Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Túlélők viadala (2013)

Snowpiercer
Filmadatlap
 
31
Szereplők
46
Vélemények
30
Képek
2
Videók

Galéria (30)

Videók (2)

 
Solo   2022. 03. 21.

legújabb vélemény

4
A legjobb disztópikus film

A Snowpiercer a legjobb disztópikus film, amit valaha csináltak. Egy különleges világot teremtett a koreai rendező, melybe egy többrétegű sztorit helyezett, érdekes karakterekkel. Egyszerre izgalmas és elgondolkodtató, mert sokan (az árnyékos oldalon élve) mindennapi küzdelmeinkkel tudjuk rokonítani a történetet, és egy esetleges jövőt is felfedezhetünk benne, a diktatúrák elleni harccal. Chris Evans tökéletes a legfőbb karakter megformálására. Markáns és ugyanakkor érzelmekre is képes az a figura, akit megjelenít. Nálam a Snowpiercer egy 90%-os film.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 10. 15.

a nap véleménye

3
Így nem szeretnék túlélni... Egy látványos alkotás pár megválaszolatlan kérdéssel a nyakán

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Érdekes megvilágítás volt egy effajta társadalmi rendszer felépítése és bemutatása egy rengeteg vagonból álló szuper vonaton, melyet a fagy ellen építettek a Föld apokaliptikus jégkorszaka végett. Először is egy remek és nem mindennapi ötlet volt egy... teljes kritika»

 
Harper   2020. 08. 18.

4
Egy önmagánál többet jelentő disztópikus akciófilm

A dél-koreai Bong Joon-ho nevét nagyon megjegyeztem 2013-ban, a Snowpiercer megtekintése után, mert egy olyan erős alkotást tett le az asztalra 7 éve, ami máig bennem maradt (és azóta is nagy kedvencem). Bár azóta még vagy tucatszor megnéztem, és min... teljes kritika»

 
indingo   2016. 02. 16.

0

Már régebben láttam, de marhára tetszett! Sokan mondják, hogy Az éhezők viadalának férfi változata. Hát nem tudom. A vonat vagonjai mind mind mások, mint Madách Az Ember tragédiájában. Arra már nem emlékszem, hogy a vonat hogy is tud menni ha minden megfagyott.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 11.

0

Ázsiai rendező, aki nem lépte túl a saját árnyékát. Vontatott és unalmas. Klisékkel tarkított, ezerszer leírt és megrendezett történet, ráadásul nagyon gyér a színészek játéka. Újabb érthetetlen film, amit az apokaliptikus mivolta sem húz ki a csávából.

 
Deku   2017. 08. 16.

0

Nem ez a kedvenc filmem Chris Evans-tól az egyszer biztos. A történet több helyen is erősen sántít míg a színészek játéka is hatalmas bukta volt. Nagyon nem tetszett.

 
dailyfilmsan   2018. 08. 06.

0

Ez valami nagyon nagy hülyeség volt. Nem is nagyon tudtam eldönteni hogy most ezt komolyan gondolják vagy ez egy paródia. Nem is értem hogyan tudta ez a forgatókönyv bevonzani ezeket a színészeket. Ha ráakadtál erre a filmre és hezitálsz, hogy ááá lehet jó mert jók a színészek benne...segítek nem jó ne nézd meg!

A film összbevétele 86 758 912 dollár volt (imdb.com).

 

A vonat belső terét a Barrandov Stúdió műtermeiben építették.

(qwer)
 

40 millió dolláros költségvetésével a koreai filmtörténet addigi (2013) legdrágább filmje volt.

(qwer)
 

A Snowpiercer Jacques Lob, Benjamin Legrand és Jean-Marc Rochette francia képregénysorozatán alapul. Rochette cameózik is a filmben, és a vonat hátuljában látható rajzok szintén az ő keze munkáját dicsérik.

(dulkap)
 

Jake Gyllenhaal és Dustin Hoffman is esélyesek voltak bizonyos szerepekre.

(dulkap)
 

Ez volt Bong Joon-ho első angol nyelvű filmje.

(ps)