Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92%

Harcosok klubja (1999)

Fight Club
Filmadatlap
 
30
Szereplők
181
Vélemények
32
Képek
4
Videók

Galéria (32)

Edward Norton
Brad Pitt
Brad Pitt
Edward Norton
Brad Pitt
Brad Pitt
Edward Norton
Edward Norton
Brad Pitt
Edward Norton
Helena Bonham Carter
Edward Norton
Helena Bonham Carter
Edward Norton

Videók (4)

 
Attila389305   2021. 07. 26.

legújabb vélemény

0
első 20perc = unalom

Szerintem ez a film elég unalmas. Nem értem, miért verik ilyen nagy számra.

 
csd   2020. 08. 10.

1
Mihez kezdjünk, ha kiment a divadból a Harcosok klubja

Számomra a Harcosok klubja kétségtelenül az Amerikai Pzichó antitézise. Palahniuk regénye ugyanis szembemegy mindennel, amit Ellis ábrázolt, bár fontos azt is megyjegyezni, hogy Ellis nem egy generációs regényt próbált meg írni, míg Palahniuk nagyon is megközelítette ezt az értelmezési lehetőséget. Innen nézve egyébként a Harcosok klubja akár zsákutca is lehet, hiszen a fogyasztói társadalom problémájának kérdése épp annyira ráhúzható a fiatalabb generációkra is, és az ember rájön, hogy a Harcosok kluba ebből a szempontból épp csak karcolja a felszínt. Nagyon hatáskeldő mind a film, mind pedig a regény maga, és ha az ember elégszer megnézni, rájön, hogy talán egy kissé rá is szedték, még akkor is, ha a sztori pokolian őszinte kegyetlen. Mindenesetre a Harcosok klubja még mindig egy jó alap ahhoz, ha kockára akarjuk tenni a gondolkodásmódunkat, utána viszont érdemes tovább ásni, fúrni.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

0

Valahogy nem az én felfogásomhoz passzoló film. Végig szenvedtem rajta, mert mindenki dicséri, de nekem nem adott semmit, inkább elvett.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 15.

1

Egyik kedvenc filmem. Remek görbetükröt mutat korunk fogyasztói társadalmáról, és annyi szállóigét fogalmaz, hogy meg sem lehet számolni. Aki teheti, olvassa el a regényt is!

 
Puncs   2019. 03. 09.

0

Egyszerűen zseniális. Kultuszfilm. David Fincher legnagyszerűbb alkotása. A sztorija annyira érdekfeszítő, hogy sokadjára is leköti az embert. Nyersen tálalja a világ dolgait. A társadalomkritika, amit Brad Pitt Tyler Durden szerepében megfogalmaz az... több»

 
HercegPeter   2017. 09. 27.

1

Igen erős alkotás az biztos. Fordulatos, jó történettel és parádés színészi játékkal. Különösen Edward Norton nyújt kiemelkedőt. Érdekes, hogy a film vígjátékra hajaz, aztán megy át drámába. Közben hébe-hóba akciójeleneteket is láthatunk. A csavart i... több»

 
indingo   2017. 10. 07.

0

Szerintem ez egy marha jó film, mind történetben, mind szereposzásban. A színészek is sokat hozzátesznek az élvezethez, a története nagyon csalafinta, végig leköti az ember figyelmét.

A film összbevétele 71 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik jelenetben a Hét év Tibetben című film hirdetését lehet látni, melynek Brad Pitt a főszereplője volt.

(Puncs)
 

Tyler mozigépészként dolgozik félállásban, éjszakai műszakban. Azzal dobja fel az estéit, hogy a filmekbe képkockákat vág be pornókból. Ezt David Fincher is megcsinálta a filmmel. A felhőkarcolók távoli robbanásakor a rendező egy hatalmas péniszről vágott be egy képet egyetlen képkocka erejéig.

(Puncs)
 

Brad Pitt és Helena Bonham Carter három napot töltöttek az orgazmus hangok rögzítésével.

(Puncs)
 

A narrátor álmatlanságtól szenved. Tyler pedig egy olyan napszemüveget visel, ami képes kiszűrni a kék fényt, ami káros az elalváshoz szükséges melatonin termelésére.

(Puncs)
 

Több jelenet is utal arra, hogy Tyler igazából nem létezik. Az autóbaleset jeleneténél Tyler vezet, amikor viszont a kocsi megpördül és landol, a Narrátor mászik ki a vezetőülésről, Tyler pedig az anyósülésről.

(Puncs)
 
A Harcosok klubja első bemutatója idején az ezredforduló globális kultuszdarabja lett, jóformán az is látta, aki nem látta. több»
 
Az egész film a végére egy hatalmas metafora lett, amitől libabőrös lesz a néző, és leesett állal ül még percekig a képernyő előtt. Mi magunk leszünk a pusztítók és a teljes megsemmisülés is egyben. több»
 
Ma már nehezebben képzelhető el, hogy a Fox vagy akármelyik másik nagy filmgyártó egy ilyen projektbe belefogjon, de az ezredforduló küszöbén valahogy mégis átment ez a forgatókönyv a szűrőn. A végén mégis azoknak lesz igazuk, akik szerint régen minden jobb volt. több»