Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86
Filmadatlap
 
30
Szereplők
26
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
Deku   2017. 07. 23.

Az én számomra nem tudott újat mutatni sem pedig olyat amivel elszórakoztatna. Az alap felállás egész jó de a kivitelezése nem hatott meg engem. Elég unalmas volt.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 27.

Nem rossz viszont iszonyat hosszú a maga 4 órás játékidejével. Ellenben nem untat a film, az elég zavaró tény és való hogy a film felétől jóformán csak indián makogást hallhatunk. De végül is nem nézhetetlen van némi humor is benne, hogy könnyen emészthető legyen.


 
babsy88   2016. 08. 06.

Kevin Costner nagy filmje, lehengerlő alakítások, izgalmas történet. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
Gigi   2017. 01. 17.

Annyira akartam szeretni ezt a filmet, de sajnos nem sikerült. Nem vitatom az érdemeit, de rám abszolút nem volt hatással, és nem értettem, mi lehet a probléma, amikor mindenki csak áradozik róla. Nekem nem sikerült megszeretnem.

 
NGN   2019. 10. 05.
Megérdemelten győztes!

Egyértelműen megérdemelte a film a temérdek oscart, mert lássuk be, egy igazi filmnek, egy olyan alkotásnak mint ez, ott a helye a legnagyobbak között. Lassú folyású, igazán szemet gyönyörködtető mű, amelyet nem szabad csupán egyszer megnézni, újra és újra át kell élni a hatását. Kevin Costner igazán magasra tette a lécet, melyet még neki sem sikerült azóta sem megugrania. Remekül megkomponált képsorok és hozzá dialógusok. Az indiánok életébe bepillantást engedő, a beilleszkedést remekül bemutató film nem válik unalmassá én legalábbis élveztem minden percét, mert tudtam, hogy itt egy örökérvényű klasszikusról van szó. Aki még nem látta annak pótolnia kell mindenképpen, legalább egyszer biztosan nézzétek meg, bár mondom többször nézős alkotás ez. Aki persze nem szereti a hosszú és lassú folyású filmeket, azok nem biztos, hogy próbát mernek tenni vele, bár akkor egy remek élménytől fosztják meg magukat. Egy szó mint száz popcorn és sok-sok innivaló bekészít, aztán irány az indiánok földje és Kevin Costner. Nem bánjátok meg!

Kevin Costner
Kevin Costner

A film összbevétele 424 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatásán jelentkező nehézségekről elkezdtek pletykálni Hollywoodban. Kiderült az is, hogy Costner szinte minden pénzét a produkcióba ölte. Hamarosan már arról beszéltek, hogy Costner karrierjének is vége szakad, ha megbukik a film, amire mindent feltett.

(ps)
 

Kevin Costner alig használt kaszkadőrt a forgatás során. A verekedéseket, lovaglást, lövöldözést farkasokkal táncolást mind ő maga alakította. Volt a forgatáson egy kaszkadőr, aki Costnernek volt öltözve, de egyetlen felvételen kívül nem volt rá szükség. Az egyik bölényvadászatos jelenet forgatásakor Costner kiesett a nyeregből, ám a kaszkadőr résen volt és a kamera elé vágtázott, hogy ne kelljen még egy napot várni a forgatással.

(ps)
 

A bölényes jelent forgatásánál sokat segített Cody, a szelídített kabala bölény, akinek a kedvenc jutalomfalatja az Oreo keksz volt. Ha meglátta az Oreo-t vad vágtába kezdett a célpont felé. Így sikerült felvenni a kamerába rohanó bölényt is: a kamera mögött valaki egy Oreo-t lóbált.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.