Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

King's Man: A kezdetek (2021)

The King's Man
Filmadatlap
 
37
Szereplők
19
Vélemények
27
Képek
7
Videók

Galéria (27)

Videók (7)

 
Cinematograph   2023. 01. 24.

legújabb vélemény

1
A 2021-es éve egyik legjobbja

Még 2021 karácsonya környékén láttam ezt a filmet, de akkoriban nem vártam tőle sokat, tekintve, hogy a többi Kingsman rész sem kápráztatott el túlságosan. De gondoltam, adok egy esélyt a dolognak, hátha tetszeni fog. És tetszett! Már az első 10 perc után rájöttem, hogy itt bizony egy sokkal magasabb színvonalról van szó. Matthew Vaughn ezúttal stílust váltott: a gagyi akciófilm helyett stílusos, történelmi jellegű kalandfilmet készített, rengeteg látványos jelenettel és meglepő fordulattal. Nagyon tetszett a forgatókönyv, a rendezés és persze a Gemma Arterton-Ralph Fiennes páros játéka, mely nagyon feldobja az egészet. Erős 85%-os produkció. Azóta még kétszer megnéztem.

 
Harper   2021. 12. 31.

9
Teljesen más King's Man, de talán jobb az előzőeknél

Új stílus, új képi világ, új szereplők és új sztori. A 2021-es harmadik King's Man film a századfordulós és első világháborús időkbe repít el bennünket, egy sajátos, alternatív történelemórát tartva számunkra. Nekem igazából bejött, bár az IMDb-n éppen csak közepes fölötti értékeléseket kap (6500 felhasználótól 6,8 as pontátlagnál jár jelenleg, az év utolsó napján). Saját blogomon, a Harperen bővebben értékeltem a filmet, és ott 75%-ot adtam Matthew Vaughn - Ralph Fiennes párosának (rendező és főszereplő). Azt mondanám: elsősorban a történelem iránt érdeklődő filmrajongóknak élmény ez a sztori, és azoknak, akik szeretik az első világháborús korszakot, illetve bejött nekik a 2009-ben és 2011-ben készült két Sherlock Holmes-film. (Szerintem nagyon hasonló filmek.) Vannak jó akciójelenetek, vívás, verekedés, sziklamászás... stb., miközben akad drámai fordulat, meglepetés és sok humor is. Az 59 éves Ralph Fiennes, illetve a szexi Gemma Arterton jó alakítást nyújtanak, a többiek sajnos csak közepesek, beleértve az ifjú Harris Dickinsont is. Nálam tehát 75%-os, egy mozijegyet megér.

 
Coyote   2022. 01. 18.

5
Jobb, mint a Taron Egerton-féle Kingsman

Nagyon tetszik ebben a legújabb Kingsman-filmben, hogy egy merőben új stílussal próbálkozik és egy történelmi közegbe ágyazza cselekményét. Van benne humor, akció és lenyűgöző látványvilág is. Megtudhatjuk például, hogy Ferenc Ferdinándot nem csak egyszerűen lelőtte egy szerb diák (Gavrilo Princip) 1914-ben, hanem egy nagyon is tudatos összeesküvés része volt az első világháborút kirobbantó merénylet. Kiderül, hogy ugyanennek az összeesküvésnek része Mata Hari és Raszputyin ténykedése is, illetve hogy az angol Kingsman szabóság helyszínt ad magas szintű diplomaták és fontos emberek tárgyalásaihoz. Nekem bejött ez az egész és Ralph Fiennes alakítása a főszerepben. Nálam erős 80% ez a film. Jobb a korábbi, Taron Egerton-részeknél.

 
MoviesChris   2022. 02. 25.

1

Nekem az első rész nagyon bejött. Mondható, hogy megteremtett egy modern stílust. Elképesztően vagány film volt. Taron Egertont feltette nálam a térképre. Az egész stílusa nagyon a helyén volt a filmnek. Aztán jött az erősen folytatásszagú, szinte B-... több»

 
dailyfilmsan   2022. 04. 29.

1

Látványos és igaz, nem a legkorhűbb és hitelesebb történelmi részről, de izgalmas. Előzményfilmnek kiváló. Tetszett hogy nem volt maradéktalanul boldog a vége, és hogy volt benne egy kis ok-okozati rámutatás. Érdekes volt, hogy a főgonosz sokáig a há... több»

 
Eastern79   2022. 02. 12.

1
Ez a King's Man nem az a King's Man

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tény, hogy Matthew Vaughn nagyon ért az akciókhoz, de nyilván nem volt hálás feladat sokadik részként forgatni egy eredettörténetet. Az első másfél óra kimondottan unalmas, egészen a remekül megírt drámai fordulatig, addig azonban számomra egy meglehetősen vontatott, fiktív történelmi/háborús dráma bontakozott ki a képernyőn. Raszputyin karaktere egyszerűen érthetetlen, nem tudtam ugyanis eldönteni, hogy akkor most háborús akciófilmet nézek, vagy pedig valami paródiát. Mindazonáltal a tradicionális orosz néptánc és a capoeira frigyéből megálmodott harcmodor nagyon menő, azonban a tibeti torokhangon éneklő, lábnyalogató, látens homoszexuális pap figuráját nagy valószínűséggel sohasem fogom elfelejteni, és nem azért, mert tetszett. Ralph Fiennes viszont már megint bebizonyította, hogy mekkora kaméleon, nagyon jól áll neki a szerep, és láthatóan élvezte is, bár Colin Firth nyomába sem ér. Az akciók látványosak, de közel sem olyan kreatívak, mint az előző részekben, és a játékidőhöz mérten kevés van belőlük. Egyáltalán nem rossz film, sőt a mostani átlag felett teljesít, de aki az előző részek hangulatát várja, az bizony csalódni fog.

 
Gábor390920   2022. 01. 05.

0
Kusza történelem

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film az 1900-as évek elejét, az első világháború eseményeit követi végig, valamint egy háttérszervezetet, akik mindenféle rossznak az okozói. Ralph Fiennes karaktere, valamint a mindenre elszánt fia és a "szolgálók" vállalkoznak arra, hogy megállítsák ezeket a gonoszokat, és elkerüljék a még nagyobb katasztrófát. A film hozza a korábbi King's Man-filmek hangulatát, bár a film első fele kicsit lassabban indul be, de ezután folyamatosan pörög az akció. A főgonosz személye kicsit kiszámítható a film végén, a stáblista közbeni jelenet pedig egy lehetséges folytatást lenget be a nézőknek. Az ott felbukkanó férfi személye mindenképpen megosztó, sőt inkább gyűlölt a tettei miatt, ezért akár komorabb/komolyabb hangulat jellemezhetné a következő részt a könnyedebb akcióvígjáték helyett véleményem szerint.

A film 201 563 885 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 116 392 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Lee Unwint alakító Aaron Taylor-Johnsonnak felajánlották Lee fiának, Eggsy szerepét a 2014-es Kingsman: A titkos szolgálatban, de a színész akkor nem vállalat a szereplést.

(hp)
 

A 2010-es 2010-es Ha/Her után a King's Man: A kezdetek forgatásán ismét együtt dolgozott Aaron Taylor-Johnson és az író-rendező, Matthew Vaughn. Mindkét film egy olyan képregény-adaptáció, melynek szerzője Mark Millar, sőt, a Kingsman és a Ha/Ver képregények ugyanabban a univerzumban is játszódnak, bár erre nincs utalás a filmekben.

(hp)
 

A film számos sztárját láthattuk a szintén a kémfilmek táborába tartozó James Bond-produkciók valamelyikében, beleértve Gemma Artertont (A Quantum csendje), Charles Dance-t (James Bond: Szigorúan bizalmas) és Ralph Fiennes-t (Skyfall, Spectre, Nincs idő meghalni).

(hp)
 

A kezdetek a Kingsman franchise harmadik egészestés mozifilmje.

(hp)
 

A film alapjául Dave Gibbons és Mark Millar képregénye szolgált.

(hp)
 
Nem lesz mindenkinek ínyére, és talán újranézni sem lehet majd sokszor, de a King’s Man – A kezdetek még mindig egy jól megrendezett, szórakoztató kavalkád, amiben bőven akadnak kreatív ötletek. Számos gyengesége ellenére már csak Ralph Fiennes alakítása miatt is érdemes megnézni. több»
 
Csak azt nem teljesítette, amit ígért. Se kémfilmnek, se képregény adaptációnak nem állja meg a helyét. Sok mindent megtartottak a jól ismert receptből, de sajnos rosszul adagolva a fűszereket, bármi elrontható. több»