nem ismerik többen. Az Equilibrium igazából egy újragondolt Orwelli 1984, keverve a Matrix stílusával, főként az akciók terén. A történet a nem túl távoli jövőben, az atomháború után játszódik. Az emberiség új totalitárius társadalomban él és hogy feledjék a rossz, pusztító múltat, egy szerrel elfojtják minden emberi érzésüket, a jót és a rosszat is. Remek mozi, egy amúgy nem túl eredeti történettel, de annál jobb megvalósításban. A színészek remekek, kiemelkedik az ezerarcú Christian Bale, ez a welsi actor szinte bármit eltud játszani. Jó volt mellette még Sean Beant is viszontlátni, szegény mostanra csak a sorozatokban szerepel. A forgatás helyszíne Berlint volt jó részt, amely ügyes húzás volt, főként hogy a harmadik birodalom által épített városrészeken forgattak, így az Olimpiai stadionnál is. A filmben látott pisztolyos, úgynevezett Gun Kata harcmodor eszméletlen jól lett megkoreografálva, az ázsiai filmeket idézte. Látványos akció-scifi a jobbak közül, megtoldva jó színészi alakításokkal, egy reális fasizmus ábrázolással, minden adott egy jó szórakozáshoz. Ajánlott.

 
macskulare   2015. 06. 10.

Ez gyakorlatilag George Orwell 1984-ének a feldolgozása egy akciófilm formájában. Közben volt még egy szürreális kísérlet, a Brazil, az is nagyon jól sikerült, megint csak tök más stílusban. Jó, csak az alap ötlet ugyanaz, a kidolgozás azért más, nem ugyanaz a forgatókönyv, de rá lehet ismerni a témára. Az 1984-ből is készült film. Közös vonása, hogy mindegyik a maga műfajában remekmű. Ebben a verzióban az érdem jelentős része Christian Bale-é, aki ismét zseniálisat alakított.

Christian Bale
Christian Bale
 

5.3 millió dolláros bevételt generált a jegypénztárak adatai alapján, 20 millió dollárból jött létre.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 38%-ot kapott 84 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A pisztoly kata valójában egy nem létező, csupán kitalált fegyverforgató harcművészeti stílus.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.