Halálos iram (2009)

Gal Gadot
John Ortiz

BRANTON   2022. 06. 04.

Felívelès? Majdnem.

2009-ben jött a széria negyedik része, ami talán valamilyen reboot is, de ez nem túl fontos. Visszatért Paul Walker és Vin Diesel. A rendezői székben ismételten Justin Lin ül. Ez a menet már jóval életképesebbre sikerült mint az előző. Előkerülnek a múlt árnyaiba sebek és a szép emlékek is. Itt mintha próbálkoztak volna valamilyen karakterépítéssel is, ami becsülendő. A második résznél dicsértem, hogy könnyedebb volt a hangvétel. Itt viszont azt dicsérnem, hogy komorabb. Ugyanis ez a komorabb stílus nagyon jól áll. A sztori átlagos, de kellemes. Ez a rész tökéletesen megfelel egy bosszúfilmnek is akár. Az akciók látványosak kezdenek lenni, a játékidő is rendben. A 102 perc gyorsan elrepül. Sajnálom is, hogy a későbbi részekben túltolták a játékidőt és az akciójeleneteket. Fura, hogy Justin Lin rendezte a legrosszabb és legjobb részt is. Ez a negyedik rész ugyan se előbbi, se utóbbi, egy teljesen átlagos akciófilm, mint a legelső rész.

mamiéstöti2   2017. 09. 21.

A film készítésekor kicsit hagyták a készítők magukat elragadtatni a valósággal, ami nem tett jót a filmnek, de azért nem zökkenti ki annyira a nézőt.

sptt   2020. 05. 22.

A szokásos...

Az autós jelenetek szokásos módon izgalmasak, nagyon jól lettek kitalálva, elkészítve. A szereplőgárda végre a régi, kiegészülve Gal Gadot-val, aki szintén jó választás volt. Nincs semmi extra, de ennek ellenére pörgős, végig élvezhető film.

Filmelemző   2018. 05. 05.

Akárhány rész csináltak, mindet élvezettel néztem meg, de ez a legelső epizód volt a legnagyobb durranás számomra. Ekkor alapozták meg az alapfigurák karaktereit: Toretto, O'Conner, Letty, Mia, Leon, Vince, Hector alakjait. A Fast & Furious egy nagyo... több»

hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Túlságosan akciófilm és nem igazán látom benne az értelmet. Engem nem köt le, nem tudok hozzá filmélményt elraktározni. Talán a tempó, a sebesség feelingje miatt érdemes egyedül megnézni.

Syracuse Nézhetetlen  2018. 06. 16.

Nem tudom, meddig tudják még húzni ezt a szériát, ami már az elejétől fogva semmitmondó volt, de ahogy haladunk előre az időben, egyre nézhetetlenebb filmekből áll. Tényleg, még csak azt sem lehet mondani, hogy legalább másfél órára kellemes kikapcsolódást nyújtana...

VFTS   2016. 08. 02.

A sorozat leggyengébb része, tipikus tömeg film lett nagy robbanásokkal és semmi történettel. Az egyetlen jó, ami elmondható a filmről, hogy visszatért Vin Diesel és Paul Walker.

A film alcíme A hazatérés volt, utalva a Tokiói kalandra.

(mamiéstöti2)

A bemutatását követő három napban elért 72,5 millió dolláros bevételével a Halálos iram lett minden idők legjobban jövedelmező áprilisban debütáló filmje.

(hp)

Vin Diesel egyszerre szerette volna elkészíteni a negyedik és az ötödik részt, azonban a Universal várni akart a két produkció között. Diesel azonban engedélyt kapott arra, hogy megrendezzen egy 18 perces, a franchise világában játszódó rövidfilmet, amely a Halálos iram DVD kiadásán tekinthető meg.

(hp)

A Halálos iram lett a Universal legjobban nyitó filmje. Ezzel a Az elveszett világ: Jurassic Parkot (1997) utasította maga mögé.

(hp)

Autós témájú film soha korábban nem tett szert akkora bevételre a bemutatásának első három napján, mint a Halálos iram. A korábbi csúcsot a Verdák (2006) tartotta 60,1 millió dollárral. Ezt a Halálos iram több mint 10 millióval fejelte meg.