Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Gladiátor (2000)

Gladiator
Filmadatlap
 
30
Szereplők
78
Vélemények
13
Képek
3
Videók

Galéria (13)

Richard Harris
Derek Jacobi
Russell Crowe
Russell Crowe
Connie Nielsen
Russell Crowe
Russell Crowe
Joaquin Phoenix
Russell Crowe
Russell Crowe
Joaquin Phoenix

Videók (3)

 
PadmeAmidala   2021. 07. 20.

legújabb vélemény

0

Jó film, bár szerintem azért túl van értékelve, IMDb-n a 43. helyezés elég furcsa. A színészek tényleg remekelnek a filmben, bár a karaktereik nincsenek kibontva, nem is ez a lényeg, gondolom. De engem nem fogott meg annyira a főszereplő szenvedése. ... több»

 
Artemisia   2018. 01. 09.

3

A történet átlagos, de a díszletek és a karakterek, valamint a színészi játékok első rangúak, a jellegzetes római hangulat is meg van,vagyis egy viszonylag korhű, feszült, izgalmas dráma, Ridley Scott minőségben.

 
Deku   2017. 07. 18.

1

Ez a film nálam nem jutott át a rostán, és nem azért mert rosszul készítették el mint inkább azért mert az ilyen történet nem fog meg és kész. Voltak jó percei de nem maradandó.

 
7ETEDIK   2018. 11. 03.

1

Ridley Scott nem tartozik kedvenc rendezőim közé, azonban ezt nagyon odapakolta és hogy nem kapta meg érte a legjobb rendező Oscarját, szégyen gyalázat. Annyi legendás párbeszéd és jelenet van benne, felsorolni nehéz, nekem a tigrises rész és a végén... több»

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Nagyszerű film. Igaz, történelmi hűségből egyesre vizsgázott, de szerintem ez az emberek többségét nem zavarja. Lebilincselő a történet kiváló színészi alakításokkal, Russell Crowe és Joaquin Phoenix is hatalmas alakít. Igaz, elég hosszúra nyújtották, de engem végig lekötött.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Egy tipikus amerikai, történelmet feldolgozó(rosszul) film.Itt viszont nem ez a lényeg,hiszen akkor szegényebb lenne a story! Crowe odatette magát,és az egész film az ő játékától csillogott ilyen fényesen,bár semmivel nem maradt le tőle Joaqhin Phoenix sem. Kötelező darab.

 
hszpp   2017. 02. 04.

0

Nekem kifejezetten tetszett a díszletesek munkássága,noha nem tökéletes minden benne,de már filmekhez képest így is eléggé korhűnek számít.:) A történet pedig jó, a színészek is jók,újranézhető alkotás.

1

A film összbevétele 457 640 427 dollár volt (imdb.com).

 

Commodus a valóságban nem ölte meg édesapját, Marcus Aureliust. Aurelius valószínűleg pestisben halt meg.

(Puncs)
 

A Russel Crowe által megformált Maximus tábornoki rangot kapott a filmben, holott a rómaiaknál ez nem is létezett.

(Puncs)
 

Russell Crowe azért is kapta meg a főszerepet, mert előtte Mel Gibson visszautasította Maximus szerepét.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Amikor Maximus Decimus ( Russell Crowe ) siet haza a családjához, és a kamera fentről veszi őket, lehet látni a búzában a traktornyomokat.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A színész Oliver Reed a film forgatásakor hunyt el, és a helyét egy dublőr vette át, de mivel a technológia akkor kezdett csak kibontakozni, direkt árnyékfotózást alkalmaztak, valamint a helyettes arca helyére CGI alkotta megoldás volt Reed arcával.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 
Hogy miért kötelező megnézni? Mert a Gladiátor nem csak egy kiemelkedő alkotás, de bebizonyította, hogy a mai filmművészetben is mekkora létjogosultsága van a már-már hanyatlásnak indult műfajnak. több»