Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
48%

Halálos iramban 9 (2021)

F9 (FAST AND FURIOUS 9)
Filmadatlap
 
35
Szereplők
16
Vélemények
39
Képek
12
Videók

Galéria (39)

Vin Diesel
Tyrese Gibson
Justin Lin
Anna Sawai
Vin Diesel
Charlize Theron
Vin Diesel
Vin Diesel
Tyrese Gibson
Vin Diesel
Ludacris
Justin Lin
Ludacris
Vin Diesel
Vin Diesel
Jordana Brewster
Ludacris
Charlize Theron
Jordana Brewster
Jordana Brewster
Sung Kang
Vin Diesel
Ludacris
Sung Kang
Tyrese Gibson
Tyrese Gibson
Sung Kang
Jordana Brewster
Vin Diesel
Tyrese Gibson
Sung Kang
Jordana Brewster
Jordana Brewster
Jordana Brewster
Sung Kang
Jordana Brewster
Vin Diesel
Vin Diesel
Vin Diesel
Tyrese Gibson
John Cena
Vin Diesel

Videók (12)

 
Zsolt Szabó   2022. 10. 31.

legújabb vélemény

0
Újabb Halálos iramban film

A véleményemet még mindig tartom, hogy a Universal Studiosnak a 7. résszel ezt a franchise el kellett volna felejtenie, mikor Paul Walker halála miatt kiszállt a projektből, igen sajnálatos. De persze ez azért Hollywood, mert ha van kereslet rá, teljesen mindegy, hogy minőségre milyen, ha az emberek beülnek rá és megnézik, ahogy én is tettem tavaly nyáron, hisz annak örültünk a srácokkal, hogy végre van újra mozi. A film ill.a franchise ahol tart, hát ennél mélyebb lehet-e egyáltalán, a 10.rész ezek után már csak ráadás lesz, és ahogy a híreket olvasom, jön egy csajos spinoff is ezek után. Szóval a Universal nem hogy el akarja felejteni ezt a filmeket, hanem tovább építeni akarja a végtelenségig. A filmről csak annyit, hogy látványosnak látványos, de épp ez a baj, hogy a látványosság annyira átmegy rendezői túlkapásokká, hogy azon már inkább sírunk. Természetesen a feltűnő autócsodák (mivel én különösen szeretem az amerikai vasakat) tudják picit feledtetni a történetet, amiben van minden: egy eddig nem említett tesó, újra feléledt halottnak hitt karakter, és sorolhatnánk. Az akció jelenetekről már ne is beszéljünk, Delorian már nem csak a jövőbe tud menni, hanem a világűrbe is, nah, ott szakadt be nálam minden. Így ez totál gyengécske film, és jó indulattal 5/10.

 
HE7EDIK   2021. 06. 23.

a nap véleménye

5
A látványos Dallas

Ez az egész széria olyan lett az évek során, mintha látványos Dallas epizódokat nézne az ember. Halottnak hitt emberkéket támasztanak fel, felbukkannak a rég elfeledett, gonosz rokonok, hihetetlen kínos egysoros monológok, ehhez pedig még hozzájönnek az egyre nevetségesebb, a fizika törvényeire fittyet hányó akciójelenetek. Ez a rész simán rátesz az előző felvonások baromságaira még egy lapáttal, itt még az űrbe is sikerül eljutni hőseinknek...

 
Norbert93   2021. 07. 16.

2

Lehet mondani sok rosszat a franchise-ra, de az, hogy a 9. rész (+ 1 spin off) után is bevételt termel, az mindenképpen említésre méltó. Rengeteg franchise kitaposta a folytatásaiból, amit csak lehetett (lásd: Karib-tenger kalózai, Transformers stb),... több»

 
Ms. Akárki   2021. 10. 29.

4

Egynek elment, de nem igazán értem, hogy miért kellett erről a szériáról még egy bőrt lehúzni. A látványorgia, pörgés és akció az itt is megvan, persze tesztoszteron a köbön, de a régi lélek már rég elveszett ebből a szériából.

 
BRANTON   2021. 05. 26.

4
Volt szerencsém angolul, mozis verzióban megtekinteni

Ez gyenge. Nem is lenne bajom a földtől elrugaszkodott akciójelenetekkel. Sőt, jobban szeretem, mint az autóversenyzős szálat, ha az akció olyan, mint mondjuk a 4-5. részben. A karaktereket mára leegyszerűsítették egy óvodás szintjére. Ugyanez elmondható erről a 9. részről. Számomra a 8. rész kezdett nagyon fájdalmas lenni, de ez még az előző etapon is túltesz. Felesleges drámázások, kínos párbeszédek, unalmas jelenetek. A kisgyerekek számára remek mozi lehet... Az egész széria mára a merchandise-ra épül, semmi másra. Bántó, mert valahol ez volt ennél sokkal jobb is. Míg kisgyerekként szinte rajongtam az első 5 részért, habár akkor is tisztában voltam a hibákkal, azóta rendesen hányingerem lett az azt követő 4 résztől. A 7. rész még talán egy tisztes búcsú maradhatott volna, onnantól gyalázás. Persze akinek tetszik, az fogyassza, és tiszteletben tartom a véleményét! Kívánom, hogy szórakozzatok jól.

 
Caravaggio1978   2021. 11. 15.

2
Agyhalál 9. része

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hát nem tudom még meddig tart a végtelen lőszerrel rendelkező fegyverek kora, de ebben a moziban rájövünk, hogy még a végtelen szó is kevés lenne ahhoz a lőszermennyiséghez, amit itt elhasználnak. Füstölő golyóálló mellény... behalok. :) Látványra amúgy látványos, de túl sok értelmet ne keressen benne senki, de nem is ez a lényeg. Aki kijárta a nyolcat és odafigyelt fizika órán, annak szerintem infarktus közeli állapota lesz a film végén. Vin Diesel hozza az egyetlen színészi arcát, ami eddig volt, nem is vártam se többet, se kevesebbet, ennyit tud, de miért is tudna többet ebben a kategóriában? Legütősebb mondat a filmben: "ha vigyázol magadra, nem esik bajod."- Besírtam. A halálból feltámadó főhős esetét is láthatjuk, majdnem Hamupipőkét idéző jelenettel, de láthatunk olyan részt is, amikor isteneket meghazudtoló erővel rombol két kézzel szét a főhős egy toronyházat szinte. A koronát az űrbe kilőtt két - természetesen néger - szereplő teszi fel, csak azon csodálkozom, hogy autós űrsétájuk során maga Predátor nem jelenik meg egy űrhajóval mellettük. Remélem, lesz még vagy három-négy része, ahol Diesel 70 évesen legyőzi a világot puszta kézzel, a feje felett megpörgetett mechanikus dinoszauruszokat eldobálva.

 
stevepisti   2021. 10. 23.

2

Nagyrészt azt olvasom a hozzászólásokban, hogy elfáradt, kifulladt, döglött, unalmas, sajnos nekem is ez a véleményem. Hiába a nagy látvány, jó autók, száguldozás, ez nem kárpótol a többi elcseszett, nevetséges dologért. Vin Diesel végig a morcos, ma... több»

A film összbevétele 593 742 730 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 325 806 762 forintot termelt. A hazai mozik összesen 203 871 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film első előzeteséből kiderült, hogy a korábbi Halálos iramban filmek egyik főszereplője, Han (Sung Kang) a feltételezésekkel ellentétben mégsem halt meg. A karaktert a Halálos iramban 6. stáblista utáni jelenetében ölte meg (legalábbis eddig ezt hitték a rajongók) a Jason Statham által alakított Deckard Shaw.

(hp)
 

2020 márciusában röppent fel a pletyka, hogy a kilencedik részben Ben Stiller is feltűnik majd. A színész másnap cáfolta az értesüléseket, bár azt hozzátette, hogy örömmel vállalna szerepet a franchise-ban.

(hp)
 

A 2015-ös Halálos iramban 7 után Jordana Brewsten ismét visszatér Mia Toretto szerepében.

(hp)
 

Tyrese Gibson 2017. november 1-én azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó Dwayne "The Rock" Johnsonnal újra együtt dolgozni. Sőt, a színész egészen odáig ment, hogy ha Jonhson szerepelni fog a filmben, ő nem vállalja a forgatást. Miután hivatalosan is kiderült, hogy Johson nem szerepel majd a kilencedik epizódban, Gibson aláírt a produkcióhoz.

(hp)
 

2019 februárjában a Universal Pictures az eredeti premierdátumhoz képest hat héttel elhalasztotta a bemutatót, hogy a Halálos iramban 9 ne ugyanakkor debütáljon a mozikban, mint a 25. James Bond-film, a 007 Nincs idő meghalni.

(hp)
 
Már az előző résznél is érezhető volt, hogy kezdenek kifogyni az ötletekből, de a Halálos iramban 9-ben még nyilvánvalóbb, hogy elfáradt a formula. több»
 
Pontosan tudja, milyen célközönséget szeretne kiszolgálni, színtiszta üzletről van tehát szó, ami viszont jelenleg fontos dolgot érhet el: visszacsábíthatja a közönséget a mozikba. És ha így tesz, örülök, hogy elkészült, örülök, hogy sokan nézik, és sokan szeretik. Persze még jobban örülnék, ha egy igényes, jól megírt és kreatív blockbusterről írhatnám ezt. több»
 
Örülhetnénk Justin Lin visszatérésének, csakhogy az általa felfuttatott széria problémái már túlságosan befészkelték magukat a részekbe, így a népszerű autós franchise ordító túlzásai a sorozat veterán rendezőjének kezét is gúzsba kötik. több»