Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Az ördög ügyvédje (1997)

The Devil's Advocate
Filmadatlap
 
29
Szereplők
48
Vélemények
56
Képek
1
Videók

Galéria (56)

Videók (1)

 
Erik8csok   2022. 09. 07.

legújabb vélemény

0
Al Pacino és Keanu Reeves kettőse, a 90-es évek egyik legjobb filmjébe!

Nemrég fedeztem fel a filmben azt , hogy nem is egy mondanivalót hordoz magában, hanem kettőt is! Időtálló alkotás, fantasztikus jelenetekkel, jó hangulattal és fantasztikus színészi alakításokkal! Van benne pár durvább jelenet, ezért nem mindenkinek ajánlott, de aki megnézi, az nem fog csalódni. Amire még kiszeretnék térni, hogy Keanu ebben a filmben élete alakítását hozza szerintem, semmivel sem marad el Al Pacinotól, de a fiatal Charlize Theron is brillírozik. A 90-es évek egyik legjobb filmje, alapmű!

 
BRANTON   2022. 06. 21.

a nap véleménye

4
A bennünk feszülő ördög

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Két Pacino filmről írok (Szemtől szemben, Az ördög ügyvédje), két nap alatt. Ez a két kedvencem alkotásom ettől az úriembertől. Az ördög ügyvédjét az a Taylor Hackford rendezte, aki egy Oscar-díjas filmrendező, forgatókönyvíró és filmproducer. Nos, ... teljes kritika»

3
 
Puncs   2019. 03. 30.

0

Nekem bejött ez a film. Al Pacinonak igazán testhezálló volt az ügyvéd szerepe, jobb színészt nem is választhattak volna. Pacino simán Oscart érdemelt volna az alakításáért, de a többi színész is remekül játszott, különösen Charlize Theron. A forgató... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

0

Nagyon nagy film,szerintem Keanu Reeves egyik legjobb mozija.Al Pacino a nagy manírmester is jól hozza a karaktert, és Theron a maga depresszív, bizonytalan, sőt néha súlytalan karakterrel is teljesen megfogott. Izgalmas,újszerű film volt annak idején.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Rögtön kiemelném három nagy kedvenc színészemet belőle és ez már megalapozta a filmet. Természetesen lehetett volna bukta is a film de itt ez tökéletes lett, eléggé misztikus és akció dús is egyben. Én kiváltképp kedveltem ezt a filmet.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

1

Erősen túlértékelt film, klisés sztori, Al Pacino meg hozza a szokásos manírjait, rém idegesítő néha.Nálam 10-ből nagy jóindulattal 5 pont. .

3
 
Berto49   2018. 03. 13.

0

Először felirattal láttam, aztán megnéztem magyar szinkronnal. Érdemes volt, mert a magyar hang (Végvári Tamás, Rudolf Péter) nagyon sokat hozzátesz ehhez a zseniális filmhez. Al Pacino alakítása félelmetes, egyszerűen az ember csak néz, hogy tud val... több»

A film összbevétele 152 944 660 dollár volt (imdb.com).

 

Frederick Hart szobrász és a Washingtoni Püspöki székesegyház beperelte a Warner Brotherst, mert a Milton asztalán elhelyezett szobor hasonlít Hart szobrára, az Ex Nihilo -ra. Emiatt a kész kópiát meg kellett vágni és ki kellett cserélni azt a jelenetet a filmből.

(dailyfilmsan)
 

Arnold Kopelson, a producer megjelenik a parti-jelenetben egy cameo szerep erejéig.

(dailyfilmsan)
 

Keanu Reeves a film előrahaladtával egyre sötétebb öltönyt visel. Ezzel akartak utalni a készítők a film lefelé tendáló moráljára.

(dailyfilmsan)
 

Az "Ördög ügyvédje" elnevezésről: Az általános szóhasználatban az ördög ügyvédjének nevezzük azt, aki egy vitában nem a saját véleményének megfelelően szegül szembe valakivel, csak azért, hogy vitapartnere betekintést nyerjen a másik oldal nézőpontjába is. Ezt a módszert oktatási céllal disputatechnikák elsajátítása során is oktatják.

(ZeroHero)
 

A bokszmeccs, amin Milton és Lomax részt vettek, igazi összecsapás volt, méghozzá világbajnoki mérkőzés. 1996. október negyedikén Roy Jones Jr. és Bryant Brannon szálltak ringbe az övért, Jones a második menetben kiütötte Brannont.

(SódóGA)
 
Az utolsó jelenet meg egyszerűen zseniális. Mert itt nem lehet hátradőlni és nem is lehet ennek a filmnek megszokott vége. több»