Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
92%

Hetedik (1995)

Se7en
Filmadatlap
 
25
Szereplők
171
Vélemények
32
Képek
2
Videók
 
mafabfan   2021. 03. 03.

legújabb vélemény

0
A saját korában megállta a helyét, de ma már elég vérszegény

Alapvetően végig lehet nézni, de csak azért, mert az ember kíváncsi a csavarra a végén, csak sajnos maga az odáig vezető út túl hosszú, és mai szemmel nézve már túl hatásvadász is.

 
superzero   2019. 08. 13.

a nap véleménye

1
Sokkolóan hatásvadász

Ez a film mérföldkő a krimik világában. Ebben kezdték el mutogatni a halottakat közvetlen közelről, ami azóta standard filmes eszköz lett napjaink krimi sorozataiban is. A maga idejében ez a film "nagyot szólt". Persze értem a sok elismerő magasztos ... teljes kritika»


 
Puncs   2019. 03. 09.

1

Zseniális, igényes film, a műfajában alapmű, amolyan alapthriller. David Fincher nagyot alkotott. Nagyszerűen ért a feszültségkeltéshez, ami egyre csak fokozódik benne, a fordulatoktól végig izgalmas a történet. A film hangulata nyomasztó, lehet érez... több»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Nagyon jó film, a hét fő bűnt megszegő emberek az áldozatok egy sorozatgyilkos számára és egy olyan nyomozópáros feladata, hogy elkapja a tettest, mint Brad Pitt és Morgan Freeman. Nem a látvány, hanem az ember képzelete meghatározó, és lehet hogy a végén a hetedik főbűn áldozata maga a gyilkos lesz?

 
GedyPapa   2017. 05. 16.

1

Hatalmas nagy kedvencem ez a film, mind képi világában, mind szereplői gárdájával. Fincher valami olyat hozott ki ebből a témából, amit nagyon kevesen tudtak volna. A 7 főbűn ilyen jellegű bemutatása formabontó mégis kiváló.

 
Shelby07   2018. 01. 06.

0

Sajnos abba a hibába estem, hogy nem olvastam el a film tartalmát mielőtt neki kezdtem. Nekem egy kicsit "ijesztő" volt, de attól függetlenül, hogy én nem szeretem az ilyen típusú filmeket, végig néztem és maga a történet kitalálása és a fordulatoss... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Egy újabb Brad Pitt film ami alapján pozitívan csalódnom kellett a színész tehetségében. Nem volt hiába a sok vele eltöltött idő. Az egyik kedvencem. Meg van benne minden ami egy jó filmhez kell, hangulat, zene és némi izgalom.

Galéria (32)

Brad Pitt
Brad Pitt
Morgan Freeman
Brad Pitt
Brad Pitt
Morgan Freeman
Brad Pitt
Brad Pitt
Gwyneth Paltrow

Videók (2)

A film összbevétele 327 311 859 dollár volt (imdb.com).

 

Somerset nyomozó szerepére Al Pacino neve is felmerült.

(stevepisti )
 

A film során többször feltűnik a 7 -es szám,pl: épületek számozásánál és időpontokkal kapcsolatban.

(stevepisti )
 

Nagyon magas, 327,3 millió dollár bevételt produkált.

(LionelMessi10)
 

A filmet 30 millió dollárból készítették.

(LionelMessi10)
 

Kevin Spacey neve nincs feltüntetve a stáblistán.

(HETEDIK )
 

Brad Pitt megsérült a forgatás során.

(HETEDIK )
 

Reid MacKay-t Rob Bottin sminkelte, aki először hajszálereket festett a testére, majd pedig mindenét bekente zselatinnal. A sminkelési folyamat 14 órába telt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rest férfi szerepére extrém vékony testalkatú színészeket castingoltak, s David Fincher megkérte a jelölteket, hogy tettesék magukat halottaknak, majd fejüket fordítsák oldalra, és nyissák ki a szemüket. A rendező azért döntött Michael Reid MacKay mellett, mert a stáb tőle ijedt meg a legjobban. Olyan vékony volt, hogy még fogyókúrára sem kellett fogni a felvételek előtt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

David Fincher azt szerette volna, hogy a rest ember lakhelye nagy terekben lenne, ezért egy használaton kívüli irodát béreltek ki, s alakítottak át.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film befejezése a stúdió szerint máshogy alakult volna, de Brad Pitt és David Finch akarta, hogy ilyen brutális legyen.

(mamiéstöti2)
 
Miért kötelező megnézni? Mert amellett, hogy a Hetedik egy zseniális produkció, műfajának egyik leglebilincselőbb és legegyedülállóbb alkotása, megmutatja, mi is az az igazi thriller. több»
 
Kinek ajánljuk: mindenkinek. De tényleg. Találkoztál már olyannal, aki ne szerette volna Brad Pitt-et? Én sem. több»