Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Az ördög ügyvédje (1997)

The Devil's Advocate
Filmadatlap
 
29
Szereplők
44
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
drg0602   2020. 02. 16.

legújabb vélemény

0
Zseniális, tökéletes alkotás!

Zseniális film, Al Pacino fantasztikus szerepet kapott, ami nagyon illik rá. A film magával ragadó, nagyon jó a csattanó a végén. Az egyik kedvenc filmem!

 
Puncs   2019. 03. 30.

0

Nekem bejött ez a film. Al Pacinonak igazán testhezálló volt az ügyvéd szerepe, jobb színészt nem is választhattak volna. Pacino simán Oscart érdemelt volna az alakításáért, de a többi színész is remekül játszott, különösen Charlize Theron. A forgató... több»


 
Deku   2017. 07. 10.

0

Rögtön kiemelném három nagy kedvenc színészemet belőle és ez már megalapozta a filmet. Természetesen lehetett volna bukta is a film de itt ez tökéletes lett, eléggé misztikus és akció dús is egyben. Én kiváltképp kedveltem ezt a filmet.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 07.

0
Az ördögi kör

Az ördög ügyvédje kifejezés, miszerint a rossz fél védelmében harcolni az igazságtalanságért itt nem kap túl sok időt, mégis annyira illik a cím a filmre amennyire csak lehet és jelentősége is van. A film dinamikája jól működik az eseménnyekkel és a misztikus jelenetekkel együtt. Megismerjük szépen sorjában a szereplőket is ahogyan a kaotikus vég felé haladnak de mi is ez a kaotikus vég egy elképzelés van egy valóságos dolog. Erre nem vezet rá a film és csak reménykedünk hogy a film a lelki szinten a fejünkben le játszódó történéseket mutaja be. A "mi lenne ha " történéseket, az elköteleződést a rossz felé. Persze a való éledben ilyenkor nincs mit tenni ha beteszünk az ügyfélnek az elvághatja a karriert. Ebben az esetben meg pláne. A fő karakterek egy része zseniális és élvezhető játékkal hitetik el hogy ez a valóság, de ott vannak a mellék karakterek akik pedig azt a vonalat erősítik hogy ez csupán egy képzelgés. A tetőpont után visszatérünk a kezdetekhez bezárul a kör és a történet az eredetihez képest a másik irányba fordul itt kicsit fellélegezhet a néző hogy mind csak ábránd volt. Ám a film nem enged a feszültségből és még megvillantja a szarvakat utoljába hogy nem legyél biztos magadban. Nekem bejött, merem ajánlani. A feszültsége és a gondolatmenet jó és élvezhető.

 
Berto49   2018. 03. 13.

0

Először felirattal láttam, aztán megnéztem magyar szinkronnal. Érdemes volt, mert a magyar hang (Végvári Tamás, Rudolf Péter) nagyon sokat hozzátesz ehhez a zseniális filmhez. Al Pacino alakítása félelmetes, egyszerűen az ember csak néz, hogy tud val... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Erősen túlértékelt film, klisés sztori, Al Pacino meg hozza a szokásos manírjait, rém idegesítő néha.Nálam 10-ből nagy jóindulattal 5 pont. .

3
 
bgnz367   2017. 04. 18.

1

Ez a film kegyetlenül szuper. Fantasztikus szereplő gárdát kapott ami látszik is és a hangulatot is csodásan visszatudták adni a színészek. Nekem mindenesetre bejött. Bátran ajánlom.

Galéria (6)

Videók (1)

A film összbevétele 152 944 660 dollár volt (imdb.com).

 

Frederick Hart szobrász és a Washingtoni Püspöki székesegyház beperelte a Warner Brotherst, mert a Milton asztalán elhelyezett szobor hasonlít Hart szobrára, az Ex Nihilo -ra. Emiatt a kész kópiát meg kellett vágni és ki kellett cserélni azt a jelenetet a filmből.

(dailyfilmsan )
 

Arnold Kopelson, a producer megjelenik a parti-jelenetben egy cameo szerep erejéig.

(dailyfilmsan )
 

Keanu Reeves a film előrahaladtával egyre sötétebb öltönyt visel. Ezzel akartak utalni a készítők a film lefelé tendáló moráljára.

(dailyfilmsan )
 

Az "Ördög ügyvédje" elnevezésről: Az általános szóhasználatban az ördög ügyvédjének nevezzük azt, aki egy vitában nem a saját véleményének megfelelően szegül szembe valakivel, csak azért, hogy vitapartnere betekintést nyerjen a másik oldal nézőpontjába is. Ezt a módszert oktatási céllal disputatechnikák elsajátítása során is oktatják.

(ZeroHero)
 

A bokszmeccs, amin Milton és Lomax részt vettek, igazi összecsapás volt, méghozzá világbajnoki mérkőzés. 1996. október negyedikén Roy Jones Jr. és Bryant Brannon szálltak ringbe az övért, Jones a második menetben kiütötte Brannont.

(SódóGA)
 

Hogy hiteles lehessen szerepében, Charlize Theron naponta egy órát töltött egy pszichoterapeutával a három hónapos forgatás alatt, hogy „gyakorolja a skizofréniát”, Keanu Reeves pedig védőügyvédekkel töltött időt, hogy jobban megismerje szakmájukat, gondolataikat.

(SódóGA)
 

Connie Nielsen karaktere spanyolul beszél a film Olaszországban vetített változatban, és olaszul az összes többiben. Nielsen igazából dán, és ez a szerep volt a színészi debütálása Amerikában.

(SódóGA)
 

Minden alkalommal, amikor Mary Ann új zöld színt próbál ki a lakásukban, „barátja”, Jackie épp ugyanolyan árnyalatú ruhát vagy ékszert visel.

(SódóGA)
 

Eredetileg a film egy igazán látványos blockbusternek indult, és Al Pacino ötször visszautasította a szerepet. Taylor Hackford többször átíratta a forgatókönyvet, és ismét ajánlatot tett Pacinónak, akinek így már tetszett a filmterv, de még mindig úgy gondolta, hogy Robert Redford vagy Sean Connery jobb munkát végezne.

(SódóGA)
 
Az utolsó jelenet meg egyszerűen zseniális. Mert itt nem lehet hátradőlni és nem is lehet ennek a filmnek megszokott vége. több»