Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
76

Hegylakó

(Highlander)
Hegylakó
 
pisti18  2015. 06. 25.

Igazi klasszikus a maga műfajában. Aki nem látta annak kötelező megnéznie. Lambert és Connery játéka panasz nem lehet és a történet rendkívül eredeti és lenyűgöző.

 
goat2000  2016. 11. 15.

Ez egy jó kis kaland fantázia film. Nagyon különleges történetet mond el, a szereplők egyediek és jól felépítettek. Többször is meg lehet nézni, igen emlékezetes részek vannak benne.

 
HercegPeter  2017. 11. 12.

Maga a film klasszikus, mind a történet, mind a karakterek és mind a zene szempontjából. Hibaként annyi róható fel, hogy a harcjelenetek számomra nem elég hitelesek, túl műviek. Az effektek gyengeségét nem mondanám hibának, hiszen egy 30 éves filmről beszélünk. Gyakran látni új filmeket rosszabbul megcsinálva. Ha ez a film mostani lenne, akkor az egészet a látványra építették volna és a tucatfilmek sorába tartozna. Nekem inkább a visszaemlékezések tetszettek, ezek adtak magyarázatot arra, amit látunk. A jelenben játszódó jelenetek laposabbak, unalmasabbak. Az biztos, hogy az első rész után sok potenciál maradt benne, amit később ugyebár ki is használtak.

 
titra  2015. 04. 27.

Szerintem nagyon jó az alapsztori, arról meg nem tehet a film, hogy 86-os. Régi, de közel sem olyan nehéz megnézni mint mondjuk a Szárnyas fejvadász-t. A Queen zenéje sokat dob a látványra. Régen láttam, de azt tudom, hogy mind a három részt érdemes megnézni. Lehet rosszul értelmeztem a filmet, de én úgy emlékszem, hogy ezeket a halhatatlanokat száműzték a Földre, tehát annyira nem emberek. A harmadik rész végén pedig megkapja a tényleges jutalmat. Animáció nem is rémlik...

 
ereln  2016. 04. 28.

Nem rég láttam ezt a filmet, valami dögunalom. Semmi extra nincs benne, fogalmam sincs, hogy miért kellett neki sorozatot csinálni, de az biztos, hogy a sorozat sokkal jobb lett. Nagyon gagyi trükkök, bár ezt betudom az akkori kornak, itt a baj a történetvezetéssel van.

Christopher Lambert
Sean Connery
Christopher Lambert
Sean Connery
Christopher Lambert
Sean Connery
Christopher Lambert
Christopher Lambert
Christopher Lambert
Beatie Edney
smokingbarrels.blog.hu - Hegylakó / Highlander (1986) #1
Nem hibátlan a film, akad benne egy-két üresjárat, de összességében egy remek alkotásról van szó, amelyből képet lehet kapni arról, miért is sírjuk vissza a boldog 80-as éveket mi, akik akkor voltunk gyerekek. Itt kellett volna befejezni ezt a történetet, de győzött a pénz, jöttek az egyre gyengébb folytatások, hogy aztán a tévében újra feléledjen a franchise. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy lesz újabb felvonás, sok sikert kívánok az alkotóknak, akik valószínűleg nagyon szeretik a kihívásokat, az én szememben ez az 1986-os rész, volt, van és lesz az egyetlen igazi Hegylakó, amellyel egy valódi filmes legenda született meg. 8/10
smokingbarrels.blog.hu - Hegylakó / Highlander (1986) #2
A 80-as, 90-es évek fordulója az igénytelen alkotások hőskora volt, és bár egyértelműen a nosztalgiasznobizmus szereti jobb színben feltüntetni ezeket a darabokat, a körítés ellenére is számos ötletes és szerethető alkotás született ekkoriban (pl. a korszak esszenciájaként is felfogható Hardware). Naivan azt hittem, a nagy kultusznak örvendő Hegylakó is ebbe a kategóriába sorolható, pedig sajnos a minden porcikáját átható színvonaltalanság mellett pont ez a két jellemző hiányzik belőle. 3/10
 

A végső összecsapás végén, amikor Connor fejét veszi a Kurgannak az eredeti elképzelés szerint a levágott testből egy animált sárkány bújt volna elő Kurgan csontkoponya sisakjával, akit ugyanúgy le kellett volna győzni. Csak a szellemsárkány legyőzése után ment volna végbe az erőátáramlás. Az ötletre végül nem volt elég pénz.

(magyaristvan)
 

A Spanyol változatban "Connor Macleod" nem "Connor" hanem "Conner" mivel a szinkronizálásnál konzekvensen végig így mondták.

(magyaristvan)
 

A rendező a DVD kiadás kommentárjában elárulja, hogy a filmben felcsendülő Queen dalok közül a "Gimme the Prize", Kurgan dala volt a legkevésbé kedvenc számára, ugyanis nem szereti a heavy metalt. Brian May 1986-ban egy japán magazinnak azt nyilatkozta, hogy Freddie Mercury és John Deacon (az együttes gitárosa) is utálta ezt a számot.

(magyaristvan)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.