Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
77%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
13
Képek
4
Videók
Hegylakó
 
Marius   2020. 11. 04.

legújabb vélemény

1

Na, aki a mai puccparádés, technikai csúcsban megnézi ezt az 1986-os filmet, az ne írjon már olyanokat, hogy dögunalom. Mégis mihez képest az? A korának és műfajának az élén áll. Látott az egyáltalán korabeli sci-fit? A zenéje, Mercury, ahogy bikázza a főcímdalt, felejthetetlen, ahogy a hangulat is, amit visszaad.

 
HercegPeter   2017. 11. 12.

0

Maga a film klasszikus, mind a történet, mind a karakterek és mind a zene szempontjából. Hibaként annyi róható fel, hogy a harcjelenetek számomra nem elég hitelesek, túl műviek. Az effektek gyengeségét nem mondanám hibának, hiszen egy 30 éves filmről... több»


 
pisti18   2015. 06. 25.

1

Igazi klasszikus a maga műfajában. Aki nem látta annak kötelező megnéznie. Lambert és Connery játéka panasz nem lehet és a történet rendkívül eredeti és lenyűgöző.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

0

Nagyon nagyot ütött,és én bár olvastam a regényt,ami klasszisokkal jobb,és részletesebb volt,nem csalódás számomra a film sem.Lambert és Conelly telitalálat volt.A tájak csodásak,a zene eszméletlen,és jó lett a forgatókönyv is.Kultfilm.

 
elekm90   2020. 06. 09.

0

Lehet, hogy kultusz film meg elismerem, hogy jó a Queen zenéje, de összességében ez egy elég gyenge alkotás. Az alapötlet még jó, de a megvalósítás nagyon nem, a film korához képest is gyengék az effektek és egydimenziósak a karakterek.

 
esfworld   2016. 01. 13.

0

Megnéztem nemrég a filmet és nekem valahogy nem jött be, de szerintem régen sem jött volna be. Számomra nagyon unalmas volt, alig történt valami, ha történt se volt annyira jó, hogy ne csukjam be a szemem. Valahogy teljesen másra számítottam, de a ma... több»

 
goat2000   2016. 11. 15.

1

Ez egy jó kis kaland fantázia film. Nagyon különleges történetet mond el, a szereplők egyediek és jól felépítettek. Többször is meg lehet nézni, igen emlékezetes részek vannak benne.

Galéria (13)

Christopher Lambert
Sean Connery
Christopher Lambert
Sean Connery
Christopher Lambert
Sean Connery
Christopher Lambert
Christopher Lambert
Christopher Lambert
Beatie Edney

Videók (4)

A film összbevétele 12 885 193 dollár volt (imdb.com).

 

A Queen zenéje és Mulcahy stílusos rendezése tette klasszikus darabbá.

(HETEDIK )
 

A filmben szereplő összes szám a Queen együttesé.

(HETEDIK )
 

A végső összecsapás végén, amikor Connor fejét veszi a Kurgannak az eredeti elképzelés szerint a levágott testből egy animált sárkány bújt volna elő Kurgan csontkoponya sisakjával, akit ugyanúgy le kellett volna győzni. Csak a szellemsárkány legyőzése után ment volna végbe az erőátáramlás. Az ötletre végül nem volt elég pénz.

(magyaristvan)
 

A Spanyol változatban "Connor Macleod" nem "Connor" hanem "Conner" mivel a szinkronizálásnál konzekvensen végig így mondták.

(magyaristvan)
 

A rendező a DVD kiadás kommentárjában elárulja, hogy a filmben felcsendülő Queen dalok közül a "Gimme the Prize", Kurgan dala volt a legkevésbé kedvenc számára, ugyanis nem szereti a heavy metalt. Brian May 1986-ban egy japán magazinnak azt nyilatkozta, hogy Freddie Mercury és John Deacon (az együttes gitárosa) is utálta ezt a számot.

(magyaristvan)
 

Russell Mulcahy Connery pávatollas jelmezét felajánlotta a Londoni Film Múzeum számára.

(magyaristvan)
 

A spanyol nyelvű változatban Ramirez vezetéknevei fel vannak cserélve. Juan Ramirez Sanchez-Villalobos az általunk ismert Juan Sanchez-Villalobos Ramirez helyett.

(magyaristvan)
 

A forgatási munkálatok 1985 áprilisában kezdődtek és augusztus 30-áig tartottak.

(magyaristvan)
 

A film eredeti címe az "Árnyékklán" (Shadow Clan) lett volna.

(magyaristvan)
 

Sean Connery előtt RAmirez szerepére számításba vették a következő színészeket is: Lee Van Cleef, Clint Eastwood, Malcolm McDowell, Gene Hackman, Michael Caine és Peter O'Toole.

(magyaristvan)
 
Nem hibátlan a film, akad benne egy-két üresjárat, de összességében egy remek alkotásról van szó, amelyből képet lehet kapni arról, miért is sírjuk vissza a boldog 80-as éveket mi, akik akkor voltunk gyerekek. Itt kellett volna befejezni ezt a történetet, de győzött a pénz, jöttek az egyre gyengébb folytatások, hogy aztán a tévében újra feléledjen a franchise. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy lesz újabb felvonás, sok sikert kívánok az alkotóknak, akik valószínűleg nagyon szeretik a kihívásokat, az én szememben ez az 1986-os rész, volt, van és lesz az egyetlen igazi Hegylakó, amellyel egy valódi filmes legenda született meg. 8/10 több»
 
A 80-as, 90-es évek fordulója az igénytelen alkotások hőskora volt, és bár egyértelműen a nosztalgiasznobizmus szereti jobb színben feltüntetni ezeket a darabokat, a körítés ellenére is számos ötletes és szerethető alkotás született ekkoriban (pl. a korszak esszenciájaként is felfogható Hardware). Naivan azt hittem, a nagy kultusznak örvendő Hegylakó is ebbe a kategóriába sorolható, pedig sajnos a minden porcikáját átható színvonaltalanság mellett pont ez a két jellemző hiányzik belőle. 3/10 több»