Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
30
Szereplők
22
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
sabnock666   2019. 08. 30.

legújabb vélemény

Szövevényes,izgalmas akciódús thriller,és megmondom őszintén mindenki jól játszott benne! Pedig Kevin Spacey kifejezetten nem a kedvencem.Russel Crowe most is zseniálisan hozta a karaktert.

 
Puncs   2019. 03. 14.

Az egyik legjobb több szálon futó krimi. Nagyon jól összerakott, minden percében mozgalmas. Végig fenntartja a feszültséget a kegyetlenül hosszú játékidő ellenére is. Remekül adja vissza az ötvenes évek Hollywoodjának csillogó, ámde a felszín alatt mocskos és korrupt világát. A filmben minden színész letette az asztalra tudása legjavát, különösen Russel Crowe; nagyon illet hozzá a szerep. Tetszett a két főszereplő – a karrierista és hiú Ed Exley és az igazságért bármire képes Bud Whitet – között lévő kontraszt.


 
Deku   2017. 07. 17.

A történetet rendben lehozták és szépen megvalósították de nem az én stílusom volt. Remek volt Kevin Spacey de nekem nem hozta az egész sztori a várt hatást.

 
hsanya182   2016. 12. 08.

Szerintem jól sikerült kivitelezni, amit a film ki akar fejezni, nekem mégis vontatott volt ez a józsarus-rosszzsarus történet, egy eszes és egy erős zsaru nagynehezen leleplezi a korrupt rendőröket, és a látszat a végén olyan lesz, amilyennek majd a vezetők megírják...Egyszer talán megéri megnézni, van néhány feszültebb pillanat, de erősen felejtős, sok ilyen témájú film volt már...Ez inkább életszerűen unalamas...

 
Berto49   2016. 05. 28.

Meg kell adnom rá a zseniálist, mert utánaolvasva tényleg annyi filmes élmény van ebben a moziban, amennyi kevés más darabban található. James Ellroy Los Angeles tetralógiájának egyik darabját, amely a drasztikus húzás után is 500 oldalas maradt, ragyogóan vitték a filmvászonra. Csavaros, többszöri megnézést követelő cselekmény, kitűnő színészek, remek zene, korhűség. A sztárok „hemzsegnek” a filmben; Crowe, Spacey, Pearce, Basinger és még a számomra zsigerileg utált DeVito is elviselhető. 2007-ben láttam először, azóta túl vagyok egy-két ezer filmen, mégsem volt egy percre sem unalmas. Ez bizonyítja, hogy vissza kell térni a régebbi filmek nézésre, mert az újabbak – tisztelet a kevés kivételnek - szinte katasztrófálisak.

Guy Pearce

A film összbevétele 126 216 940 dollár volt (imdb.com).

 

1981-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2 )
 

A film világszintű bevétele: $ 126,216,940.

(dulkap)
 

A forgatás 1996. május 6. és 1996. augusztus 22. közt zajlott.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.