Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

A Gyűrűk Ura: A két torony (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers
Filmadatlap
 
33
Szereplők
128
Vélemények
81
Képek
2
Videók
A Gyűrűk Ura: A két torony

Galéria (81)

Elijah Wood
Viggo Mortensen
Liv Tyler
Viggo Mortensen
Ian McKellen
Karl Urban
Bernard Hill
Bernard Hill
John Leigh
Orlando Bloom

Videók (2)

 
Madkamilla   2022. 01. 05.

legújabb vélemény

0
A legjobb 2.0

Tökéletesen lett átvezetve az előző részből. Mind a történethez, mind a karakterekhez és a látványvilághoz is egyaránt hű maradt. Érződik ugyan, hogy ez egy átvezetés csupán, a történetszálak sorrendjét is picit megbontották a könyvhöz képest, de ezzel sem tettek kárt benne. Továbbra is zseniálisnak tartom. Az újonnan bekerült színészek is bőven megrúgják a lécet, amit az eddigiek igen magasra tettek. A zene itt is kifogástalan. Továbbra is ajánlom az összes fantasyrajongónak, de csakis a bővített változatokat...

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 06.

1
Hű maradt Tolkien hagyatékához, és ott lehettünk a Helm-szurdoki csatában

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A trilógia második része és egyben talán a legjobb? Tehetnénk fel a kérdést, de ahány ember, annyi vélemény. Nekem ideálisan a kedvencem, lehet, a túlfűtött izgalmak benne, vagy éppen a Helm-szurdoki csata végett, nem tudom. Egy biztos, az egészen le... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Nagyon bele tudja magát élni az ember a történtekbe. Remek a története, mint mindig. A jelmezek lélegzetelállítóak és a szereplők is kiteszik a lelküket.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Talán a hosszúsága vagy talán az, hogy ennyire élethű lett, nem tudom de teljességgel ott érzi magát az ember. Egyre komolyabb már ez a rész is ha lehet ezt még fokozni. Szerintem nagyon tuti.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Könnyed, laza, gyönyörűen kivitelezett történet, és odaszegezi az embert a képernyőhöz!Nem ad mélyreható nagy bölcsességeket, de amiért odaülsz elé, azzal kárpótol. Kikapcsolódás egy remek filmen. Ennyi, és nem több!

 
Diesel   2018. 02. 28.

1

Hűen az első részhez itt is egy jól felépített izgalmas kis történetet kapunk. A történet fő szállja ketté válik, de így is teljesen követhető és végig izgalmas. Nekem a legjobban a Helm szurdok várának ostroma, csata jelenete tetszett. Az ostrom ala... több»

 
Orosz István   2017. 07. 28.

0

Legalább annyira tetszett mint az első rész, azok a részletes csata jelenetek, a látvány , a cselekmény mind fantasztikus. Örülök, hogy Tolkien regénye méltóképp lett megfilmesítve.

A film összbevétele 926 047 111 dollár volt (imdb.com).

 

A műben fellelhető halottak száma 1741 fő.

(Norbi)
 

Mortensen megvette filmbéli lovát.

(7ETEDIK)
 

A film bemutatója Új Zélandon és az USA-ban volt.

(7ETEDIK)
 

A triológia legnehezebben leforgatott része.

(7ETEDIK)
 

Peter Jackson is feltűnik a filmben.

(7ETEDIK)