Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Farkasokkal táncoló (1990)

Dances with Wolves
Filmadatlap
 
30
Szereplők
28
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Kevin Costner
Kevin Costner

Videók (2)

 
Dorkateo   2021. 11. 19.

legújabb vélemény

3

Kevin Costner szeret hősöket játszani. Itt tényleg jól tette, fontos érteni, miként tette tönkre a fehér ember az indiánok életterét. Persze kissé nyálas, meg túl hosszú, Mary McDonnell (Álló Ököl) pedig kifejezetten rossz választás volt erre a szere... több»

 
Deku   2017. 07. 23.

1

Az én számomra nem tudott újat mutatni sem pedig olyat amivel elszórakoztatna. Az alap felállás egész jó de a kivitelezése nem hatott meg engem. Elég unalmas volt.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Kevin Costner és Wes Studi jól,és hitelesen formálják meg a rájuk szabott karaktert.A rettenetes hosszúsága miatt azért nem egyszerű időt keríteni a megtekintésre,de már láttam egy párszor. Jó mozi,és megható történet.

 
Róbert Molnár   2020. 12. 06.

2

Életem során sokszor megnéztem ezt a filmet. Véleményem szerint Kevin Costner itt inkább rendezőként vált nagy névvé, mintsem a színészi alakításával, de utóbbit is elismerés illeti. A történet az amerikai polgárháború vége felé kezdődik, az 1860-as ... több»

 
dailyfilmsan   2018. 03. 27.

0

Nem rossz viszont iszonyat hosszú a maga 4 órás játékidejével. Ellenben nem untat a film, az elég zavaró tény és való hogy a film felétől jóformán csak indián makogást hallhatunk. De végül is nem nézhetetlen van némi humor is benne, hogy könnyen emészthető legyen.

 
babsy88   2016. 08. 06.

0

Kevin Costner nagy filmje, lehengerlő alakítások, izgalmas történet. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
Gigi   2017. 01. 17.

0

Annyira akartam szeretni ezt a filmet, de sajnos nem sikerült. Nem vitatom az érdemeit, de rám abszolút nem volt hatással, és nem értettem, mi lehet a probléma, amikor mindenki csak áradozik róla. Nekem nem sikerült megszeretnem.

A film összbevétele 424 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatásán jelentkező nehézségekről elkezdtek pletykálni Hollywoodban. Kiderült az is, hogy Costner szinte minden pénzét a produkcióba ölte. Hamarosan már arról beszéltek, hogy Costner karrierjének is vége szakad, ha megbukik a film, amire mindent feltett.

(ps)
 

Kevin Costner alig használt kaszkadőrt a forgatás során. A verekedéseket, lovaglást, lövöldözést farkasokkal táncolást mind ő maga alakította. Volt a forgatáson egy kaszkadőr, aki Costnernek volt öltözve, de egyetlen felvételen kívül nem volt rá szükség. Az egyik bölényvadászatos jelenet forgatásakor Costner kiesett a nyeregből, ám a kaszkadőr résen volt és a kamera elé vágtázott, hogy ne kelljen még egy napot várni a forgatással.

(ps)
 

A bölényes jelent forgatásánál sokat segített Cody, a szelídített kabala bölény, akinek a kedvenc jutalomfalatja az Oreo keksz volt. Ha meglátta az Oreo-t vad vágtába kezdett a célpont felé. Így sikerült felvenni a kamerába rohanó bölényt is: a kamera mögött valaki egy Oreo-t lóbált.

(ps)
 

A legbonyolultabb a bölényvadászat volt. A CGI korszak előtt járunk, úgyhogy nem volt mit tenni, kellett keresni egy hatalmas csorda bölényt. Ezt követően a bölényeket vágtázásra fogták, és kezdődhetett a forgatás. Csakhogy a bölényeket naponta csak egyszer lehetett vágtára fogni, mert utána órákig meg sem álltak. Másnap hajnali ötkor elkezdték a bölények összeterelését, ami egy kis szerencsével 11-re el is készült, majd jöhetett néhány percnyi forgatás, mielőtt az állatok szétszaladnak. Az összetereléshez egyébként 20 lovast, 10 furgont és egy helikoptert kellett használni.

(ps)
 

A forgatás költséghatékony megszervezése kész rémálom volt. Több mint harminc helyszínen kellett forgatniuk Dél-Dakota és Wyoming államokban, ráadásul egyes jelenetek forgatásához szükség volt 3500 bölényre, 35 indián sátorra, 300 lóra, 2 farkasra és egy hadseregnyi statisztára.

(ps)