Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

King's Man: A kezdetek (2021)

The King's Man
Filmadatlap
 
37
Szereplők
17
Vélemények
17
Képek
8
Videók

Galéria (17)

Videók (8)

 
Alexa   2022. 05. 05.

legújabb vélemény

0

Az előző filmek is tetszettek, ez sem okozott csalódást. Külön tetszett a történelmi visszatekintés. Bevallom őszintén, utána azért rákerestem a hivatalos részletekre is. Jól fel van építve, végig lekötött, és elég sok akció volt benne. Valóban mega... több»

 
Harper   2021. 12. 31.

9
Teljesen más King's Man, de talán jobb az előzőeknél

Új stílus, új képi világ, új szereplők és új sztori. A 2021-es harmadik King's Man film a századfordulós és első világháborús időkbe repít el bennünket, egy sajátos, alternatív történelemórát tartva számunkra. Nekem igazából bejött, bár az IMDb-n éppen csak közepes fölötti értékeléseket kap (6500 felhasználótól 6,8 as pontátlagnál jár jelenleg, az év utolsó napján). Saját blogomon, a Harperen bővebben értékeltem a filmet, és ott 75%-ot adtam Matthew Vaughn - Ralph Fiennes párosának (rendező és főszereplő). Azt mondanám: elsősorban a történelem iránt érdeklődő filmrajongóknak élmény ez a sztori, és azoknak, akik szeretik az első világháborús korszakot, illetve bejött nekik a 2009-ben és 2011-ben készült két Sherlock Holmes-film. (Szerintem nagyon hasonló filmek.) Vannak jó akciójelenetek, vívás, verekedés, sziklamászás... stb., miközben akad drámai fordulat, meglepetés és sok humor is. Az 59 éves Ralph Fiennes, illetve a szexi Gemma Arterton jó alakítást nyújtanak, a többiek sajnos csak közepesek, beleértve az ifjú Harris Dickinsont is. Nálam tehát 75%-os, egy mozijegyet megér.

 
Coyote   2022. 01. 18.

5
Jobb, mint a Taron Egerton-féle Kingsman

Nagyon tetszik ebben a legújabb Kingsman-filmben, hogy egy merőben új stílussal próbálkozik és egy történelmi közegbe ágyazza cselekményét. Van benne humor, akció és lenyűgöző látványvilág is. Megtudhatjuk például, hogy Ferenc Ferdinándot nem csak egyszerűen lelőtte egy szerb diák (Gavrilo Princip) 1914-ben, hanem egy nagyon is tudatos összeesküvés része volt az első világháborút kirobbantó merénylet. Kiderül, hogy ugyanennek az összeesküvésnek része Mata Hari és Raszputyin ténykedése is, illetve hogy az angol Kingsman szabóság helyszínt ad magas szintű diplomaták és fontos emberek tárgyalásaihoz. Nekem bejött ez az egész és Ralph Fiennes alakítása a főszerepben. Nálam erős 80% ez a film. Jobb a korábbi, Taron Egerton-részeknél.

 
MoviesChris   2022. 02. 25.

1

Nekem az első rész nagyon bejött. Mondható, hogy megteremtett egy modern stílust. Elképesztően vagány film volt. Taron Egertont feltette nálam a térképre. Az egész stílusa nagyon a helyén volt a filmnek. Aztán jött az erősen folytatásszagú, szinte B-... több»

 
dailyfilmsan   2022. 04. 29.

1

Látványos és igaz, nem a legkorhűbb és hitelesebb történelmi részről, de izgalmas. Előzményfilmnek kiváló. Tetszett hogy nem volt maradéktalanul boldog a vége, és hogy volt benne egy kis ok-okozati rámutatás. Érdekes volt, hogy a főgonosz sokáig a há... több»

 
Aki_megmondja_a_tutit   2022. 01. 09.

3
A legjobb King's Man-film?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Elképesztően tetszett a film, az előző részek is jók voltak, de ez felülmúlja őket. Vicces, nagyon szórakoztató és végig izgalmas. Az egész film szépen halad a játékidővel. Viszonylag hosszú, de végig lefoglalja a figyelmem. A raszputyinos rész pedig zseniális. Érdekes, hogy úgy csináltak viccet belőle, hogy megtartották a méltóságát. A színészek szuperül játszanak, főleg Ralph Fiennes, amikor megtudja, hogy a fia meghalt. A háborús jelenet nincs összecsapva, amikor a két lövészárok között harcolnak és nem használhatnak lőfegyvert, mert az hangos, akkor kicsit meglepődtem, hogy a két háborúban álló fél ilyen jól kommunikál. A végén a csavar kicsit kiszámítható, de ez nem vesz el az élményből. Nagyon eredeti megoldás volt a kard éle mentén felvenni, amikor a végén kardoznak. Talán amikor a kecske megmenti a főhőst, az egy kicsit fura volt, de ezen nem akadtam fenn. Ez a kedvenc King's Man-filmem, azoknak ajánlom, akiknek nincs ellenére egy-két véresebb jelenet.

 
Eastern79   2022. 02. 12.

1
Ez a King's Man nem az a King's Man

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tény, hogy Matthew Vaughn nagyon ért az akciókhoz, de nyilván nem volt hálás feladat sokadik részként forgatni egy eredettörténetet. Az első másfél óra kimondottan unalmas, egészen a remekül megírt drámai fordulatig, addig azonban számomra egy meglehetősen vontatott, fiktív történelmi/háborús dráma bontakozott ki a képernyőn. Raszputyin karaktere egyszerűen érthetetlen, nem tudtam ugyanis eldönteni, hogy akkor most háborús akciófilmet nézek, vagy pedig valami paródiát. Mindazonáltal a tradicionális orosz néptánc és a capoeira frigyéből megálmodott harcmodor nagyon menő, azonban a tibeti torokhangon éneklő, lábnyalogató, látens homoszexuális pap figuráját nagy valószínűséggel sohasem fogom elfelejteni, és nem azért, mert tetszett. Ralph Fiennes viszont már megint bebizonyította, hogy mekkora kaméleon, nagyon jól áll neki a szerep, és láthatóan élvezte is, bár Colin Firth nyomába sem ér. Az akciók látványosak, de közel sem olyan kreatívak, mint az előző részekben, és a játékidőhöz mérten kevés van belőlük. Egyáltalán nem rossz film, sőt a mostani átlag felett teljesít, de aki az előző részek hangulatát várja, az bizony csalódni fog.

A film 201 563 885 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 116 392 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Lee Unwint alakító Aaron Taylor-Johnsonnak felajánlották Lee fiának, Eggsy szerepét a 2014-es Kingsman: A titkos szolgálatban, de a színész akkor nem vállalat a szereplést.

(hp)
 

A 2010-es 2010-es Ha/Her után a King's Man: A kezdetek forgatásán ismét együtt dolgozott Aaron Taylor-Johnson és az író-rendező, Matthew Vaughn. Mindkét film egy olyan képregény-adaptáció, melynek szerzője Mark Millar, sőt, a Kingsman és a Ha/Ver képregények ugyanabban a univerzumban is játszódnak, bár erre nincs utalás a filmekben.

(hp)
 

A film számos sztárját láthattuk a szintén a kémfilmek táborába tartozó James Bond-produkciók valamelyikében, beleértve Gemma Artertont (A Quantum csendje), Charles Dance-t (James Bond: Szigorúan bizalmas) és Ralph Fiennes-t (Skyfall, Spectre, Nincs idő meghalni).

(hp)
 

A kezdetek a Kingsman franchise harmadik egészestés mozifilmje.

(hp)
 

A film alapjául Dave Gibbons és Mark Millar képregénye szolgált.

(hp)
 
Nem lesz mindenkinek ínyére, és talán újranézni sem lehet majd sokszor, de a King’s Man – A kezdetek még mindig egy jól megrendezett, szórakoztató kavalkád, amiben bőven akadnak kreatív ötletek. Számos gyengesége ellenére már csak Ralph Fiennes alakítása miatt is érdemes megnézni. több»
 
Csak azt nem teljesítette, amit ígért. Se kémfilmnek, se képregény adaptációnak nem állja meg a helyét. Sok mindent megtartottak a jól ismert receptből, de sajnos rosszul adagolva a fűszereket, bármi elrontható. több»