Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Túlélők viadala (2013)

Snowpiercer
Filmadatlap
 
31
Szereplők
44
Vélemények
30
Képek
2
Videók

Galéria (30)

Videók (2)

 
Periodista   2021. 12. 03.

legújabb vélemény

1
Szórakoztat és elgondolkodtat, pedig látványakció

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Bong Joon-ho dél-koreai rendező egy különleges filmet készített 2013-ban, a Snowpiercer forgatásainak befejeztével, mely eredeti műfajához és látványakció jellegéhez képest sokkal többet jelent és hordoz. A disztopikus alaphelyzettel - a Föld kihalt hómezővé válásával és az egyetlen túlélésre alkalmas hely megjelölésével (mely egy folyamatosan száguldó vonat) - a forgatókönyv olyan alapszituációt teremt, melyben a szerelvény egy modern társadalom szimbóluma. A diktatórikus körülmények egy torz jövőt mutatnak nekünk, ahol a reménytelen elnyomottak soha nem emelkedhetnek fel, azaz nem kerülhetnek a vonat elejébe. Ám mégis van remény: Curtis (Chris Evans) összefogja és megszervezi a kisemmizetteket, és élükre állva megindul a mozdonyért. Kocsiról, kocsira haladva törnek előre a szabadságért. Jók az akciójelenetek, különösen a legvéresebb verekedés okoz megdöbbenést, amikor Curtisék egy egész vagonra való, állig felfegyverzett és éjjellátókkal rendelkező gyilkossal küzdenek meg rögtön azt követően, hogy a vonat egy sötét alagútba ér (és kialszanak a fények). Nagy kedvencem ez a film, mert ezernyi árnyalata, jelentése van, noha elvben egy szimpla akciófilm (mondjuk annak is óriási). Értékelésem: 90%.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 10. 15.

a nap véleménye

3
Így nem szeretnék túlélni... Egy látványos alkotás pár megválaszolatlan kérdéssel a nyakán

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Érdekes megvilágítás volt egy effajta társadalmi rendszer felépítése és bemutatása egy rengeteg vagonból álló szuper vonaton, melyet a fagy ellen építettek a Föld apokaliptikus jégkorszaka végett. Először is egy remek és nem mindennapi ötlet volt egy... teljes kritika»

 
indingo   2016. 02. 16.

0

Már régebben láttam, de marhára tetszett! Sokan mondják, hogy Az éhezők viadalának férfi változata. Hát nem tudom. A vonat vagonjai mind mind mások, mint Madách Az Ember tragédiájában. Arra már nem emlékszem, hogy a vonat hogy is tud menni ha minden megfagyott.

 
Deku   2017. 08. 16.

0

Nem ez a kedvenc filmem Chris Evans-tól az egyszer biztos. A történet több helyen is erősen sántít míg a színészek játéka is hatalmas bukta volt. Nagyon nem tetszett.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 11.

0

Ázsiai rendező, aki nem lépte túl a saját árnyékát. Vontatott és unalmas. Klisékkel tarkított, ezerszer leírt és megrendezett történet, ráadásul nagyon gyér a színészek játéka. Újabb érthetetlen film, amit az apokaliptikus mivolta sem húz ki a csávából.

 
dailyfilmsan   2018. 08. 06.

0

Ez valami nagyon nagy hülyeség volt. Nem is nagyon tudtam eldönteni hogy most ezt komolyan gondolják vagy ez egy paródia. Nem is értem hogyan tudta ez a forgatókönyv bevonzani ezeket a színészeket. Ha ráakadtál erre a filmre és hezitálsz, hogy ááá lehet jó mert jók a színészek benne...segítek nem jó ne nézd meg!

 
Szilonka   2017. 10. 16.

0

Chris Evans mostanában az egyik kedvencem. Ez a film is egy jól sikerült darab. Nagyon megérintett a története. Felkavaró és izgalmas, nagyon elgondolkodtató.

A film összbevétele 86 758 912 dollár volt (imdb.com).

 

A vonat belső terét a Barrandov Stúdió műtermeiben építették.

(qwer)
 

40 millió dolláros költségvetésével a koreai filmtörténet addigi (2013) legdrágább filmje volt.

(qwer)
 

A Snowpiercer Jacques Lob, Benjamin Legrand és Jean-Marc Rochette francia képregénysorozatán alapul. Rochette cameózik is a filmben, és a vonat hátuljában látható rajzok szintén az ő keze munkáját dicsérik.

(dulkap)
 

Jake Gyllenhaal és Dustin Hoffman is esélyesek voltak bizonyos szerepekre.

(dulkap)
 

Ez volt Bong Joon-ho első angol nyelvű filmje.

(ps)