Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
52%

Halálos iramban 9 (2021)

F9 (FAST AND FURIOUS 9)
Filmadatlap
 
35
Szereplők
8
Vélemények
39
Képek
12
Videók

Galéria (39)

Vin Diesel
Tyrese Gibson
Justin Lin
Anna Sawai
Vin Diesel
Charlize Theron
Vin Diesel
Vin Diesel
Tyrese Gibson
Vin Diesel
Ludacris
Justin Lin
Ludacris
Vin Diesel
Vin Diesel
Jordana Brewster
Ludacris
Charlize Theron
Jordana Brewster
Jordana Brewster
Sung Kang
Vin Diesel
Ludacris
Sung Kang
Tyrese Gibson
Tyrese Gibson
Sung Kang
Jordana Brewster
Vin Diesel
Tyrese Gibson
Sung Kang
Jordana Brewster
Jordana Brewster
Jordana Brewster
Sung Kang
Jordana Brewster
Vin Diesel
Vin Diesel
Vin Diesel
Tyrese Gibson
John Cena
Vin Diesel

Videók (12)

 
János Snecike Schnell   2021. 07. 22.

legújabb vélemény

0
Dodge

Persze hogy láttam, ki nem hagynám, imádás van, lehet mondani jót, rosszat, de aki ezt a filmet nem érti, annak úgyse fog tetszeni. Istenkirály, imádom az összes részt.

 
7ETEDIK   2021. 06. 23.

a nap véleménye

1
A látványos Dallas

Ez az egész széria olyan lett az évek során, mintha látványos Dallas epizódokat nézne az ember. Halottnak hitt emberkéket támasztanak fel, felbukkannak a rég elfeledett, gonosz rokonok, hihetetlen kínos egysoros monológok, ehhez pedig még hozzájönnek az egyre nevetségesebb, a fizika törvényeire fittyet hányó akciójelenetek. Ez a rész simán rátesz az előző felvonások baromságaira még egy lapáttal, itt még az űrbe is sikerül eljutni hőseinknek...

 
BRANTON   2021. 05. 26.

2
Volt szerencsém angolul, mozis verzióban megtekinteni

Ez gyenge. Nem is lenne bajom a földtől elrugaszkodott akciójelenetekkel. Sőt, jobban szeretem, mint az autóversenyzős szálat, ha az akció olyan, mint mondjuk a 4-5. részben. A karaktereket mára leegyszerűsítették egy óvodás szintjére. Ugyanez elmondható erről a 9. részről. Számomra a 8. rész kezdett nagyon fájdalmas lenni, de ez még az előző etapon is túltesz. Felesleges drámázások, kínos párbeszédek, unalmas jelenetek. A kisgyerekek számára remek mozi lehet... Az egész széria mára a merchandise-ra épül, semmi másra. Bántó, mert valahol ez volt ennél sokkal jobb is. Míg kisgyerekként szinte rajongtam az első 5 részért, habár akkor is tisztában voltam a hibákkal, azóta rendesen hányingerem lett az azt követő 4 résztől. A 7. rész még talán egy tisztes búcsú maradhatott volna, onnantól gyalázás. Persze akinek tetszik, az fogyassza, és tiszteletben tartom a véleményét! Kívánom, hogy szórakozzatok jól.

 
Norbert93   2021. 07. 16.

1

Lehet mondani sok rosszat a franchise-ra, de az, hogy a 9. rész (+ 1 spin off) után is bevételt termel, az mindenképpen említésre méltó. Rengeteg franchise kitaposta a folytatásaiból, amit csak lehetett (lásd: Karib-tenger kalózai, Transformers stb),... több»

 
Kazydo   2021. 07. 19.

0
Tele jó autóval megint

A szokásos recept, végy egy jó autót, egy szemöldökráncoló macsó hőst, tégy mellé haverokat meg csajokat, és megvan az akció! Na jó, ez vicc, de tényleg moziba hívogató még mindig, így, a 9. részhez érve is. Vip moziban volt szerencsém látni, jó élmény volt a fotelben élvezni a balhékkal tarkított filmet. Agymozgató történetet most se várjunk, de ez a film nem a Da Vinci kód, és nem is akar az lenni, teljes mértékben "csak" szórakoztat. Ez inkább az agykikapcsoló fokozat? Amit kellett, azt most is hozta, nem csalódtam.

 
mikike0729   2021. 06. 24.

0

Gyerekek, én eddig is imádtam ezt a filmszériát, de ezzel a kilenvedik résszel nagyon kimaxolták mindazt, amit idáig láthattunk. Szerintem ez lett a legdurvább rész, így már nagyon nem tudom elképzelni, hogy mit tudnak még hozni a 10. részben. Eszméletlenül jó lett!

 
NEO   2021. 06. 21.

0

Ha volt is bármilyen elképzelésem ezzel a filmmel kapcsolatban, azt most teljesen felülmúlta az egész. A sztorit szerintem felesleges követni, de a látvány az tuti lett. Ilyet nem látsz akármelyik mozikban, szóval az, aki az agyatlan, ámde pörgős akcióra hajt, az egyszerűen csak nézze meg!

A film összbevétele 593 742 730 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 325 806 762 forintot termelt. A hazai mozik összesen 203 871 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film első előzeteséből kiderült, hogy a korábbi Halálos iramban filmek egyik főszereplője, Han (Sung Kang) a feltételezésekkel ellentétben mégsem halt meg. A karaktert a Halálos iramban 6. stáblista utáni jelenetében ölte meg (legalábbis eddig ezt hitték a rajongók) a Jason Statham által alakított Deckard Shaw.

(hp)
 

2020 márciusában röppent fel a pletyka, hogy a kilencedik részben Ben Stiller is feltűnik majd. A színész másnap cáfolta az értesüléseket, bár azt hozzátette, hogy örömmel vállalna szerepet a franchise-ban.

(hp)
 

A 2015-ös Halálos iramban 7 után Jordana Brewsten ismét visszatér Mia Toretto szerepében.

(hp)
 

Tyrese Gibson 2017. november 1-én azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó Dwayne "The Rock" Johnsonnal újra együtt dolgozni. Sőt, a színész egészen odáig ment, hogy ha Jonhson szerepelni fog a filmben, ő nem vállalja a forgatást. Miután hivatalosan is kiderült, hogy Johson nem szerepel majd a kilencedik epizódban, Gibson aláírt a produkcióhoz.

(hp)
 

2019 februárjában a Universal Pictures az eredeti premierdátumhoz képest hat héttel elhalasztotta a bemutatót, hogy a Halálos iramban 9 ne ugyanakkor debütáljon a mozikban, mint a 25. James Bond-film, a 007 Nincs idő meghalni.

(hp)
 
Már az előző résznél is érezhető volt, hogy kezdenek kifogyni az ötletekből, de a Halálos iramban 9-ben még nyilvánvalóbb, hogy elfáradt a formula. több»
 
Pontosan tudja, milyen célközönséget szeretne kiszolgálni, színtiszta üzletről van tehát szó, ami viszont jelenleg fontos dolgot érhet el: visszacsábíthatja a közönséget a mozikba. És ha így tesz, örülök, hogy elkészült, örülök, hogy sokan nézik, és sokan szeretik. Persze még jobban örülnék, ha egy igényes, jól megírt és kreatív blockbusterről írhatnám ezt. több»
 
Örülhetnénk Justin Lin visszatérésének, csakhogy az általa felfuttatott széria problémái már túlságosan befészkelték magukat a részekbe, így a népszerű autós franchise ordító túlzásai a sorozat veterán rendezőjének kezét is gúzsba kötik. több»