Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Robin Hood, a tolvajok fejedelme (1991)

Robin Hood: Prince of Thieves
Filmadatlap
 
28
Szereplők
17
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Videók (2)

 
stevepisti   2022. 11. 04.

legújabb vélemény

0

Számomra a legjobb Robin Hood feldolgozás, ami eddig vászonra került. Semmi CGI, semmi szuperképesség, csak egy legenda, akit emberi vonásokkal , tulajdonságokkal ábrázolnak, így szerettetik meg a nézővel. Velem biztos! Csak ajánlani tudom.

 
Gyorvik   2021. 11. 14.

a nap véleménye

6
Alan Rickman emlékére

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Alan Rickman emlékére. Aki számára vélhetően ezen film csupán egy humoros kis epizód volt a filmművészeti karrierjében. Tudvalevően – mint rendszerint jó néhány, a Brit-szigetekről kikerült, de a nagyközönség számára is ismertté vált személyiség eset... teljes kritika»

 
Artemisia   2017. 11. 19.

4

Látványos,kidolgozott és korhű, jó, a korba illő karakterekkel, oda illő párbeszedekkel, ikonikus történettel és cselekménnyel. Mindenkinek ajánlatos családi film.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 20.

0

Alan Rickman az örök gonosz,és milyen jól áll neki...Costner,akinek szinte minden filmje rossz,és mégis mennyien imádják,itt rendben teszi a dolgát....Freeman pedig a bölcs fekete....fiatalkorom egyik kedvenc mozija!!! :) Ajánlott movie!!!

 
Diesel   2018. 02. 14.

1

Igazi klasszikus film szerintem. Gyerekkorom egyik kedvenc filmje. Nem tudom megszámolni hogy hányszor láttam már, de szerintem sokszor újranézhető és szórakoztató. Kevin Costner ebben a filmjében is hozza a formát, teljesen átszellemül Robin Hood bő... több»

 
szaka123   2016. 01. 22.

1

Klasszikussá nőtte ki magát az évek alatt. Jó színészek. Jó sztori. Van benne humor, akció és egy kicsit megható is. Alan Rickman nekem már Notthingam bírója marad.

 
Thibo84   2016. 06. 27.

0

Egy időt álló klasszikus, és talán Kevin Costner legjobb alakítása. De nem ő az egyetlen nagy név a filmben. Morgan Freeman egy kiváló színész. Bármilyen karaktert el tud játszani.

A film összbevétele 390 493 908 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Robin Hood egy másik nyílat lő ketté, tisztelgés volt Errol Flynn „Robin Hood kalandjai” című filmje előtt, amelyben hasonló jelenet zajlott.

(Thibo84)
 

Először Richard Griffiths kapta meg a lehetőséget, hogy eljátssza Tuck barátot.

(Thibo84)
 

Felkérték Russ Abbotot, hogy játssza el Little Johnt, de nem volt szabad időpontja.

(Thibo84)
 

Nottingham bírája szerepét eredetileg Richard E. Grantnek ajánlották fel.

(Thibo84)
 

Elizabeth Hurley, Patsy Kensit, Nicole Kidman, Mathilda May, Amanda Pays, Joely Richardson, Ally Sheedy és Sophie Marceau esélyesek voltak Marian szerepére.

(Thibo84)