Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
74
Vélemények
170
Képek
1
Videók
A sötét lovag: Felemelkedés
 
TribeBubu   2019. 12. 28.

legújabb vélemény

Méltó befejezés kisebb-nagyobb hibákkal

Rengeteg sarat kapott a történet lezárása, de szerintem ennél epikusabban nem nagyon lehetett volna megoldani. Nem akarok spoilerezni, úgyhogy javaslom, aki nem látta, (vagy nem gondolt bele mélyebben,) nézze meg, és kicsit vigye tovább magában a történetet, hogy a befejezés milyen következményeket szülhetett Gotham lakosai körében. Azzal sajnos egyet kell értsek, hogy az első két rész színvonalát nem sikerült megütnie, kissé vontatott lett egy része és néhol valahogy a rendezés sem tűnik olyannak, mintha Nolan fejlődést produkált volna. Ja, meg a film végén láthatjuk a filmtörténelem legbénább haláltusáját. Továbbá kissé fura volt számomra (bár lehet, hogy ezzel a véleménnyel senkivel nem osztozom), hogy Bane benyögésein jobban mulattam, mint Jokeréin, ami, valljuk be, mindkét karakter számára degradáló. Az meg már csak hab a tortán, hogy ha eredeti nyelven nézzük, két beszédhibás fazon bunyójának vagyunk szem-, de sajnos fültanúi is. Bruce Wayne itt már nem csupán morogva beszél, de valamiféle tájszólást is véltem felfedezni a kiejtésében, Bane pedig szintén valami fura akcentussal beszél, amire rátesz egy nagy lapáttal, hogy a maszkja elég rendesen torzítja is a hangját. A magyar hangsávban szerencsére ennyire nem vették komolyan a dolgot, így Fekete Ernő és László Zsolt élvezhetőbben szólaltatja meg a két figurát. Mindezek ellenére nagyon is méltó lezárása lett A Sötét Lov... több»

 
Archívum Nézhetetlen  2015. 02. 09.

Méltó befejezése egy epikus történetnek, a színészek kitettek magukért, azon kevés filmek közé tartozik, amit többször is megnéztem moziban, annyira jó volt. Mind az elképzelés, mind a megvalósítás magával ragadó volt. Iszonyatosan jó görbe tükör a társadalomnak.


 
Deku   2017. 07. 18.

Christian Bale még mindig azt mondom, hogy az egyik legjobb választás volt Batman szerepére mert nagyon jól tudja hozni ezt a komor marcona figurát. A története is megkapó.

 
GedyPapa   2017. 03. 09.

Az előző rész nagyon magasra tette a lecet, de sikerült megugrani, igaz kicsit súrolta, de mégis átugrotta. Méltó befejezése ennek a kiváló sorozatnak. Az újonnan érkező szereplők is zseniálisan integrálódtak a sztoriba. Az utolsó jelenetet pedig azért szomorúsággal teli vidámsággal fogadtam, hiszen mégiscsak véget ért egy zseniális trilógia.

 
Thibo84   2019. 02. 25.

Az előző két részhez képest egy kicsit visszább eset számomra a lendülete a történetnek. Ha lehetne 4 és fél csillagot adnék a filmnek, így ezért adok 4-et. Talán a gond onnan fakadt , hogy túl sok mindent akartak belezsúfolni ebbe a részbe, hogy méltó befejezése legyen a trilógiának. Még ravaszabb és gonoszabb ellenséget akartak a filmbe, de gyanítom, hogy Heath Ledger Jokere ott hagyta nyomát és ez árnyékot vetett az utána érkező ellenfelekre, így nem tudtak túl nőni rajta, hiába volt egy ekkora szabású támadás mint Bruce Wayne és alteregója Batman ellen, mint a város és lakói ellen.

 
szaka123   2016. 01. 22.

A trilógia befejező része. Nolan tökéletesen zárta le Batman filmjeit. Nagyon jó színeszek, zene, és a záróképek is tökéletesek lettek! Összességében jobb, mint az első, de a Sötét lovagot nem tudja túlszárnyalni, akármennyire is közel kerül hozzá! :)

 
Edii   2015. 04. 20.

Hatalmas csalódás...a zene, a látványvilág arra azt mondom, hogy nagyon jó, de a történet katasztrofális, vontatott, unalmas, néhány jelenet szinte már paródia.

A film összbevétele 1 081 041 287 dollár volt (imdb.com).

 

A készítők először úgy gondolták, hogy Heath Ledger Jokere feltűnik a 3. részben, a 2. részben felvett próbajeleneteket felhasználva, ám végül elvetették az ötletet, kegyeleti okokból.

(Thibo84)
 

Ezzel a filmmel Christopher Nolan lett a második rendező, aki az elejétől a végéig rendezett egy képregény-trilógiát (az első: Sam Raimi a Pókember-filmekkel).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Anne Hathaway azt nyilatkozta, hogy karrierjéban ez volt a legmegterhelőbb alakítás fizikailag eddig.

(Bogi87)
 

Anne Hathaway kaszkadőrmutatványokat tanult, így a filmben igen gyakran valóban ő hajtotta végre a mutatványokat.

(Bogi87)
 

Anne Hathaway táncolni tanult e film miatt.

(Bogi87)
 

Anne Hathaway 5x edzett egy héten a szerepe miatt.

(Bogi87)
 

Marion Cotillard terhessége miatt hozzá igazították a felvételeket.

(Bogi87)
 

A coloradoi bemutatón egy 24 éves férfi, James Eagan Holmes megtámadta a nézőket, aminek következtében 12-en meghaltak, 58-an megsérültek. Indítéka tisztázatlan.

(Bogi87)
 

A Nolan-testvérek unokatestvére is feltűnik a filmben, mint pincérnő.

(Bogi87)
 

Tom Hardy magasított bakancsot hord, hogy nagyobbnak tűnjön.

(Bogi87)
 
Stílusos, méltó befejezése a Nolan-Bale trilógiának, kötelező darab! több»
 
Összességében, A Sötét Lovag felemelkedés nagyon jó lett, mint Christopher Nolan film, de mint képregény adaptáció, hagy kívánni valót maga után. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.