Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
92

Hetedik

(Seven)
 
Milanman  2015. 02. 10.

Fincher az egyik kedvenc rendezőm, sokáig úgy véltem képtelen hibázni (a Gone Girl nekem nem jött be), a Hetedik pedig a valaha celluloidszalagra égetett egyik legjobb thriller, a sorozatgyilkosos filmek toplistása. Kiváló alakítások, sötét atmoszféra, gyomorszájra mért ütésként ható lezárás. Tökéletes. Kedvelem a "Bárányok hallgatnak"-ot, de ha az Oscar díjas film volt, ennek is nyernie kellett volna.

 
Gigi  2017. 01. 17.

Moziban néztük réges-régen, és az a helyzet, hogy a frászt hozta ránk. Akkoriban még nem voltunk ilyen mértékű feszkóhoz szokva a filmekben, mint amit ez az alkotás produkált. Azóta már újranéztem, és bár nem váltja ki azt a hatást, mint első nekifutásra, de még mindig képes feszültséget kelteni a borús hangulatával, sötét jeleneteivel.

 
mdlg4th  2016. 02. 04.

Valószínűleg másokat jobban megérinthet ez a film mint engem mert én valahogy nem dobtam el az agyam és a szívem tőle. Feleslegesnek és kidobott időnek éreztem a rá fordított energiát.

 
raczdavidzsolt  2016. 05. 05.

Borzasztó elemekkel átitatott hétköznapi hulladék!

 
mamiéstöti2  2015. 01. 23.

Nagyon jó film, a hét fő bűnt megszegő emberek az áldozatok egy sorozatgyilkos számára és egy olyan nyomozópáros feladata, hogy elkapja a tettest, mint Brad Pitt és Morgan Freeman. Nem a látvány, hanem az ember képzelete meghatározó, és lehet hogy a végén a hetedik főbűn áldozata maga a gyilkos lesz?

Brad Pitt
Brad Pitt
Morgan Freeman
Brad Pitt
Brad Pitt
Morgan Freeman
Brad Pitt
Brad Pitt
 

Reid MacKayt Rob Bottin sminkelte, aki először hajszálerket festett a testére, majd pedig mindenét bekente zselatinnal. A sminkelési folyamat 14 órába telt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rest férfi szerepére extrém vékony testalkatú színészeket castingoltak, s David Fincher megkérte a jelölteket, hogy tettesék magukat halottaknak, majd fejüket fordítsák oldalra és nyissák ki a szemüket. A rendező azért döntött Michael Reid MacKay mellett, mert a stáb tőle ijedt meg a legjobban. Olyan vékony volt, hogy még fogyókúrára sem kellett fogni a felvételek előtt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

David Fincher azt szerette volna, hogy a rest ember lakhelye nagy terekben lenne, ezért egy használaton kívüli irodát béreltek ki, s alakítottak át.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.