Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Hegylakó (1986)

Highlander
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
4
Videók
Hegylakó
 
rainman   2021. 04. 05.

legújabb vélemény

1
Egy kultfilm, ami nem öregedett szépen

Fene se érti, hogy lett ebből egy ekkora klasszikus. Talán a véletlenek szerencsés összjátékának köszönhetően. Mert hát, valljuk be, mai szemmel nézve nem egy korszakos darab. Nem öregedett szépen. Adott egy videoklip rendező, Russell Mulcahy, aki a ... teljes kritika»

 
HercegPeter   2017. 11. 12.

0

Maga a film klasszikus, mind a történet, mind a karakterek és mind a zene szempontjából. Hibaként annyi róható fel, hogy a harcjelenetek számomra nem elég hitelesek, túl műviek. Az effektek gyengeségét nem mondanám hibának, hiszen egy 30 éves filmről... több»


 
pisti18   2015. 06. 25.

1

Igazi klasszikus a maga műfajában. Aki nem látta annak kötelező megnéznie. Lambert és Connery játéka panasz nem lehet és a történet rendkívül eredeti és lenyűgöző.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

0

Nagyon nagyot ütött, és én bár olvastam a regényt, ami klasszisokkal jobb és részletesebb volt, nem csalódás számomra a film sem. Lambert és Conelly telitalálat volt. A tájak csodásak, a zene eszméletlen, és jó lett a forgatókönyv is. Kultfilm.

 
elekm90   2020. 06. 09.

0

Lehet, hogy kultusz film meg elismerem, hogy jó a Queen zenéje, de összességében ez egy elég gyenge alkotás. Az alapötlet még jó, de a megvalósítás nagyon nem, a film korához képest is gyengék az effektek és egydimenziósak a karakterek.

 
esfworld   2016. 01. 13.

0

Megnéztem nemrég a filmet és nekem valahogy nem jött be, de szerintem régen sem jött volna be. Számomra nagyon unalmas volt, alig történt valami, ha történt se volt annyira jó, hogy ne csukjam be a szemem. Valahogy teljesen másra számítottam, de a ma... több»

 
goat2000   2016. 11. 15.

1

Ez egy jó kis kaland fantázia film. Nagyon különleges történetet mond el, a szereplők egyediek és jól felépítettek. Többször is meg lehet nézni, igen emlékezetes részek vannak benne.

Galéria (13)

Christopher Lambert
Sean Connery
Christopher Lambert
Sean Connery
Christopher Lambert
Sean Connery
Christopher Lambert
Christopher Lambert
Christopher Lambert
Beatie Edney

Videók (4)

A film összbevétele 12 885 193 dollár volt (imdb.com).

 

A Queen zenéje és Mulcahy stílusos rendezése tette klasszikus darabbá.

(7ETEDIK )
 

A filmben szereplő összes szám a Queen együttesé.

(7ETEDIK )
 

A végső összecsapás végén, amikor Connor fejét veszi a Kurgannak, az eredeti elképzelés szerint a levágott testből egy animált sárkány bújt volna elő Kurgan csontkoponya sisakjával, akit ugyanúgy le kellett volna győzni. Csak a szellemsárkány legyőzése után ment volna végbe az erőátáramlás. Az ötletre végül nem volt elég pénz.

(magyaristvan)
 

A spanyol változatban "Connor Macleod" nem "Connor", hanem "Conner", mivel a szinkronizálásnál konzekvensen végig így mondták.

(magyaristvan)
 

A rendező a DVD kiadás kommentárjában elárulja, hogy a filmben felcsendülő Queen dalok közül a "Gimme the Prize", Kurgan dala volt a legkevésbé kedvenc számára, ugyanis nem szereti a heavy metalt. Brian May 1986-ban egy japán magazinnak azt nyilatkozta, hogy Freddie Mercury és John Deacon (az együttes gitárosa) is utálta ezt a számot.

(magyaristvan)
 

Russell Mulcahy Connery pávatollas jelmezét felajánlotta a Londoni Film Múzeum számára.

(magyaristvan)
 

A spanyol nyelvű változatban Ramirez vezetéknevei fel vannak cserélve. Juan Ramirez Sanchez-Villalobos az általunk ismert Juan Sanchez-Villalobos Ramirez helyett.

(magyaristvan)
 

A forgatási munkálatok 1985 áprilisában kezdődtek, és augusztus 30-áig tartottak.

(magyaristvan)
 

A film eredeti címe az "Árnyékklán" (Shadow Clan) lett volna.

(magyaristvan)
 

Sean Connery előtt Ramirez szerepére számításba vették a következő színészeket is: Lee Van Cleef, Clint Eastwood, Malcolm McDowell, Gene Hackman, Michael Caine és Peter O'Toole.

(magyaristvan)