Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
93

A sötét lovag

(The Dark Knight)
A sötét lovag
 
mrfaktor  2016. 04. 26.

Zseniális, minden tekintetben. Rég kaptam ilye nélményt egy filmetől, ami rengeteg problémára irányítja rá a figyelmet, miközben "csak" egy képregényfilm. Ennek ellenére minden volt benne. Jobb nem is lehetett volna. Hatalmas várakozásomat is jócskán felülteljesítette.

 
dps  2015. 05. 01.

A legsötétebb, de egyben a legkifinomultabb és erkölcsileg a legkomolyabb szuperhős-film. Egy szuperhős-film a felnőtteknek, akik már tudják, hogy a "hősök" (a katonáktól a szentekig, a rendőröktől a papokig, az elnököktől a pápákig) ugyanolyan tévedhető emberi lények, mint bárki más. Csakhogy ezen titokzatosság valódi szimfóniái között ott csengenek a kegyelem és a megváltás hangjai is. A hősök nem fakulhatnak meg, de a hősiesség igen.

 
Snowball  2016. 12. 12.

Na neee, volt már ennél sokkal jobb is. Ez harmatgyenge lett. Annyira kevés még próbálkozásnak is, hogy fél óra után simán bealudtam rajta, majd amikor újra neki veselkedtem ismét elfogott az unalom. Ez bizony kuka.

 
GedyPapa  2017. 03. 09.

Először sajnálom azt, hogy nincs az 5 csillagnál magasabb pontozási lehetőség. Heath Ledger (Isten nyugtassa) elviszi a rivaldafényt Bale-től, de azért ő is kapaszkodik. Nolannek és Ledgernek sikerült megalkotniuk a legjobb Jokert valaha. Minden rezdülése, párbeszéde, monológja filmtörténeti jelentőségű a "szuperhős filmek" univerzumában. Kötelező feliratosan megtekinteni, hisz úgy adja át igazán a film azt, amire a zseniális jelző is kevés.

 
mdlg4th  2016. 02. 04.

Sztoriilag nem egy elsöprő teljesítmény épp, hogy csak eléri azt a szintet, amikor még nem húzom a számat ásításra miatta. Sajnos vagy szerencsére nem is tudom hirtelen eldönteni, nem égett bele az elmémbe ez a dolog.

Christian Bale
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Heath Ledger
Christian Bale
Maggie Gyllenhaal
Aaron Eckhart
A Cinemániás: Az érme két oldala!
A Sötét Lovag nem úgy vonult be a mozi történelembe, mint egy huszadik blockbuster, vagy képregényfilm, hanem, mint egy popkulturális mestermű.
 

Az IMDb-n a 3. legjobb átlaggal rendelkező film a Keresztapa 2-vel holtversenyben.

(GedyPapa)
 

A sötét lovag trilógia minden filmje 1-1 kulcsszóval írható le. Ezek sorban: félelem, káosz, fájdalom.

(Bogi87)
 

A Metacritic oldalán 82/100 pontot kapott 39 kritika alapján.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.