Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
87
Filmadatlap
 
33
Szereplők
20
Vélemények
29
Képek
1
Videók
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

klasszikus kihagyhatatlan krimi

 
Berto49   2019. 01. 07.

Nem vagyok feleséggyilkos!

Biztosra akartam menni, ezért vettem elő a gyűjteményemből ezt a filmet. A készítésének időszakában, a kilencvenes évek elején még nagyon tudtak ilyen és hasonlóan zseniális filmeket készíteni. Az alapötlet egyszerű, nincs túlbonyolítva; egy ártatlanul halálraítélt orvos (Harrison Ford) a körülmények alakulása folytán megszökik és felderíti, hogy ki ölte meg a feleségét. Nyomában van egy elszánt és a végletekig kitartó rendőrbíró (Tommy Lee Jones – mellékszereplőként Oscar-díjjal jutalmazva). A faék egyszerűségű történet a cselekmény pörgősségétől, a két színész fantasztikus játékától, Andrew Davis kiemelkedő rendezésétől (a későbbiekben ezt a színvonalat nem sikerült túlszárnyalnia), James Newton Howard komponálta zenétől és még sokáig sorolhatnám, hogy mitől lett alapfilmmé. Az agyafúrt Dr. Richard Kimble (Ford) a legveszélyesebb helyzetekből is megmenekül, a nyomában lihegő Samuel Gerard (Jones) elől az utolsó pillanatokban sikerül kereket oldania. Nem először láttam, de az biztos, hogy még néhányszor meg fogom nézni, mert mindig újabb izgalmas és szórakoztató elemeket fedezek fel benne.


 
Yosihiro   2017. 12. 13.

Harison Ford egy remek alakítással játszott akciófilmje. A menekülés mestere címet is megkaphatja ez az alkotás ami a 90-es évek egyik sikerfilmje volt. Csak ajánlani tudom.

 
MidoD7   2019. 04. 06.

Pofátlanságnak éreztem, hogy ezt már eleve elkészítették. Mocskosul alja film lett, mellőztek belőle mindenféle értelmet. Erős megfogalmazás ez, azonban én így éreztem. Soha többet ilyet. Nem jött be.

 
sabnock666   2018. 08. 20.

Ford és Tommy Lee jutalomjátéka....brillíroznak mind a ketten!!! A jó és a jó küzdelme,csupa izgalmas,fordulatos eseménnyel tarkítva....persze a meglepetés sem maradhat el... Erősen ajánlott akciófilm!!!

Harrison Ford
Tommy Lee Jones
Harrison Ford
Harrison Ford
Harrison Ford
 
A szökevényt tehát bátran lehet mutogatni a forgatókönyvíró iskolákban, hiszen felépítése, szerkesztése valóban elsőrangú. Azonban mint ahogyan a tankönyvekben, ebben az alkotásban sem találunk választ arra, melyek azok az húzások, amelyek egy igazán nagyszerű és emlékezetes akció-thrillert eredményeznének. Mert A szökevény nem az, még ha látszólag csak egy hajszál is választja el ettől.

7/10 több»

A film összbevétele 368 875 760 dollár volt (imdb.com).

 

Ugyanerre a sémára 1998-ban Stuart Baird megrendezte az „Életre-halálra” (U. S. Marshals) című filmet, abban az ártatlanul elítélt főhőst Wesley Snipes játszotta.

(Berto49)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 96%-os értékelést kapott 72 kritika alapján.

(Bogi87)
 

1993-ban a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.