Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
92%

A sötét lovag (2008)

The Dark Knight
Filmadatlap
 
31
Szereplők
205
Vélemények
239
Képek
2
Videók
A sötét lovag
 
FILMBEST   2020. 08. 25.

legújabb vélemény

Én ezt a filmet Cristopher Nolan egyik legjobb rendezésének tartom. A film végig feszültséggel és izgalommal volt teli számomra. Heath Ledger mindent beleadott és nemhiába ugyanis meg is kapta érte az Oscar- díjat( sajnos ekkor már nem élt). Christia... több»

 
Puncs   2019. 04. 06.

Sosem olvastam egy darab Batman képregényt sem, ahogy a korábbi Batfilmek sem igazán fogtak meg, de ez a film elsőrangú. Az elejétől a végig izgalmas és fordulatos. Az összes színész hitelesen játszik benne, Heath Ledger Jokere pedig zseniális, teljesen őrült és kiszámíthatatlan. Bármikor szívesen újranézem.


 
Deku   2017. 07. 08.

Számomra sikerült összehozni egy igazán hihető és szórakoztató Batman filmet, egy igazán hozzávaló színésszel. Heath Ledger pedig elképesztő volt. Nekem ez az egyik kedvenc részem. Ajánlom.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

Először sajnálom azt, hogy nincs az 5 csillagnál magasabb pontozási lehetőség. Heath Ledger (Isten nyugtassa) elviszi a rivaldafényt Bale-től, de azért ő is kapaszkodik. Nolannek és Ledgernek sikerült megalkotniuk a legjobb Jokert valaha. Minden rezd... több»

 
Thibo84   2019. 02. 25.

A második rész túlszárnyalja mint történetileg, mint a látványos akcióban az első részt. Ráadásul egy elég kegyetlen és kiszámíthatatlan ellenséget kapunk Joker szerepében, csak egy dolgot hiányoltam tőle, ami nagyon is jellemző rá, sőt a névjegye ig... több»

 
HETEDIK   2018. 07. 17.

Ez a film Ledger miatt a legjobb képregényfilm a mai napig. Amit alakít benne, grimaszai, beszéde, mimikája utánozhatatlan, bezony még a mindig zseniális Nicholson Jokerét is messze túlszárnyalta. A film legnagyobb jelenete mikor Batman-el beszélget ... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

Tökéletes színészi játékok (Heath Ledger [R.I.P. !!!!! :( :( :( ] kitűnik mind közül) még a kisebb szerepben lévő Gary Oldman, Maggie Gyllenhaal (nyami :D ), Eric Roberts és Cillian Murphy is hatalmasat alakítanak. Számomra ez a legkedvesebb Nolan-B... több»

Christian Bale
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Christian Bale
Maggie Gyllenhaal
Aaron Eckhart

A film összbevétele 1 004 934 033 dollár volt (imdb.com).

 

Heath Ledger annyira jól játszotta Joker karakterét az egyik jelenetben, hogy Michael Caine szava elállt, ugyanis elfelejtette a szövegét, de a jelenet így is bekerült a filmbe.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

56 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Ledgert minden nap órákig sminkelték a forgatás előtt.

(HETEDIK )
 

Ledger egy hónapig vizsgálta az elmegyógyintézetben élők viselkedését, hogy szerepe minél hitelesebb legyen.

(HETEDIK )
 

Az IMDb-n a 3. legjobb átlaggal rendelkező film a Keresztapa 2-vel holtversenyben.

(GedyPapa)
 

A sötét lovag trilógia minden filmje 1-1 kulcsszóval írható le. Ezek sorban: félelem, káosz, fájdalom.

(Bogi87)
 

A Metacritic oldalán 82/100 pontot kapott 39 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 317 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 10.helyén áll.

(Bogi87)
 

2008-ban a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 
A Sötét Lovag nem úgy vonult be a mozi történelembe, mint egy huszadik blockbuster, vagy képregényfilm, hanem, mint egy popkulturális mestermű. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.