Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%

Robin Hood, a tolvajok fejedelme (1991)

Robin Hood: Prince of Thieves
Filmadatlap
 
28
Szereplők
15
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Crystaldeer   2020. 12. 20.

legújabb vélemény

0

A legjobb Robin Hood film, minden ezután következő már csak egy gyenge adaptáció. Zseniális színészekkel, külön kiemelve Kevin Costnert, akinek szerintem ez lett a legjobb alakítása, amit aztán később már nem igen tudott felülmúlni, illetve ne felejt... több»

 
Artemisia   2017. 11. 19.

3

Látványos,kidolgozott és korhű, jó, a korba illő karakterekkel, oda illő párbeszedekkel, ikonikus történettel és cselekménnyel. Mindenkinek ajánlatos családi film.


 
Diesel   2018. 02. 14.

1

Igazi klasszikus film szerintem. Gyerekkorom egyik kedvenc filmje. Nem tudom megszámolni hogy hányszor láttam már, de szerintem sokszor újranézhető és szórakoztató. Kevin Costner ebben a filmjében is hozza a formát, teljesen átszellemül Robin Hood bő... több»

 
Thibo84   2016. 06. 27.

0

Egy időt álló klasszikus, és talán Kevin Costner legjobb alakítása. De nem ő az egyetlen nagy név a filmben. Morgan Freeman egy kiváló színész. Bármilyen karaktert el tud játszani.

 
szaka123   2016. 01. 22.

1

Klasszikussá nőtte ki magát az évek alatt. Jó színészek. Jó sztori. Van benne humor, akció és egy kicsit megható is. Alan Rickman nekem már Notthingam bírója marad.

 
NGN   2019. 10. 25.

0
Kalandok a sherwoodi erdőben

Mindenki ismeri Robin Hoodot, szerintem felesleges a bemutatása, hiszen számtalan sok feldolgozást megélt már. Itt most Kevin Costner bújik a bőrébe, aki a keresztes háborúkból frissen hazatérve egy mór útitárssal (Morgan Freeman) szomorúan konstatál... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 20.

0

Alan Rickman az örök gonosz,és milyen jól áll neki...Costner,akinek szinte minden filmje rossz,és mégis mennyien imádják,itt rendben teszi a dolgát....Freeman pedig a bölcs fekete....fiatalkorom egyik kedvenc mozija!!! :) Ajánlott movie!!!

Galéria (13)

Videók (2)

A film összbevétele 390 493 908 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Robin Hood egy másik nyílat lő ketté, tisztelgés volt Errol Flynn „Robin Hood kalandjai” című filmje előtt, amelyben hasonló jelenet zajlott.

(Thibo84)
 

Először Richard Griffiths kapta meg a lehetőséget, hogy eljátssza Tuck barátot.

(Thibo84)
 

Felkérték Russ Abbotot, hogy játssza el Little Johnt, de nem volt szabad időpontja.

(Thibo84)
 

Nottingham bírája szerepét eredetileg Richard E. Grantnek ajánlották fel.

(Thibo84)
 

Elizabeth Hurley, Patsy Kensit, Nicole Kidman, Mathilda May, Amanda Pays, Joely Richardson, Ally Sheedy és Sophie Marceau esélyesek voltak Marian szerepére.

(Thibo84)
 

Az angliai forgatás közben Kevin Costner rajongója lett az Arsenal Labdarúgó Klubnak, és ma is támogatja őket.

(Thibo84)
 

A filmet Egil S. Woxholt emlékének szentelték.

(Thibo84)
 

Harold Innocent (Püspök) utolsó mozis filmje.

(Thibo84)
 

Pen Densham és John Watson forgatókönyvét 1,2 millió dollárért adták el.

(Thibo84)
 

Amikor Tuck barát "segíti" a püspököt vagyonának csomagolásában, harminc ezüstöt említ, melyet Júdás kapott Jézus árulása miatt.

(Thibo84)
 
Ha valaki besokallt a képregényfilmektől, de mégsem drámára vágyik, nyugodtan tegyen egy próbát / nosztalgiázzion egy jót ezzel a darabbal, nem fogja megbánni! több»