Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93

A sötét lovag (2008)

The Dark Knight
Filmadatlap
 
31
Szereplők
197
Vélemények
239
Képek
2
Videók
A sötét lovag
 
Puncs   2019. 04. 06.

Sosem olvastam egy darab Batman képregényt sem, ahogy a korábbi Batfilmek sem igazán fogtak meg, de ez a film elsőrangú. Az elejétől a végig izgalmas és fordulatos. Az összes színész hitelesen játszik benne, Heath Ledger Jokere pedig zseniális, teljesen őrült és kiszámíthatatlan. Bármikor szívesen újranézem.

 
Archívum Nézhetetlen  2015. 02. 09.

Elhangzott már a kommentek között, de Joker alakítása tényleg bámulatos volt minden téren. Nem a szokásos szuperhős filmek közé sorolható.


 
Deku   2017. 07. 08.

Számomra sikerült összehozni egy igazán hihető és szórakoztató Batman filmet, egy igazán hozzávaló színésszel. Heath Ledger pedig elképesztő volt. Nekem ez az egyik kedvenc részem. Ajánlom.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

Először sajnálom azt, hogy nincs az 5 csillagnál magasabb pontozási lehetőség. Heath Ledger (Isten nyugtassa) elviszi a rivaldafényt Bale-től, de azért ő is kapaszkodik. Nolannek és Ledgernek sikerült megalkotniuk a legjobb Jokert valaha. Minden rezdülése, párbeszéde, monológja filmtörténeti jelentőségű a "szuperhős filmek" univerzumában. Kötelező feliratosan megtekinteni, hisz úgy adja át igazán a film azt, amire a zseniális jelző is kevés.

 
HETEDIK   2018. 07. 17.

Ez a film Ledger miatt a legjobb képregényfilm a mai napig. Amit alakít benne, grimaszai, beszéde, mimikája utánozhatatlan, bezony még a mindig zseniális Nicholson Jokerét is messze túlszárnyalta. A film legnagyobb jelenete mikor Batman-el beszélget az őrsön és odavágja neki: - Ez az úgynevezett civilizált faj a bajban felzabálja egymást. Nagyon nagy kár ezért a zseniális színészért.

Christian Bale
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Christian Bale
Maggie Gyllenhaal
Aaron Eckhart
 
A Sötét Lovag nem úgy vonult be a mozi történelembe, mint egy huszadik blockbuster, vagy képregényfilm, hanem, mint egy popkulturális mestermű. több»

A film összbevétele 1 004 558 444 dollár volt (imdb.com).

 

Heath Ledger annyira jól játszotta Joker karakterét az egyik jelenetben, hogy Michael Caine szava elállt, ugyanis elfelejtette a szövegét, de a jelenet így is bekerült a filmbe.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

56 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Ledgert minden nap órákig sminkelték a forgatás előtt.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.