Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
89

Az ördög ügyvédje (1997)

The Devil's Advocate
Filmadatlap
 
29
Szereplők
45
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 25.

legújabb vélemény

Kíváló film. Pacinonál valóban nem találhattak volna jobb színészt erre a feladatra. A történet vezetése jó volt, különösen tetszett, hogy visszatértünk a kiindulópontra. Merem ajánlani.

 
Puncs   2019. 03. 30.

Nekem bejött ez a film. Al Pacinonak igazán testhezálló volt az ügyvéd szerepe, jobb színészt nem is választhattak volna. Pacino simán Oscart érdemelt volna az alakításáért, de a többi színész is remekül játszott, különösen Charlize Theron. A forgatókönyv zseniálisan van megírva, az ember időként elgondolkodik rajta, hogy talán nincs-e az ördögnek igaza. Nekem a film vége is tetszett, azt sugallja, hogy az ördög soha nem alszik és újrapróbálkozik. Szerintem ez egy időtálló alkotás, a maga módján mestermű.


 
Deku   2017. 07. 10.

Rögtön kiemelném három nagy kedvenc színészemet belőle és ez már megalapozta a filmet. Természetesen lehetett volna bukta is a film de itt ez tökéletes lett, eléggé misztikus és akció dús is egyben. Én kiváltképp kedveltem ezt a filmet.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 07.

Az ördögi kör

Az ördög ügyvédje kifejezés, miszerint a rossz fél védelmében harcolni az igazságtalanságért itt nem kap túl sok időt, mégis annyira illik a cím a filmre amennyire csak lehet és jelentősége is van. A film dinamikája jól működik az eseménnyekkel és a misztikus jelenetekkel együtt. Megismerjük szépen sorjában a szereplőket is ahogyan a kaotikus vég felé haladnak de mi is ez a kaotikus vég egy elképzelés van egy valóságos dolog. Erre nem vezet rá a film és csak reménykedünk hogy a film a lelki szinten a fejünkben le játszódó történéseket mutaja be. A "mi lenne ha " történéseket, az elköteleződést a rossz felé. Persze a való éledben ilyenkor nincs mit tenni ha beteszünk az ügyfélnek az elvághatja a karriert. Ebben az esetben meg pláne. A fő karakterek egy része zseniális és élvezhető játékkal hitetik el hogy ez a valóság, de ott vannak a mellék karakterek akik pedig azt a vonalat erősítik hogy ez csupán egy képzelgés. A tetőpont után visszatérünk a kezdetekhez bezárul a kör és a történet az eredetihez képest a másik irányba fordul itt kicsit fellélegezhet a néző hogy mind csak ábránd volt. Ám a film nem enged a feszültségből és még megvillantja a szarvakat utoljába hogy nem legyél biztos magadban. Nekem bejött, merem ajánlani. A feszültsége és a gondolatmenet jó és élvezhető.

 
Berto49   2018. 03. 13.

Először felirattal láttam, aztán megnéztem magyar szinkronnal. Érdemes volt, mert a magyar hang (Végvári Tamás, Rudolf Péter) nagyon sokat hozzátesz ehhez a zseniális filmhez. Al Pacino alakítása félelmetes, egyszerűen az ember csak néz, hogy tud valaki így átszellemülni egy szerepben. A mostani újranézés bónusza és felfedezése Charlize Theron. Korábban még nem volt a kedvencem, csak egy színésznő volt a sok közül. Aztán "A rém" megnézése után, a döbbenet mellett rájöttem, hogy mekkora tehetség! Ebben a filmben is remekül játszik, ugyanakkor nagyon szép, mondhatni babaszépségű.

 
Az utolsó jelenet meg egyszerűen zseniális. Mert itt nem lehet hátradőlni és nem is lehet ennek a filmnek megszokott vége. több»

A film összbevétele 152 944 660 dollár volt (imdb.com).

 

Frederick Hart szobrász és a Washingtoni Püspöki székesegyház beperelte a Warner Brotherst, mert a Milton asztalán elhelyezett szobor hasonlít Hart szobrára, az Ex Nihilo -ra. Emiatt a kész kópiát meg kellett vágni és ki kellett cserélni azt a jelenetet a filmből.

(dailyfilmsan)
 

Arnold Kopelson, a producer megjelenik a parti-jelenetben egy cameo szerep erejéig.

(dailyfilmsan)
 

Keanu Reeves a film előrahaladtával egyre sötétebb öltönyt visel. Ezzel akartak utalni a készítők a film lefelé tendáló moráljára.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.