Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

King's Man: A kezdetek (2021)

The King's Man
Filmadatlap
 
37
Szereplők
9
Vélemények
17
Képek
8
Videók

Galéria (17)

Videók (8)

 
Coyote   2022. 01. 18.

legújabb vélemény

3
Jobb, mint a Taron Egerton-féle Kingsman

Nagyon tetszik ebben a legújabb Kingsman-filmben, hogy egy merőben új stílussal próbálkozik és egy történelmi közegbe ágyazza cselekményét. Van benne humor, akció és lenyűgöző látványvilág is. Megtudhatjuk például, hogy Ferenc Ferdinándot nem csak egyszerűen lelőtte egy szerb diák (Gavrilo Princip) 1914-ben, hanem egy nagyon is tudatos összeesküvés része volt az első világháborút kirobbantó merénylet. Kiderül, hogy ugyanennek az összeesküvésnek része Mata Hari és Raszputyin ténykedése is, illetve hogy az angol Kingsman szabóság helyszínt ad magas szintű diplomaták és fontos emberek tárgyalásaihoz. Nekem bejött ez az egész és Ralph Fiennes alakítása a főszerepben. Nálam erős 80% ez a film. Jobb a korábbi, Taron Egerton-részeknél.

 
Harper   2021. 12. 31.

6
Teljesen más King's Man, de talán jobb az előzőeknél

Új stílus, új képi világ, új szereplők és új sztori. A 2021-es harmadik King's Man film a századfordulós és első világháborús időkbe repít el bennünket, egy sajátos, alternatív történelemórát tartva számunkra. Nekem igazából bejött, bár az IMDb-n éppen csak közepes fölötti értékeléseket kap (6500 felhasználótól 6,8 as pontátlagnál jár jelenleg, az év utolsó napján). Saját blogomon, a Harperen bővebben értékeltem a filmet, és ott 75%-ot adtam Matthew Vaughn - Ralph Fiennes párosának (rendező és főszereplő). Azt mondanám: elsősorban a történelem iránt érdeklődő filmrajongóknak élmény ez a sztori, és azoknak, akik szeretik az első világháborús korszakot, illetve bejött nekik a 2009-ben és 2011-ben készült két Sherlock Holmes-film. (Szerintem nagyon hasonló filmek.) Vannak jó akciójelenetek, vívás, verekedés, sziklamászás... stb., miközben akad drámai fordulat, meglepetés és sok humor is. Az 59 éves Ralph Fiennes, illetve a szexi Gemma Arterton jó alakítást nyújtanak, a többiek sajnos csak közepesek, beleértve az ifjú Harris Dickinsont is. Nálam tehát 75%-os, egy mozijegyet megér.

 
Fortress   2022. 01. 02.

2
Történelmi téma, kalandakcióként

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mi van akkor, ha a történelemkönyvekből ismert események, mint Ferenc Ferdinánd meggyilkolása (és ezzel az I. világháború kitörése), vagy II. Miklós cár bukása, illetve Lenin felbukkanása nem is úgy történtek, ahogyan tanultuk, hanem egy rejtélyes csoport működésének hatása volt. Egy csoporté, mellyel a King's Man vette fel a harcot. Egy még rejtélyesebb kis csapat Angliában (a King's Man szabóságban). A franchise harmadik fejezete szakított korábbi hagyományaival (és jellemzőivel), és ezúttal egy merőben új stílusú részként, alternatív történelmi kalandfilmként robbant a mozikban. Sokaknak nem tetszett, főleg azoknak, akik az előző két epizódért és a "tökátlag" Taron Egertonért rajongtak. Ugyanakkor, akik egy Sherlock Holmes (2009-11) típusú, látványos sztorira vártak, élvezettel nézték ezt a 2021-es kalandfilmet. Bevallom én is ebbe a második csoportba tartozom. Nekem bejött az az egész őrület, a táncolva harcoló Raszputyinnal, a csinos Gemma Artertonnal, a sok első világháborús felvétellel és mozgalmas küzdelemmel. Imádtam a századfordulós háttérképeket, és tetszett az 59 évesen is sportos Ralph Fiennes mint Oxford hercege. Nálam ez a film erős 80%-os.

 
Aki_megmondja_a_tutit   2022. 01. 09.

1
A legjobb King's Man-film?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Elképesztően tetszett a film, az előző részek is jók voltak, de ez felülmúlja őket. Vicces, nagyon szórakoztató és végig izgalmas. Az egész film szépen halad a játékidővel. Viszonylag hosszú, de végig lefoglalja a figyelmem. A raszputyinos rész pedig zseniális. Érdekes, hogy úgy csináltak viccet belőle, hogy megtartották a méltóságát. A színészek szuperül játszanak, főleg Ralph Fiennes, amikor megtudja, hogy a fia meghalt. A háborús jelenet nincs összecsapva, amikor a két lövészárok között harcolnak és nem használhatnak lőfegyvert, mert az hangos, akkor kicsit meglepődtem, hogy a két háborúban álló fél ilyen jól kommunikál. A végén a csavar kicsit kiszámítható, de ez nem vesz el az élményből. Nagyon eredeti megoldás volt a kard éle mentén felvenni, amikor a végén kardoznak. Talán amikor a kecske megmenti a főhőst, az egy kicsit fura volt, de ezen nem akadtam fenn. Ez a kedvenc King's Man-filmem, azoknak ajánlom, akiknek nincs ellenére egy-két véresebb jelenet.

 
Gábor390920   2022. 01. 05.

0
Kusza történelem

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film az 1900-as évek elejét, az első világháború eseményeit követi végig, valamint egy háttérszervezetet, akik mindenféle rossznak az okozói. Ralph Fiennes karaktere, valamint a mindenre elszánt fia és a "szolgálók" vállalkoznak arra, hogy megállítsák ezeket a gonoszokat, és elkerüljék a még nagyobb katasztrófát. A film hozza a korábbi King's Man-filmek hangulatát, bár a film első fele kicsit lassabban indul be, de ezután folyamatosan pörög az akció. A főgonosz személye kicsit kiszámítható a film végén, a stáblista közbeni jelenet pedig egy lehetséges folytatást lenget be a nézőknek. Az ott felbukkanó férfi személye mindenképpen megosztó, sőt inkább gyűlölt a tettei miatt, ezért akár komorabb/komolyabb hangulat jellemezhetné a következő részt a könnyedebb akcióvígjáték helyett véleményem szerint.

 
Melinda   2022. 01. 17.

0
A King's Man-filmek legjobbika

Áldom az eget, hogy nem az első két King's Man-filmet láttam előbb, hanem ezzel kezdtem, mert azok ehhez képest jócskán alulmaradtak. A kezdetek nagyon pörgős, akció- és érzelemdús film lett, nekem eszméletlenül tetszett, hogy végigvezették rajta az I. világháború történéseit, a színészek pedig egytől egyig zseniálisat alkottak. Egyetlen pillanatra sem volt unalmas vagy gagyi.

 
ozzy55   2021. 12. 30.

0

Az első két rész izgalmas és akciódús volt, vártam is, hogy lesz folytatás. De sajnos ez a harmadik rész legfeljebb egy középkategóriás háborús filmnek felel meg!

A film 145 018 297 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 84 726 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Lee Unwint alakító Aaron Taylor-Johnsonnak felajánlották Lee fiának, Eggsy szerepét a 2014-es Kingsman: A titkos szolgálatban, de a színész akkor nem vállalat a szereplést.

(hp)
 

A 2010-es 2010-es Ha/Her után a King's Man: A kezdetek forgatásán ismét együtt dolgozott Aaron Taylor-Johnson és az író-rendező, Matthew Vaughn. Mindkét film egy olyan képregény-adaptáció, melynek szerzője Mark Millar, sőt, a Kingsman és a Ha/Ver képregények ugyanabban a univerzumban is játszódnak, bár erre nincs utalás a filmekben.

(hp)
 

A film számos sztárját láthattuk a szintén a kémfilmek táborába tartozó James Bond-produkciók valamelyikében, beleértve Gemma Artertont (A Quantum csendje), Charles Dance-t (James Bond: Szigorúan bizalmas) és Ralph Fiennes-t (Skyfall, Spectre, Nincs idő meghalni).

(hp)
 

A kezdetek a Kingsman franchise harmadik egészestés mozifilmje.

(hp)
 

A film alapjául Dave Gibbons és Mark Millar képregénye szolgált.

(hp)
 
Nem lesz mindenkinek ínyére, és talán újranézni sem lehet majd sokszor, de a King’s Man – A kezdetek még mindig egy jól megrendezett, szórakoztató kavalkád, amiben bőven akadnak kreatív ötletek. Számos gyengesége ellenére már csak Ralph Fiennes alakítása miatt is érdemes megnézni. több»
 
Csak azt nem teljesítette, amit ígért. Se kémfilmnek, se képregény adaptációnak nem állja meg a helyét. Sok mindent megtartottak a jól ismert receptből, de sajnos rosszul adagolva a fűszereket, bármi elrontható. több»