Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

Robin Hood, a tolvajok fejedelme (1991)

Robin Hood: Prince of Thieves
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Diesel   2018. 02. 14.

Igazi klasszikus film szerintem. Gyerekkorom egyik kedvenc filmje. Nem tudom megszámolni hogy hányszor láttam már, de szerintem sokszor újranézhető és szórakoztató. Kevin Costner ebben a filmjében is hozza a formát, teljesen átszellemül Robin Hood bőrébe. Igazából nem is nagyon tudnék elképzelni más színészt erre a szerepre. Alan Rickman sérója pedig nagyon király :D. Tetszett hogy kidolgozott jelenetek vannak. Szép korhű jelmezek, látszik hogy dolgoztak a filmen nem csak összecsapták. A film zenéje is örök klasszikus (Bryan Adams - Everything I Do). Kerek szép történet a jó és a rossz harcáról.

 
szaka123   2016. 01. 22.

Klasszikussá nőtte ki magát az évek alatt. Jó színészek. Jó sztori. Van benne humor, akció és egy kicsit megható is. Alan Rickman nekem már Notthingam bírója marad.


 
Artemisia   2017. 11. 19.

Látványos,kidolgozott és korhű, jó, a korba illő karakterekkel, oda illő párbeszedekkel, ikonikus történettel és cselekménnyel. Mindenkinek ajánlatos családi film.

 
Thibo84   2016. 06. 27.

Egy időt álló klasszikus, és talán Kevin Costner legjobb alakítása. De nem ő az egyetlen nagy név a filmben. Morgan Freeman egy kiváló színész. Bármilyen karaktert el tud játszani.

 
sabnock666   2018. 08. 20.

Alan Rickman az örök gonosz,és milyen jól áll neki...Costner,akinek szinte minden filmje rossz,és mégis mennyien imádják,itt rendben teszi a dolgát....Freeman pedig a bölcs fekete....fiatalkorom egyik kedvenc mozija!!! :) Ajánlott movie!!!

 
Ha valaki besokallt a képregényfilmektől, de mégsem drámára vágyik, nyugodtan tegyen egy próbát / nosztalgiázzion egy jót ezzel a darabbal, nem fogja megbánni! több»
 

1991-ben a film népszerűsítése miatt játékokat is gyártottak azonban egy kicsit elkapkodták a dolgot. A játék megálmodói nem vittek bele túl sok fantáziát mivel Robin Hood és barátai fa kunyhóit minimális változtatással újragyártották a Star Wars Jedi visszatér-hez (1983) kiadott Ewok erdei faház szettet. A játék ma még fel lelhető az interneten (Robin Hood Sherwood Forest). Gyártottak még a filmhez kb. 12cm-es akciófigurákat is.

(Diesel)
 

1991-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Alan Rickman a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negativ színészének járó díjára.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.