Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
30
Szereplők
23
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
tibi   2020. 06. 07.

legújabb vélemény

Szigoruan nézendö film,nagyon szép autok 1 oszt,szinészekel,

 
Puncs   2019. 03. 14.

Az egyik legjobb több szálon futó krimi. Nagyon jól összerakott, minden percében mozgalmas. Végig fenntartja a feszültséget a kegyetlenül hosszú játékidő ellenére is. Remekül adja vissza az ötvenes évek Hollywoodjának csillogó, ámde a felszín alatt mocskos és korrupt világát. A filmben minden színész letette az asztalra tudása legjavát, különösen Russel Crowe; nagyon illet hozzá a szerep. Tetszett a két főszereplő – a karrierista és hiú Ed Exley és az igazságért bármire képes Bud Whitet – között lévő kontraszt.


 
Deku   2017. 07. 17.

A történetet rendben lehozták és szépen megvalósították de nem az én stílusom volt. Remek volt Kevin Spacey de nekem nem hozta az egész sztori a várt hatást.

 
hsanya182   2016. 12. 08.

Szerintem jól sikerült kivitelezni, amit a film ki akar fejezni, nekem mégis vontatott volt ez a józsarus-rosszzsarus történet, egy eszes és egy erős zsaru nagynehezen leleplezi a korrupt rendőröket, és a látszat a végén olyan lesz, amilyennek majd a vezetők megírják...Egyszer talán megéri megnézni, van néhány feszültebb pillanat, de erősen felejtős, sok ilyen témájú film volt már...Ez inkább életszerűen unalamas...

 
Berto49   2016. 05. 28.

Meg kell adnom rá a zseniálist, mert utánaolvasva tényleg annyi filmes élmény van ebben a moziban, amennyi kevés más darabban található. James Ellroy Los Angeles tetralógiájának egyik darabját, amely a drasztikus húzás után is 500 oldalas maradt, ragyogóan vitték a filmvászonra. Csavaros, többszöri megnézést követelő cselekmény, kitűnő színészek, remek zene, korhűség. A sztárok „hemzsegnek” a filmben; Crowe, Spacey, Pearce, Basinger és még a számomra zsigerileg utált DeVito is elviselhető. 2007-ben láttam először, azóta túl vagyok egy-két ezer filmen, mégsem volt egy percre sem unalmas. Ez bizonyítja, hogy vissza kell térni a régebbi filmek nézésre, mert az újabbak – tisztelet a kevés kivételnek - szinte katasztrófálisak.

Guy Pearce

A film összbevétele 126 216 940 dollár volt (imdb.com).

 

1981-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film világszintű bevétele: $ 126,216,940.

(dulkap)
 

A forgatás 1996. május 6. és 1996. augusztus 22. közt zajlott.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.