Equilibrium - Gyilkos nyugalom (2002)

Equilibrium

Christian Bale
Christian Bale

JRD   2022. 09. 01.

Szeretem ezt a filmet. Ugyanis Bale annyira jól hozza a nyugodt/érdektelen ember szerepét, hogy hátborzongató. (Lehet, hogy csak önmagát adta?) Sean Bean megjelenése a filmben pedig külön hab a tortán. Bevallom úgy érzem, hogy ezt a színészt valahogy... több»

indingo   2020. 02. 23.

Egy érdekes futurisztikus világot mutat be a film. Egy olyan világ, ahol a vezetőség érzelemmentességet követel meg a lakóktól. Ami zavart, hogy Bale tök egyedül elbánik az egész bagázzsal.

Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

Nem rossz film,és én szeretem az effajta filmeket,de ez nem hagyott nagyon mély nyomot bennem.Természetesen Christian Bale ,és Sean Bean jól játszottak, de úgy nagyjából ennyi.Egy hideg sör mellett elviselhető.

Deku   2017. 07. 25.

Christian Bale-lel az élen nem vártam mást a filmtől. Totálisan állati lett imádtam és bátran mondhatom, hogy nagyon eltudott varázsolni. Szerintem az egyik legjobb film amit valaha láttam. Több ilyen alkotás kellene.

hsanya182   2015. 05. 03.

Kedvenc filmem. Nemcsak egy jó akció film, mellette nagyon elgondolkodtató, jó e lenne az embernek, ha egy érzelem mentes tökéletes álvilágban élne. :)

macskulare   2015. 06. 10.

Ez gyakorlatilag George Orwell 1984-ének a feldolgozása egy akciófilm formájában. Közben volt még egy szürreális kísérlet, a Brazil, az is nagyon jól sikerült, megint csak tök más stílusban. Jó, csak az alap ötlet ugyanaz, a kidolgozás azért más, nem... több»

Sodanth   2015. 10. 29.

Kurt Wimmer nagyon stílusos mozit csinált, kár hogy nem ismerik többen. Az Equilibrium igazából egy újragondolt Orwelli 1984, keverve a Matrix stílusával, főként az akciók terén. A történet a nem túl távoli jövőben, az atomháború után játszódik. Az e... több»

5.3 millió dolláros bevételt generált a jegypénztárak adatai alapján, 20 millió dollárból jött létre.

(Bogi87)

A Rotten Tomatoes oldalán 38%-ot kapott 84 kritika alapján.

(Bogi87)

A pisztoly kata valójában egy nem létező, csupán kitalált fegyverforgató harcművészeti stílus.

(Bogi87)

Bár sok jelenetben ül a volánnál, Taye Diggs a forgatás idején nem rendelkezett jogosítvánnyal.

(SódóGA)

A filmben két színésznő játssza Preston feleségének szerepét. Az ítélethozatalról szóló jelentben szereplő színésznőt ugyanis nem lehetett utolérni a letartóztatási jelenet forgatásakor.

(SódóGA)