Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

A magányos ügynök (1989)

Licence to Kill
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
31
Képek
1
Videók

Galéria (31)

Timothy Dalton
Timothy Dalton
Timothy Dalton
Timothy Dalton
Timothy Dalton

Videók (1)

 
elekm90   2021. 02. 19.

legújabb vélemény

1

Nagyon jó, talán az egyetlen komoly gondom vele, hogy nem nagyon jön át a Bond-feeling a nézése közben, inkább egy korabeli pöpec akciófilmre emlékeztet. Robert Davi nagyon jól hozza az "Escobar figurát", mindkét Bond-lány jó, és a nindzsákat leszámí... több»

 
Filmelemző   2018. 05. 08.

2

Nálam ez a 89-es Bond rész a második legjobb epizód a franchise történetében. (Az első az Aranyszem.) Bár sokan szidják Timothy Daltont, mondván: nem jó Bondnak, szerintem jól csinálja. Ez a film felvonultatja a figura legfőbb stílusjegyeit és gyönyö... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 18.

0

T. Dalton sajnos nem Bond alkat ésnem Bond szereplő. Ezt az érzést nem adja át a film. Unalmas lett az egyik legrosszab Bond film. Próbálták tecfhnikai dolgokkal ezt kompenzálni de nem sikerült laposs lett. Üdv Yosi

 
Scramananga   2016. 09. 17.

0

Egy totál oké film. Vannak rossz pontjai, pl: a Bond-lányok semmilyensége, de bőven akadnak érdekes, és kreatív pontok a filmben. A történet, szerintem abszolút jó. Bondot, végre nem valami nagyon nemes ügy hajtja, hanem a szimpla bosszú. Önmagára, ... több»

 
film kedvelő   2016. 12. 20.

0

Timothy Dalton kétszer játszott James Bondot és ez egyértelműen jobb lett, mint a Halálos rémület. Meg van az nagyszerű filingje, hogy James Bond mindenki ellen kell harcolnia és barátjáért.

 
Svastitsd   2016. 02. 13.

0

Kicsit túl nagy szerepet kapnak már a modernebbnél modernebb kütyük, emiatt nehezebb érteni mit is csinálnak éppen a szereplők, mi a céljuk. Van benne egy jó kis csavar.

 
pqrs   2016. 01. 24.

0

Hiába próbálkozik Dalton érzelmeket vinni a karakterbe, ez egy unalmas és Bond-mércével nézve túlontúl erőszakos film lett, amit még Sanchez sem ment meg a süllyesztőtől.

A film összbevétele 156 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

21 évesen Benicio del Toro volt a legifjabb színész, aki egy Bond-gonosz szerepét eljátszhatta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az összes Bond-filmet figyelembe véve, melyben Desmond Llewelyn alakította Q-t, A magányos ügynökben kapta a legnagyobb szerepet a karakter.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben az AIDS világméretű problémává való válása miatt a korábbi epizódokhoz képest jóval kevesebb szexjelenet kapott helyett. A kettő közötti összefüggést akkoriban egyébként Timothy Dalton tagadta, majd mintegy két évtizeddel később bevallotta, hogy a feltételezés igaz volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Glen először vonakodott attól, hogy az akkor 61 éves David Hedison szerepet kapjon a filmben, ugyanis egy ejtőernyős jelenetet is végre kellett hajtania.

(Bogi87)
 

A casting során, mikor Sanchez szeretőjét, Lupe Lamorat kiválasztották, Robert Davi segédkezett, ideiglenesen ő játszotta el Bondot.

(Bogi87)