Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
75%

Conan, a barbár (1982)

Conan the Barbarian
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

legújabb vélemény

0

Mai szemmel nézve Schwarzi játéka kissé megmosolyogtató,de a nyolcvanas évek világa másról szólt.Kidolgozott izmok,és harc az életünkért.Óriások,törpék,szellemek,és varázslók.Ez a film ennyit ad,és nem többet.Egy lelazító fantasy!

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

1

A hard fantasy filmek talán legnagyobb klasszikusa, sikere a hasonló filmek gyártását indította el a 80-as években, de egyik sem volt ennyire sikeres.


 
dailyfilmsan   2019. 01. 06.

0
Conan a szótlan.

Jajjj ez a film. Nagyon színpadias, de már annyira nagyon hogy a szöveg másodlagos szrepet tölt be a látvány és a klisés beállások mellett. Komolyan szerintem több volt a zene mint a beszéd ebben a filmben. A legjobb jelenete pedig az mikor begombázva Conan leüt egy tevét. Szóval a narratíva egy 0. itt amit értékelni lehet azok a kosztümök mert azok tényleg jók voltak.

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

0

Remek alakítás Arnoldttól és azt hiszem ez áttörés volt neki Hollíwood felé :9 A történet is nagyon jó. Énn a régi vhs-en láttam még akkor nagyon jó volt most felújítva már kicsit gyengébb de mindig találok benn jó dolgokat :)

 
Milanman   2015. 02. 11.

0

A 80-as évek legendás dark-fantasy-ja, műfajának egyik legjobb darabja, igazi kultusz alkotás. Egy olyan film, ami minden rajongónak megmelengeti a szívét és noha azóta már volt egy Gyűrűk Ura trilógia, ma is bármikor jó újra nézni.

 
hell.l   2016. 10. 09.

0

Régebben nagyon bejött, de még most is le tudok ülni a tv elé, amikor ezt adják. Ezt a misztikus, sötét fantasy-világot nagyon jól megcsinálták, sajnos a folytatás nem lett valami sikeres.

 
goat2000   2016. 11. 15.

0

Jó film lett nagyon, Arnold Schwarzeneggerre nagyon illett Conan szerepe. Az effektek nem mostaniak, de ez egy nagyszerű történet, amit mindenkinek látni kell legalább egyszer az életben.

1

Galéria (8)

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
James Earl Jones
Gerry Lopez
Sandahl Bergman
Arnold Schwarzenegger
James Earl Jones
Valérie Quennessen
Arnold Schwarzenegger
James Earl Jones
Ben Davidson
Sven-Ole Thorsen

Videók (1)

A film összbevétele 29 286 000 dollár volt (imdb.com).

 

Állítólag egy posztapokaliptikus jövőben játszódott volna a film Oliver Stone első forgatókönyv tervezete szerint.

(dailyfilmsan )
 

A film bekerült az Empire Magazin olvasói által megszavazott "minden idők 301 legjobb filmje" közé, 291-ik helyezettként.

(phanzetomox)
 

Conan szerepét eredetileg Charles Bronsonnak ajánlották fel, de végül Arnoold mellett döntöttek.

(Yosihiro )
 

A filmet 4 hónap alatt vették fel 1980. októbere és 1981. januárja között Spanyolországban.

(ZeroHero)
 

Arnold Schwarzeneggernek abba kellett hagynia az edzést a film idejére, mert az izomzata túl nagy volt, nem tudta rendesen használni a kardot.

(kázsé)
 

Arnold Schwarzenegger és Sandahl Bergman nem használtak kaszkadőröket, többek között azért, mert nem találtak senkit, akinek ugyanolyan lett volna a testfelépítése, mint az övék.

(kázsé)
 

John Milius azt nyilatkozta, hogy a filmben látható kutyák nagyon barátságtalanok és veszélyesek voltak, így mikor Arnold Schwarzenegger menekül előlük, valóságosan is az "életéért" fut.

(kázsé)
 

Arnold Schwarzenegger volt az első és egyetlen jelölt Conan szerepére.

(kázsé)
 

Conan válasza arra, hogy mi a legjobb az életben (nagyjából 20 perc környékén) eredetileg Dzsingisz Kántól származik.

(kázsé)
 

Arnold Schwarzenegger a szerződése szerint a profit 5%-ára tarthatott igényt.

(kázsé)
 
A francba, a Conan! Sly egyik legnagyobb poénja a Tango & Cash-ből rendkívül találó volt, ha Arnie nem játssza el a barbárt, és nem lesz világsztár, Stallone egyedül uralhatta volna az akciófilmek trónját, így azonban maradt a mára már barátsággá szelídült hoszú vetélkedés a filmvásznon, a nézők legnagyobb örömére. több»
 
Lehengerlő kiállásának és összeszedett gondolati hátterének köszönhetően válik a Conan, a barbár egyszerű sword&sorcery kalandfilmből a férfiasság és a hagyományos férfi erények (az erő, az akarat és az elhivatottság) monumentális himnuszává. 10/10 több»