Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

A sötét lovag (2008)

The Dark Knight
A sötét lovag
Nolan ékköve, avagy Heath Ledger legnagyobb alakítása
Soha nem olvastam Batman képregényt, viszont az összes Batman filmet láttam. Természetesen a kedvencem mindig is a Michael Keaton Batmanes filmek lesznek, de a Nolan-féle Batman trilógia jön utána. Ha csak az ezredfordulót nézzük, akkor Christian Bale és Heath Ledger nyertek elég magasan, hiszen ennél jobb párost ilyen rendezéssel nem tudok még egyszer felhozni. Bale már az első részben is sikeresen vizsgázott,...
91%313 rajongó3313 szavazat
Filmadatlap
 
32
Szereplők
210
Vélemények
239
Képek
3
Videók

Galéria (239)

Christian Bale
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Christian Bale
Maggie Gyllenhaal
Aaron Eckhart

FILMINFÓ

Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Szerintetek: 15+    |  152"
Premier (HU): 2008.08.07.
Dráma | Akció | Thriller | Krimi

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron Eckhart) is segítségére van. Közös akciójukat eleinte siker koronázza, de megjelenik egy új, mindenkinél ravaszabb… több»

Videók (3) 
Péter Fazekas   2021. 12. 11.

legújabb vélemény

0

Nem az én világom.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 06.

2
Nolan ékköve, avagy Heath Ledger legnagyobb alakítása

Soha nem olvastam Batman képregényt, viszont az összes Batman filmet láttam. Természetesen a kedvencem mindig is a Michael Keaton Batmanes filmek lesznek, de a Nolan-féle Batman trilógia jön utána. Ha csak az ezredfordulót nézzük, akkor Christian Bale és Heath Ledger nyertek elég magasan, hiszen ennél jobb párost ilyen rendezéssel nem tudok még egyszer felhozni. Bale már az első részben is sikeresen vizsgázott, mint Batman, de Ledger Joker jelmezben ebben a részben mutatkozott be, és egyszerűen le a kalappal. Elképesztő tudással és lazasággal vette fel Joker jellegzetes, karizmatikus jellemét, arról nem is beszélve, hány improvizációja van bevágva a filmbe. Fordulatos, és végig izgalmas része volt kettejük csatája, melybe remekül szállt be harmadikként Aaron Eckhart "Harvey Dent", vagyis Kétarc. Egy igazán jól sikerült, ízig-vérig akció-krimi Gotham utcáin igazán hiteles alakításokkal és látványos jelenetekkel. Nolannek sikerült egy igazán robusztus színészi gárdával előállni, hiszen Ledger és Bale mellett láthattuk még Michael Cainet, Maggie Gyllenhaalt, Morgan Freemant vagy éppen Gordon Nyomozóként Gary Oldmant is a fedélzeten. Élvezetes és roppant izgalmas film. Ebben a filmben láthattuk Jokert igazán önmagaként, ha az összes Batman filmet nézzük, nagyon jó volt hagyni kibontakozni, és az igazi énjét megismerni. Parádés volt nézni az igazán őrült és kiszámíthatatlan Jokert.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

2

Nolan alkotott. Jót? Nem hinném....kissé bugyuta izomfilm ez, amiből az átütőerő hiányzik. Batman megszámlálhatatlanul sokadik feldolgozása, ami gyengére sikerült. Unalmas, klisés, kissé álmosító film. Egyszer nézős...Persze tinikedvenc! :)

7
 
HE7EDIK   2018. 07. 17.

2

Ez a film Ledger miatt a legjobb képregényfilm a mai napig. Amit alakít benne, grimaszai, beszéde, mimikája utánozhatatlan, bezony még a mindig zseniális Nicholson Jokerét is messze túlszárnyalta. A film legnagyobb jelenete mikor Batman-el beszélget ... több»

 
Puncs   2019. 04. 06.

1

Sosem olvastam egy darab Batman képregényt sem, ahogy a korábbi Batfilmek sem igazán fogtak meg, de ez a film elsőrangú. Az elejétől a végig izgalmas és fordulatos. Az összes színész hitelesen játszik benne, Heath Ledger Jokere pedig zseniális, teljesen őrült és kiszámíthatatlan. Bármikor szívesen újranézem.

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Számomra sikerült összehozni egy igazán hihető és szórakoztató Batman filmet, egy igazán hozzávaló színésszel. Heath Ledger pedig elképesztő volt. Nekem ez az egyik kedvenc részem. Ajánlom.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

1

Először sajnálom azt, hogy nincs az 5 csillagnál magasabb pontozási lehetőség. Heath Ledger (Isten nyugtassa) elviszi a rivaldafényt Bale-től, de azért ő is kapaszkodik. Nolannek és Ledgernek sikerült megalkotniuk a legjobb Jokert valaha. Minden rezd... több»

A film összbevétele 1 005 973 645 dollár volt (imdb.com).

 

Heath Ledger annyira jól játszotta Joker karakterét az egyik jelenetben, hogy Michael Caine szava elállt, ugyanis elfelejtette a szövegét, de a jelenet így is bekerült a filmbe.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

56 ember hal meg benne.

(Norbi)
 

Ledgert minden nap órákig sminkelték a forgatás előtt.

(HE7EDIK)
 

Ledger egy hónapig vizsgálta az elmegyógyintézetben élők viselkedését, hogy szerepe minél hitelesebb legyen.

(HE7EDIK)
 

Az IMDb-n a 3. legjobb átlaggal rendelkező film a Keresztapa 2-vel holtversenyben.

(GedyPapa)