Kevin Costner (galériánkban) kétségtelenül a ’90-es évek egyik legnagyobb sztárja volt, aki egymaga képes volt arra, hogy nevével milliókat csalogasson a mozikba. Az amerikai színész tehetségéhez nem férhet kétség, ám amennyire nagy sztárnak számított az előző évezred alkonyán, mára annyira a háttérbe szorult. Pedig a mai napig szerepel jól sikerült filmekben, csak épp ezekben már régóta nem ő a húzónév.

Az érinthetetlenek (Aki legyőzte Al Caponét), Baseball bikák, Farkasokkal táncoló, Robin Hood, a tolvajok fejedelme, Wyatt Earp, Több mint testőr. Kevin Costnerr tényleg megannyi remek, mára többségében klasszikussá vált filmben bizonyított már, elég csak a Farkasokkal táncoló két Oscar-díjára gondolni. De akkor hol csúszhatott félre az ő karrierje? Azt hiszem, erre a kérdésre mindenki pontosan tudja a választ.

1995-ben került a mozikba a Waterworld - Vízivilág, amely a filmtörténelem egyik legnagyobb bukása lett. Az egy dolog, hogy abban az évben az egyik legtöbb bevételt hozó film volt, viszont az akkori viszonylatban gigantikusnak számító és egyben rekordot is jelentő 175 millió dolláros költsége miatt eleve halálra volt ítélve a projekt.

És akkor még nem is számoltunk számos nehezítő és hátráltató tényezővel, amelyek miatt a forgatás jó két hónappal hosszabbra nyúlt mint tervezték. Végig a nyílt tengeren forgattak, ami miatt több stábtag is megsérült, az időjárás pedig alaposan megrongálta a díszleteket. Kevin Costner menet közben kirúgta az eredeti rendezőt és maga fejezte be a filmet. Az sem jelenthetett túl sok jót, hogy a forgatás már javában zajlott, amikor a forgatókönyv még el sem készült.

Nem csoda, hogy a végeredmény a filmtörténelem addigi legdrágább mozija lett, amelyben Kevin Costner anyagilag is elég vastagon érintett volt. A bukása így nem csak szakmailag, de anyagilag is eléggé megviselte. És itt még nem volt vége. A film után annyira megrendült a státusza a nézők szemében, hogy az egy évvel későbbi vígjátéka, a Fejjel a falnak és az 1997-es A jövő hírnöke is hatalmas bukás lett.

Ez az időszak a jelek szerint végérvényesen megpecsételte a színész sorsát. Nem tűnt el teljesen Hollywoodból, a mai napig számos filmben felbukkan, de már rég nem lengi körül ugyanaz a rajongás, amit még Robin Hood megformálójaként élvezhetett. A  Yellowstone sikere pedig az utóbbi években még erre is rátett egy lapáttal.

akció | kaland | sci-fi | thriller

Eltűntek a szárazföldek, már senki nem emlékszik rá, hogy hol kéne keresni, de mindenkinek van valamilyen mese a fejében, hogy egykor hol lehettek. Közben mindenki harcol... több»