Filmkritikák

9.1/10
2022. 07. 05.
A The Black Phone az utóbbi idők egyik legjobbja és kétségtelenül az idei év legszínvonalasabb horrorfilmje. Ezen a telefonon nem véletlenül minket keresnek, csak annyit kell tennünk, hogy válaszolunk a hívására. Nem fogjuk megbánni. több»
5/10
2022. 05. 25.
Összességében nem mondom, hogy a Válassz vagy meghalsz! rossz film lenne. Tényleg nem az, megéri az időnket. Könnyed esti mozinak teljesen rendben van, de semmi több. Hatalmas lehetőség volt benne, tényleg lehetett volna ez akár toplistát darab is, de annyira megmaradtak a sablonoknál és a biztonsági játéknál, hogy az egész megmaradt az erős középszer szintjén. Sem horror, sem thriller, sem dráma terén nem tudtak kiemelkedőt hozni. Azért remélem Robert Englund legalább anyagilag jól járt, mert sok értelme nem volt a kvázi szerepeltetésének. több»
8.8/10
2022. 04. 23.
Ez egy morbid, fekete humorral átitatott tanmese, ami amellett, hogy szórakoztat tényleg mond is valamit. Valóban: ez egy mese a kriptából. több»
A bosszú pedig nem ad feloldozást és megbékélést. Mindez csodálatosan groteszk, véres köntösbe csomagolva. Költői, művészi, bizarr, sötét és kegyetlen. Minden, ami egy igazán jó Tim Burton filmhez kell és minden, amiből a rendező tényleg varázslatosat tud alkotni. Mint ebben az esetben.

több»
6.5/10
2022. 04. 03.
Ez a film elsősorban a Foo Fighters rajongóinak készült, és őket maximálisan ki is szolgálja, és emellett még egy egyszerű kis horror-vígjátékként is egy remek szórakozás. Nem lesz egy kultmű, de erre nincs is feltétlen szüksége. Aki egy laza és vicces esti kikapcsolódásra vágyik, az nyugodtan tehet vele egy próbát. több»

73 Fresh  (2022)

7.8/10
2022. 03. 25.
A Fresh számomra az év egyik nagy meglepetése lett, és biztos vagyok benne, hogy az éves felhozatalban is kiemelt figyelmet érdemel majd. A címéhez mérten egy valóban friss és szórakoztató őrültség lett ez, kiváló színészi alakításokkal és groteszk „humorral”, ami remek alternatívaként szolgálhat a többi tucathorror mellett. több»
3.6/10
2022. 03. 19.
Az nem elég, ha megidéznek pár jelenetet az eredetiből. Oké, köszi, örülünk. Csak éppen azzal tisztelegtetek volna az elődök előtt, ha nem nyúltok hozzá Bőrpofához, hanem szépen békén hagyjátok. Szóval erre az egészre csak annyit tudok mondani: húzzatok el jó messzire Texastól és vissza se nézzetek! több»
10/10
2022. 03. 19.
A cinikussága, a kegyetelensége és a fordulatai bőven elegendőek ahhoz, hogy a legjobbak között emlegessük. Olyannyira így van, hogy még Ellroy is behódolt a kész alkotásnak és a maga nemében műalkotásnak nevezte. Igaza van. Ez egy igazi mestermű, amit azóta se tudott utánozni senki. több»
7.9/10
2022. 02. 27.
Minden hibája ellenére ez bizony egy nagyon izgalmas és érdekes film, ami tökéletesen leköti a nézőjét. Ad nekünk gondolkodnivalót, be tudnak vonni a cselekménybe és a színészek meg annyira parádésak, hogy mindent képesek elfeledtetni velünk. Aki szereti az ilyen műfajú filmeket, azoknak kötelező darab a Kicsorbult tőr. Remek szórakozás. több»
3.5/10
2022. 02. 27.
Nincs mit szépíteni, a Maximális túlhajtás egy borzasztóan fárasztó, idegesítő és fájdalmas film. És ezt még maga Stephen King sem tagadja le. Tudja, hogy mit művelt, nem büszkélkedik vele, de felvállalja, hogy igen, ő egymaga akkor erre volt képes, és valami ilyesmit is akart. Ezzel tisztában van, és azóta nem is adta újra rendezésre a fejét. több»