Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Gladiátor (2000)

Gladiator
Filmadatlap
 
30
Szereplők
78
Vélemények
72
Képek
4
Videók

Galéria (72)

Videók (4)

 
Erik8csok   2023. 02. 18.

legújabb vélemény

0

Ha valami, hát a története az nem nagy szám. A film viszont szerintem mégis nagyon jó. Én nagyon szeretem a régi időkben játszódó filmeket, és ez is rendben van. Russell Crowe érdemelten kapta meg az Oscart, jól játszott. Izgalmas történelmi film, am... több»

 
Artemisia   2018. 01. 09.

3

A történet átlagos, de a díszletek és a karakterek, valamint a színészi játékok első rangúak, a jellegzetes római hangulat is meg van,vagyis egy viszonylag korhű, feszült, izgalmas dráma, Ridley Scott minőségben.

 
Deku   2017. 07. 18.

1

Ez a film nálam nem jutott át a rostán, és nem azért mert rosszul készítették el mint inkább azért mert az ilyen történet nem fog meg és kész. Voltak jó percei de nem maradandó.

 
HE7EDIK   2018. 11. 03.

1

Ridley Scott nem tartozik kedvenc rendezőim közé, azonban ezt nagyon odapakolta és hogy nem kapta meg érte a legjobb rendező Oscarját, szégyen gyalázat. Annyi legendás párbeszéd és jelenet van benne, felsorolni nehéz, nekem a tigrises rész és a végén... több»

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Nagyszerű film. Igaz, történelmi hűségből egyesre vizsgázott, de szerintem ez az emberek többségét nem zavarja. Lebilincselő a történet kiváló színészi alakításokkal, Russell Crowe és Joaquin Phoenix is hatalmas alakít. Igaz, elég hosszúra nyújtották, de engem végig lekötött.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Egy tipikus amerikai, történelmet feldolgozó(rosszul) film.Itt viszont nem ez a lényeg,hiszen akkor szegényebb lenne a story! Crowe odatette magát,és az egész film az ő játékától csillogott ilyen fényesen,bár semmivel nem maradt le tőle Joaqhin Phoenix sem. Kötelező darab.

 
hszpp   2017. 02. 04.

0

Nekem kifejezetten tetszett a díszletesek munkássága,noha nem tökéletes minden benne,de már filmekhez képest így is eléggé korhűnek számít.:) A történet pedig jó, a színészek is jók,újranézhető alkotás.

1

A film összbevétele 457 640 427 dollár volt (imdb.com).

 

Commodus a valóságban nem ölte meg édesapját, Marcus Aureliust. Aurelius valószínűleg pestisben halt meg.

(Puncs)
 

A Russel Crowe által megformált Maximus tábornoki rangot kapott a filmben, holott a rómaiaknál ez nem is létezett.

(Puncs)
 

Russell Crowe azért is kapta meg a főszerepet, mert előtte Mel Gibson visszautasította Maximus szerepét.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Amikor Maximus Decimus ( Russell Crowe ) siet haza a családjához, és a kamera fentről veszi őket, lehet látni a búzában a traktornyomokat.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A színész Oliver Reed a film forgatásakor hunyt el, és a helyét egy dublőr vette át, de mivel a technológia akkor kezdett csak kibontakozni, direkt árnyékfotózást alkalmaztak, valamint a helyettes arca helyére CGI alkotta megoldás volt Reed arcával.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 
Hogy miért kötelező megnézni? Mert a Gladiátor nem csak egy kiemelkedő alkotás, de bebizonyította, hogy a mai filmművészetben is mekkora létjogosultsága van a már-már hanyatlásnak indult műfajnak. több»