Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
171
Vélemények
32
Képek
2
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 05.

legújabb vélemény

0

Elejétől végéig egy zseniális alkotás, végig fenntartja a rendező a feszültséget, pattanásig feszül az agyad minden idegszála, a szereposztásból várható, hogy itt aztán lesz érzelemvihar, na ezt meg is kapod. Eleve az ötlet, a gyilkos stratégiái és a... több»

 
superzero   2019. 08. 13.

a nap véleménye

1
Sokkolóan hatásvadász

Ez a film mérföldkő a krimik világában. Ebben kezdték el mutogatni a halottakat közvetlen közelről, ami azóta standard filmes eszköz lett napjaink krimi sorozataiban is. A maga idejében ez a film "nagyot szólt". Persze értem a sok elismerő magasztos ... teljes kritika»


 
Puncs   2019. 03. 09.

1

Zseniális, igényes film, a műfajában alapmű, amolyan alapthriller. David Fincher nagyot alkotott. Nagyszerűen ért a feszültségkeltéshez, ami egyre csak fokozódik benne, a fordulatoktól végig izgalmas a történet. A film hangulata nyomasztó, lehet érez... több»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Nagyon jó film, a hét fő bűnt megszegő emberek az áldozatok egy sorozatgyilkos számára és egy olyan nyomozópáros feladata, hogy elkapja a tettest, mint Brad Pitt és Morgan Freeman. Nem a látvány, hanem az ember képzelete meghatározó, és lehet hogy a végén a hetedik főbűn áldozata maga a gyilkos lesz?

 
Shelby07   2018. 01. 06.

0

Sajnos abba a hibába estem, hogy nem olvastam el a film tartalmát mielőtt neki kezdtem. Nekem egy kicsit "ijesztő" volt, de attól függetlenül, hogy én nem szeretem az ilyen típusú filmeket, végig néztem és maga a történet kitalálása és a fordulatoss... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Egy újabb Brad Pitt film ami alapján pozitívan csalódnom kellett a színész tehetségében. Nem volt hiába a sok vele eltöltött idő. Az egyik kedvencem. Meg van benne minden ami egy jó filmhez kell, hangulat, zene és némi izgalom.

 
GedyPapa   2017. 05. 16.

0

Hatalmas nagy kedvencem ez a film, mind képi világában, mind szereplői gárdájával. Fincher valami olyat hozott ki ebből a témából, amit nagyon kevesen tudtak volna. A 7 főbűn ilyen jellegű bemutatása formabontó mégis kiváló.

Galéria (32)

Brad Pitt
Brad Pitt
Morgan Freeman
Brad Pitt
Brad Pitt
Morgan Freeman
Brad Pitt
Brad Pitt
Gwyneth Paltrow

Videók (2)

A film összbevétele 327 311 859 dollár volt (imdb.com).

 

Nagyon magas, 327,3 millió dollár bevételt produkált.

(LionelMessi10)
 

A filmet 30 millió dollárból készítették.

(LionelMessi10)
 

Kevin Spacey neve nincs feltüntetve a stáblistán.

(HETEDIK )
 

Brad Pitt megsérült a forgatás során.

(HETEDIK )
 

Reid MacKay-t Rob Bottin sminkelte, aki először hajszálereket festett a testére, majd pedig mindenét bekente zselatinnal. A sminkelési folyamat 14 órába telt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rest férfi szerepére extrém vékony testalkatú színészeket castingoltak, s David Fincher megkérte a jelölteket, hogy tettesék magukat halottaknak, majd fejüket fordítsák oldalra, és nyissák ki a szemüket. A rendező azért döntött Michael Reid MacKay mellett, mert a stáb tőle ijedt meg a legjobban. Olyan vékony volt, hogy még fogyókúrára sem kellett fogni a felvételek előtt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

David Fincher azt szerette volna, hogy a rest ember lakhelye nagy terekben lenne, ezért egy használaton kívüli irodát béreltek ki, s alakítottak át.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film befejezése a stúdió szerint máshogy alakult volna, de Brad Pitt és David Finch akarta, hogy ilyen brutális legyen.

(mamiéstöti2)
 

Morgan Freeman fia, Alfonso is szerepel a filmben, egy ujjlenyomat szakértőt alakít.

(mamiéstöti2)
 

74-szer hangzik el a fuck szó, illetve annak változata a filmben, legtöbbször Brad Pitt szájából.

(mamiéstöti2)
 
Miért kötelező megnézni? Mert amellett, hogy a Hetedik egy zseniális produkció, műfajának egyik leglebilincselőbb és legegyedülállóbb alkotása, megmutatja, mi is az az igazi thriller. több»
 
Kinek ajánljuk: mindenkinek. De tényleg. Találkoztál már olyannal, aki ne szerette volna Brad Pitt-et? Én sem. több»