Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
91%

A sötét lovag (2008)

The Dark Knight
Filmadatlap
 
30
Szereplők
206
Vélemények
239
Képek
2
Videók
A sötét lovag
 
sptt   2020. 12. 08.

legújabb vélemény

1

Erről a filmről már mindent leírtak, amit lehet, és sokan még azt is, amit nem lehet. Valóban jó film, és remek alakítások vannak benne (nyilvánvalóan kiemelve Heath Ledgert), ugyanakkor nem érzem azt, hogy a világ valaha alkotott negyedik legjobb fi... több»

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Sosem olvastam egy darab Batman képregényt sem, ahogy a korábbi Batfilmek sem igazán fogtak meg, de ez a film elsőrangú. Az elejétől a végig izgalmas és fordulatos. Az összes színész hitelesen játszik benne, Heath Ledger Jokere pedig zseniális, teljesen őrült és kiszámíthatatlan. Bármikor szívesen újranézem.


 
Deku   2017. 07. 08.

0

Számomra sikerült összehozni egy igazán hihető és szórakoztató Batman filmet, egy igazán hozzávaló színésszel. Heath Ledger pedig elképesztő volt. Nekem ez az egyik kedvenc részem. Ajánlom.

 
Thibo84   2019. 02. 25.

0

A második rész túlszárnyalja mint történetileg, mint a látványos akcióban az első részt. Ráadásul egy elég kegyetlen és kiszámíthatatlan ellenséget kapunk Joker szerepében, csak egy dolgot hiányoltam tőle, ami nagyon is jellemző rá, sőt a névjegye ig... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

0

Először sajnálom azt, hogy nincs az 5 csillagnál magasabb pontozási lehetőség. Heath Ledger (Isten nyugtassa) elviszi a rivaldafényt Bale-től, de azért ő is kapaszkodik. Nolannek és Ledgernek sikerült megalkotniuk a legjobb Jokert valaha. Minden rezd... több»

 
HETEDIK   2018. 07. 17.

0

Ez a film Ledger miatt a legjobb képregényfilm a mai napig. Amit alakít benne, grimaszai, beszéde, mimikája utánozhatatlan, bezony még a mindig zseniális Nicholson Jokerét is messze túlszárnyalta. A film legnagyobb jelenete mikor Batman-el beszélget ... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Tökéletes színészi játékok (Heath Ledger [R.I.P. !!!!! :( :( :( ] kitűnik mind közül) még a kisebb szerepben lévő Gary Oldman, Maggie Gyllenhaal (nyami :D ), Eric Roberts és Cillian Murphy is hatalmasat alakítanak. Számomra ez a legkedvesebb Nolan-B... több»

Galéria (239)

Christian Bale
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Christian Bale
Maggie Gyllenhaal
Aaron Eckhart

Videók (2)

A film összbevétele 1 004 934 033 dollár volt (imdb.com).

 

Heath Ledger annyira jól játszotta Joker karakterét az egyik jelenetben, hogy Michael Caine szava elállt, ugyanis elfelejtette a szövegét, de a jelenet így is bekerült a filmbe.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

56 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Ledgert minden nap órákig sminkelték a forgatás előtt.

(HETEDIK )
 

Ledger egy hónapig vizsgálta az elmegyógyintézetben élők viselkedését, hogy szerepe minél hitelesebb legyen.

(HETEDIK )
 

Az IMDb-n a 3. legjobb átlaggal rendelkező film a Keresztapa 2-vel holtversenyben.

(GedyPapa)
 

A sötét lovag trilógia minden filmje 1-1 kulcsszóval írható le. Ezek sorban: félelem, káosz, fájdalom.

(Bogi87)
 

A Metacritic oldalán 82/100 pontot kapott 39 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 317 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció- és kalandfilm kategória listájának 10. helyén áll.

(Bogi87)
 

2008-ban a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 
A Sötét Lovag nem úgy vonult be a mozi történelembe, mint egy huszadik blockbuster, vagy képregényfilm, hanem, mint egy popkulturális mestermű. több»