Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92% 3042 szavazat

Harcosok klubja

Fight Club
IMDB: 8.8 |
310 |
Harcosok klubja
Számomra a Harcosok klubja kétségtelenül az Amerikai Pzichó antitézise. Palahniuk regénye ugyanis szembemegy mindennel, amit Ellis ábrázolt, bár fontos azt is megyjegyezni, hogy Ellis nem egy generációs regényt próbált meg írni, míg Palahniuk nagyon is megközelítette ezt az értelmezési lehetőséget. Innen nézve egyébként a Harcosok klubja akár zsákutca is lehet, hiszen a fogyasztói társadalom...
Filmadatlap
 
30
Szereplők
183
Vélemények
42
Képek
4
Videók

Hol nézheted

Edward Norton
Brad Pitt
Brad Pitt
Edward Norton
Brad Pitt
Brad Pitt
Edward Norton
Edward Norton
Brad Pitt
Edward Norton
Helena Bonham Carter
Edward Norton
Helena Bonham Carter
Edward Norton

FILMINFÓ

Jack azt gondolja, hogy teljesen normális és kiegyensúlyozott életet él, hollott utálja a munkáját, terápiás csoportokba jár, és csak Marlával tudja megértetni magát. Élete gyökresen megváltozik, amikor találkozik a normálisnak és kiegyensúlyozottnak egyáltalán nem nevezhető Tylerrel, aki… több»

Forgatókönyvíró: Jim Uhls
Megjelenés dátuma (mozikban): 1970.01.01
Premier (HU): 2015.06.18. | HBO Max (2022.04.02.)
Jegyiroda: M
Forgalmazó: HBO Max

KULCSSZAVAK

 
Erik8csok 2022.08.27  

legújabb vélemény

Hát, nem is tudom. Mikor először láttam, egyáltalán nem tetszett. Viszont egyre több videót láttam róla és így már kezdem kedvelni. De nem tudom, hogy ha megint megnézném, akkor tetszene-e, ez még kérdéses. Úgyhogy most így először láttam, ezen az ér... több»

0
 
csd 2020.08.10 

Mihez kezdjünk, ha kiment a divadból a Harcosok klubja

Számomra a Harcosok klubja kétségtelenül az Amerikai Pzichó antitézise. Palahniuk regénye ugyanis szembemegy mindennel, amit Ellis ábrázolt, bár fontos azt is megyjegyezni, hogy Ellis nem egy generációs regényt próbált meg írni, míg Palahniuk nagyon is megközelítette ezt az értelmezési lehetőséget. Innen nézve egyébként a Harcosok klubja akár zsákutca is lehet, hiszen a fogyasztói társadalom problémájának kérdése épp annyira ráhúzható a fiatalabb generációkra is, és az ember rájön, hogy a Harcosok kluba ebből a szempontból épp csak karcolja a felszínt. Nagyon hatáskeldő mind a film, mind pedig a regény maga, és ha az ember elégszer megnézni, rájön, hogy talán egy kissé rá is szedték, még akkor is, ha a sztori pokolian őszinte kegyetlen. Mindenesetre a Harcosok klubja még mindig egy jó alap ahhoz, ha kockára akarjuk tenni a gondolkodásmódunkat, utána viszont érdemes tovább ásni, fúrni.

2
 
mamiéstöti2 2018.01.21 

Valahogy nem az én felfogásomhoz passzoló film. Végig szenvedtem rajta, mert mindenki dicséri, de nekem nem adott semmit, inkább elvett.

0
 
Puncs 2019.03.09 

Egyszerűen zseniális. Kultuszfilm. David Fincher legnagyszerűbb alkotása. A sztorija annyira érdekfeszítő, hogy sokadjára is leköti az embert. Nyersen tálalja a világ dolgait. A társadalomkritika, amit Brad Pitt Tyler Durden szerepében megfogalmaz az... több»

0
 
ArpiHajdu és Réci 2016.04.15 

Egyik kedvenc filmem. Remek görbetükröt mutat korunk fogyasztói társadalmáról, és annyi szállóigét fogalmaz, hogy meg sem lehet számolni. Aki teheti, olvassa el a regényt is!

1
 
indingo 2017.10.07  

Szerintem ez egy marha jó film, mind történetben, mind szereposzásban. A színészek is sokat hozzátesznek az élvezethez, a története nagyon csalafinta, végig leköti az ember figyelmét.

0
 
Sabnock Sanatory 2018.12.18  

Fincher szuper kis akcióthrillere, ami azért jócskán megmozgatja az agysejteket. Norton zseniális ebben a filmben, de semmivel sem marad le tőle Pitt és Bonham-Carter sem. Érdekes menete van a filmnek, de fantasztikus lazasággal van felvezetve, és előadva. Ajánlott!

0

A film összbevétele 71 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik jelenetben a Hét év Tibetben című film hirdetését lehet látni, melynek Brad Pitt a főszereplője volt.

(Puncs)
 

Tyler mozigépészként dolgozik félállásban, éjszakai műszakban. Azzal dobja fel az estéit, hogy a filmekbe képkockákat vág be pornókból. Ezt David Fincher is megcsinálta a filmmel. A felhőkarcolók távoli robbanásakor a rendező egy hatalmas péniszről vágott be egy képet egyetlen képkocka erejéig.

(Puncs)
 

Brad Pitt és Helena Bonham Carter három napot töltöttek az orgazmus hangok rögzítésével.

(Puncs)
 

A narrátor álmatlanságtól szenved. Tyler pedig egy olyan napszemüveget visel, ami képes kiszűrni a kék fényt, ami káros az elalváshoz szükséges melatonin termelésére.

(Puncs)
 

Több jelenet is utal arra, hogy Tyler igazából nem létezik. Az autóbaleset jeleneténél Tyler vezet, amikor viszont a kocsi megpördül és landol, a Narrátor mászik ki a vezetőülésről, Tyler pedig az anyósülésről.

(Puncs)
 
A Harcosok klubja első bemutatója idején az ezredforduló globális kultuszdarabja lett, jóformán az is látta, aki nem látta. több»
 
Az egész film a végére egy hatalmas metafora lett, amitől libabőrös lesz a néző, és leesett állal ül még percekig a képernyő előtt. Mi magunk leszünk a pusztítók és a teljes megsemmisülés is egyben. több»
 
Ma már nehezebben képzelhető el, hogy a Fox vagy akármelyik másik nagy filmgyártó egy ilyen projektbe belefogjon, de az ezredforduló küszöbén valahogy mégis átment ez a forgatókönyv a szűrőn. A végén mégis azoknak lesz igazuk, akik szerint régen minden jobb volt. több»