Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

A sötét lovag (2008)

The Dark Knight
Filmadatlap
 
30
Szereplők
207
Vélemények
239
Képek
3
Videók
A sötét lovag
 
moviemafia   2021. 03. 15.

legújabb vélemény

1
Tényleg ez minden idők egyik legjobb filmje?

Habár sosem olvastam Batman képregényeket, és a DC univerzumában sem vagyok túl jártas, abban biztos lehetek, hogy ez a film Batmant, Jokert és persze a többi szereplőt is nagyszerűen ábrázolta. Remek történet minden szempontból, nem tagadom: nekem is egyik kedvenc szuperhős témájú filmem, bár ettől független személy szerint még kissé túlzásnak vélem ezt a hatalmas áradatot vele kapcsolatban - bár persze ízlések és pofonok. Mindenesetre melegen ajánlom mindenkinek, aki még nem látta.

1
 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Sosem olvastam egy darab Batman képregényt sem, ahogy a korábbi Batfilmek sem igazán fogtak meg, de ez a film elsőrangú. Az elejétől a végig izgalmas és fordulatos. Az összes színész hitelesen játszik benne, Heath Ledger Jokere pedig zseniális, teljesen őrült és kiszámíthatatlan. Bármikor szívesen újranézem.


 
Deku   2017. 07. 08.

0

Számomra sikerült összehozni egy igazán hihető és szórakoztató Batman filmet, egy igazán hozzávaló színésszel. Heath Ledger pedig elképesztő volt. Nekem ez az egyik kedvenc részem. Ajánlom.

 
Thibo84   2019. 02. 25.

0

A második rész túlszárnyalja mint történetileg, mint a látványos akcióban az első részt. Ráadásul egy elég kegyetlen és kiszámíthatatlan ellenséget kapunk Joker szerepében, csak egy dolgot hiányoltam tőle, ami nagyon is jellemző rá, sőt a névjegye ig... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

0

Először sajnálom azt, hogy nincs az 5 csillagnál magasabb pontozási lehetőség. Heath Ledger (Isten nyugtassa) elviszi a rivaldafényt Bale-től, de azért ő is kapaszkodik. Nolannek és Ledgernek sikerült megalkotniuk a legjobb Jokert valaha. Minden rezd... több»

 
7ETEDIK   2018. 07. 17.

0

Ez a film Ledger miatt a legjobb képregényfilm a mai napig. Amit alakít benne, grimaszai, beszéde, mimikája utánozhatatlan, bezony még a mindig zseniális Nicholson Jokerét is messze túlszárnyalta. A film legnagyobb jelenete mikor Batman-el beszélget ... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Tökéletes színészi játékok (Heath Ledger [R.I.P. !!!!! :( :( :( ] kitűnik mind közül) még a kisebb szerepben lévő Gary Oldman, Maggie Gyllenhaal (nyami :D ), Eric Roberts és Cillian Murphy is hatalmasat alakítanak. Számomra ez a legkedvesebb Nolan-B... több»

Galéria (239)

Christian Bale
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Christian Bale
Maggie Gyllenhaal
Aaron Eckhart

Videók (3)

A film összbevétele 1 004 934 033 dollár volt (imdb.com).

 

Heath Ledger annyira jól játszotta Joker karakterét az egyik jelenetben, hogy Michael Caine szava elállt, ugyanis elfelejtette a szövegét, de a jelenet így is bekerült a filmbe.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

56 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Ledgert minden nap órákig sminkelték a forgatás előtt.

(7ETEDIK )
 

Ledger egy hónapig vizsgálta az elmegyógyintézetben élők viselkedését, hogy szerepe minél hitelesebb legyen.

(7ETEDIK )
 

Az IMDb-n a 3. legjobb átlaggal rendelkező film a Keresztapa 2-vel holtversenyben.

(GedyPapa)
 

A sötét lovag trilógia minden filmje egy-egy kulcsszóval írható le. Ezek sorban: félelem, káosz, fájdalom.

(Bogi87)
 

A Metacritic oldalán 82/100 pontot kapott 39 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 317 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció- és kalandfilm kategória listájának 10. helyén áll.

(Bogi87)
 

2008-ban a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 
A Sötét Lovag nem úgy vonult be a mozi történelembe, mint egy huszadik blockbuster, vagy képregényfilm, hanem, mint egy popkulturális mestermű. több»