Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A szökevény (1993)

The Fugitive
Filmadatlap
 
32
Szereplők
22
Vélemények
29
Képek
1
Videók

Galéria (29)

Harrison Ford
Tommy Lee Jones
Harrison Ford
Harrison Ford
Harrison Ford

Videók (1)

 
dailyfilmsan   2021. 09. 04.

legújabb vélemény

1

Meglepően izgalmas volt a film. Na jó, nem ugrottam ki az ablakon izgalmamban, de kellően tartotta azt a feszültséget, ami miatt nézzük a krimiket. Kellemesen csalódtam benne.

 
rainman   2020. 10. 27.

3

Ma már nem nagyon látni ilyen „egyszerű”, lényegre törő és mégis veszettül szórakoztató filmet. Mert manapság már kell egy thrillerbe is a dráma, valamilyen aktuálpolitikai tartalom, esetleg LMBTQ-s kinyilatkoztatás. Nincs ezzel baj, ha jól adaptáljá... több»

 
Berto49   2019. 01. 07.

1
Nem vagyok feleséggyilkos!

Biztosra akartam menni, ezért vettem elő a gyűjteményemből ezt a filmet. A készítésének időszakában, a kilencvenes évek elején még nagyon tudtak ilyen és hasonlóan zseniális filmeket készíteni. Az alapötlet egyszerű, nincs túlbonyolítva; egy ártatlanul halálraítélt orvos (Harrison Ford) a körülmények alakulása folytán megszökik és felderíti, hogy ki ölte meg a feleségét. Nyomában van egy elszánt és a végletekig kitartó rendőrbíró (Tommy Lee Jones – mellékszereplőként Oscar-díjjal jutalmazva). A faék egyszerűségű történet a cselekmény pörgősségétől, a két színész fantasztikus játékától, Andrew Davis kiemelkedő rendezésétől (a későbbiekben ezt a színvonalat nem sikerült túlszárnyalnia), James Newton Howard komponálta zenétől és még sokáig sorolhatnám, hogy mitől lett alapfilmmé. Az agyafúrt Dr. Richard Kimble (Ford) a legveszélyesebb helyzetekből is megmenekül, a nyomában lihegő Samuel Gerard (Jones) elől az utolsó pillanatokban sikerül kereket oldania. Nem először láttam, de az biztos, hogy még néhányszor meg fogom nézni, mert mindig újabb izgalmas és szórakoztató elemeket fedezek fel benne.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 20.

0

Ford és Tommy Lee jutalomjátéka....brillíroznak mind a ketten!!! A jó és a jó küzdelme,csupa izgalmas,fordulatos eseménnyel tarkítva....persze a meglepetés sem maradhat el... Erősen ajánlott akciófilm!!!

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Harison Ford egy remek alakítással játszott akciófilmje. A menekülés mestere címet is megkaphatja ez az alkotás ami a 90-es évek egyik sikerfilmje volt. Csak ajánlani tudom.

 
MidoD7   2019. 04. 06.

0

Pofátlanságnak éreztem, hogy ezt már eleve elkészítették. Mocskosul alja film lett, mellőztek belőle mindenféle értelmet. Erős megfogalmazás ez, azonban én így éreztem. Soha többet ilyet. Nem jött be.

 
szucszoli   2017. 05. 01.

0

Meglehetősen gyengécske film. Nézzük miért: A történet már eleve egy ordenáré nagy ostobasággal indít. Ugye a főhőst elítélik a bíróságon. Konkrétan elhangzik, hogy megdönthetetlen és atombiztos bizonyíték van a főhős bűnösségére. És mi ez az atombi... több»

2

A film összbevétele 368 875 760 dollár volt (imdb.com).

 

Ugyanerre a sémára 1998-ban Stuart Baird megrendezte az „Életre-halálra” (U. S. Marshals) című filmet, abban az ártatlanul elítélt főhőst Wesley Snipes játszotta.

(Berto49)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 96%-os értékelést kapott 72 kritika alapján.

(Bogi87)
 

1993-ban a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Harrison Ford a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Harrison Ford asszisztált egy igazi szívműtéten, hogy minél hitelesebben hozhassa a filmben a jelenetet.

(mamiéstöti2)