Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
79

Kingsman: Az Aranykör

(Kingsman: The Golden Circle)
 
ArpiHajdu és Réci  2017. 10. 17.

Már az első Kingsman filmnek is megvolt a maga egyedi hangulata: nagyon ügyesen keveri a retro stílust a futurisztikus eszközökkel. A folytatás már nem is lehetne nosztalgikusabb a vérbeli amerikai whiskeykkel na meg Poppy kis sajátbejáratú Amerikájával, ahol a ’60-as évek designja keveredik a vérre szomjazó robotkutyákkal. A díszlettervezők előtt le a kalappal. Na és ha már Poppy-nál tartunk: Julianne Moore végig vigyorog és remekül hozza a ’60-as évek háziasszony style-ját, közben mégis feláll a szőr tőle a hátamon, főleg a saját kezűleg elkészített hamburgere után. Egészen ördögi! Az Aranykörben sokkal több az akció, mint elődjében, amelyek már-már Mátrix-szerű jelenetekkel örvendeztetik meg a nézőt, s olyan kameramozgással vannak felvéve, hogy beleszédül, aki nézi. E mellett pedig itt vannak az amerikai ügynökök, akik brit társaik szöges ellentétei, mind módszereikben, mind öltözékükben. Elég nagy húzást visznek véghez a készítők, hiszen már a történet legelején jó pár szereplőtől el kell búcsúznunk, s e tekintetben még később is számíthatunk keserű meglepetésre. De kedvenc karaktereink azért visszatérnek (még azok is, akikre nem is feltétlenül számítunk). Tökinek az első film végén kialakult ikonikussá vált románcából komoly kapcsolat lesz (ki gondolta volna?), s a folytatásban próbál egyensúlyozni a karrierje és a párkapcsolata között. Channing Tatum karaktere azért nem kapott túl sok megmutatkozási lehetőséget, talán majd a következő filmben… Na és itt van még nekünk Elton John is, akinek a szereplése abszolút jutalomjáték, s egyben a film egyik legalapvetőbb humorforrásává is válik. A történet fordulatokkal teli, némi kritikai élt csempész az amerikai drogkartellhez és úgy alapvetően a droghasználókhoz való hozzáállásról és a kormányzásról. Az Aranykör esetében újfent szembesülhetünk azzal, hogy az első rész sikerén felbuzdulva több pénzt lehetett pumpálni a folyatásba. Ennek az eredménye, hogy Tökiék újabb kalandja, folytatván az első rész által kitaposott utat, hosszabb, látványosabb, akciódúsabb és alkalomadtán még viccesebbre sikeredett elődjénél (legalábbis nálam a poénok jobban ültek). Mondanivalójában ez a többlet azonban nem mutatkozik meg, a kémfilmek adta keretet nem lépi túl, de (és ez a Kingsman 1-re is igaz volt) a zsáneren belüli lehetőségeit ki tudja maxolni. Számomra tehát ez a rész sem mozdította el a szériát a popcorn mozi szintjéről, de az biztos, hogy egy abszolút élvezetes darab lett az Aranykör, nem lett tipikusan rossz folytatás, szerencsénkre.

 
HercegPeter  2017. 10. 16.

Tucatfilmet vártam, szenzációt kaptam. Az első rész nem volt rossz, ezért adtam egy esélyt a másodiknak is. Úgy voltam vele, mint a legtöbb folytatásnál: meg se közelíti majd az elsőt. De nem így történt. Szerintem sokkal jobb lett mint az elődje. Humoros és tele van látványos akciójelenetekkel, valamint mertek váratlant húzni. Igazi sztárparádé, még Elton John is parádés.

 
Orosz István  2017. 09. 23.

Na ez egy, nagyon jól sikerült film nagyon akció dús volt. Jó volt nagyon a sztori is, én csak ajánlani tudom mindenkinek. Sokkal jobban tetdzett mint az első rész.

 
moviewer  2017. 10. 17.

Nagyon szerettem az első filmet is, és szerencsére a második részben sem csalódtam. Nekem nagyon tetszett a történet, érdekesen vitték tovább a sztorit. Jó összhangban voltak a humoros részek, a király, laza akciójelenetekkel. Nagyon örültem a visszautalásoknak is. Emellett az érzelmes, megható jelenetek is jól ki voltak dolgozva és hatásosak voltak. Viszont az új karakterekről és magáról a Statesman-ről sem tudtunk meg túl sok adatot, háttér-információt. Az új karakterek, habár szintén nagyon királyak, magukban nem állják meg a helyüket, nem elég kidolgozottak. A kisebb-nagyobb hibák ellenére is simán eladta magát a film. Szerintem remek folytatás.

 
MMcFly2015  2017. 09. 26.

Még mindig kimagaslóan szórakoztató és merész film, de az első rész egyedi hangulatát azért nem tudták megismételni. Nem is érdemes hasonlíatni, hatalmas a mérce, így is egy jó folytatásként lehet rá gondolni... de benne van minden ami a folytatásokra jellemző. Elton John, a robot kutyák és C. Firth (erőltetett) visszatérése már a baromságban is túl baromság lett, úgy éreztem pár tényezőnél, hogy átesett a ló másik oldalára, és nem tudta meghúzni azt a határt, amit a ,,Titkos szolgálat" még sikeresen meghúzott. Mégis... lehetetlen rá haragudni. Annyira nagyszabású, poénos és mégis néhol drámaian komolyra forduló pörgős akciófilm, hogy a vigyort nem tudtam letörölni a képemről két órán keresztül. :) Rögtön a film legelső percei látványos adrenalin bombával indul, és a film nagy erénye, hogy hasonló löketet kapunk szinte mindig, mikor véletlen ,,ellaposodna" a történet. Az új szereplők (Tatum, Bridge, Halle Berry) játékideje nagyon kevés, viszont a film remekül záródik, és arra hagy következtetni, a folytatásban már ők is kapnak főbb szerepet... Úgy gondolom akinek az első rész is sok volt - illetve erőltett, az el se kezdje ezt a részt, mert még elvetemültebben (zseniális).

Channing Tatum
Taron Egerton
Jeff Bridges
Taron Egerton
Channing Tatum
Halle Berry
Jeff Bridges
Taron Egerton
Colin Firth
Pedro Pascal
Taron Egerton
Channing Tatum
Halle Berry
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Taron Egerton
Mark Strong
Pedro Pascal
Taron Egerton
Colin Firth
Pedro Pascal
Taron Egerton
Mark Strong
Mark Strong
Taron Egerton
Taron Egerton
Movieaddicts: Kingsman: Az aranykör
Azért talán nincs veszve minden. A Kingsman: Az Aranykör így is szórakoztató, véres és humoros, néha elgondolkodtató és fityiszt mutató, vagyis nézhető. Akinek az első rész tetszett, annak alighanem ez is fog, még ha kicsit csalódott is lesz. 6,5/10

VOX.hu - Kingsman - Az Aranykör
Szívesen részt vettünk volna Matthew Vaughn valamelyik kingsmanes brainstormingján: tudván, milyen ötletek kerültek bele a filmbe, vajon milyenek lehettek azok, amiket elvetettek? Mindenesetre nem kevés gógyira van szükség ahhoz, hogy valami egyszerre legyen ennyire beteg és cool. 70/100

Smoking Barrels: Kingsman: Az aranykör
Ugyan felsoroltam az imént néhány negatívumot is, de összességében nézve annyira elégedett voltam a végeredménnyel, hogy egyelőre számomra ez az év filmje. Még mindig stílusos, még mindig laza, még mindig pörgős, és amíg ez a nagyszerű stáb együtt tud dolgozni, addig én vevő leszek akármelyik Kingsman-mozira! 9/10
 

A reklámkampány során készítettek egy animációs filmet, amelyben Töki karakterét összehozták Sterling Archerrel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Statesman whiskey-t a rajongók is megvásárolhatják az Old Forester szeszfőzdében. Az ital ízét pedig a film karakterei inspirálták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amíg a Kingsman ügynököket klasszikus angol színészekről mintázták, mint David Niven és Roger Moore, addig a Statesman ügynökök esetében James Coburn, Steve McQueen és Burt Reynolds volt a minta.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.