Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
91%

A sötét lovag (2008)

The Dark Knight
Filmadatlap
 
30
Szereplők
208
Vélemények
239
Képek
3
Videók
A sötét lovag

Galéria (239)

Christian Bale
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Christian Bale
Maggie Gyllenhaal
Aaron Eckhart

Videók (3)

 
Kósa Bence   2021. 06. 13.

legújabb vélemény

0
The Dark Knight

A legjobb képregényfilm, de egyben jó társadalomszemléltető is. Ebben a filmben remekül bemutatják, hogy az emberek egy romlott világban élnek. Joker gyakorlatilag a néző szócsöve. Persze ehhez kell egy Heath Ledger. Isten nyugosztalja.

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Sosem olvastam egy darab Batman képregényt sem, ahogy a korábbi Batfilmek sem igazán fogtak meg, de ez a film elsőrangú. Az elejétől a végig izgalmas és fordulatos. Az összes színész hitelesen játszik benne, Heath Ledger Jokere pedig zseniális, teljesen őrült és kiszámíthatatlan. Bármikor szívesen újranézem.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

1

Nolan alkotott. Jót? Nem hinném....kissé bugyuta izomfilm ez, amiből az átütőerő hiányzik. Batman megszámlálhatatlanul sokadik feldolgozása, ami gyengére sikerült. Unalmas, klisés, kissé álmosító film. Egyszer nézős...Persze tinikedvenc! :)

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

1

Először sajnálom azt, hogy nincs az 5 csillagnál magasabb pontozási lehetőség. Heath Ledger (Isten nyugtassa) elviszi a rivaldafényt Bale-től, de azért ő is kapaszkodik. Nolannek és Ledgernek sikerült megalkotniuk a legjobb Jokert valaha. Minden rezd... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Számomra sikerült összehozni egy igazán hihető és szórakoztató Batman filmet, egy igazán hozzávaló színésszel. Heath Ledger pedig elképesztő volt. Nekem ez az egyik kedvenc részem. Ajánlom.

 
Thibo84   2019. 02. 25.

0

A második rész túlszárnyalja mint történetileg, mint a látványos akcióban az első részt. Ráadásul egy elég kegyetlen és kiszámíthatatlan ellenséget kapunk Joker szerepében, csak egy dolgot hiányoltam tőle, ami nagyon is jellemző rá, sőt a névjegye ig... több»

 
7ETEDIK   2018. 07. 17.

0

Ez a film Ledger miatt a legjobb képregényfilm a mai napig. Amit alakít benne, grimaszai, beszéde, mimikája utánozhatatlan, bezony még a mindig zseniális Nicholson Jokerét is messze túlszárnyalta. A film legnagyobb jelenete mikor Batman-el beszélget ... több»

A film összbevétele 1 004 934 033 dollár volt (imdb.com).

 

Heath Ledger annyira jól játszotta Joker karakterét az egyik jelenetben, hogy Michael Caine szava elállt, ugyanis elfelejtette a szövegét, de a jelenet így is bekerült a filmbe.

(Laca//Ho/rr/oR// )
 

56 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Ledgert minden nap órákig sminkelték a forgatás előtt.

(7ETEDIK )
 

Ledger egy hónapig vizsgálta az elmegyógyintézetben élők viselkedését, hogy szerepe minél hitelesebb legyen.

(7ETEDIK )
 

Az IMDb-n a 3. legjobb átlaggal rendelkező film a Keresztapa 2-vel holtversenyben.

(GedyPapa)