Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
90

A Gyűrűk Ura: A két torony (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers
Filmadatlap
 
33
Szereplők
123
Vélemények
47
Képek
1
Videók
A Gyűrűk Ura: A két torony
Elijah Wood
Viggo Mortensen
Liv Tyler
Viggo Mortensen
Ian McKellen
Karl Urban
Bernard Hill
Bernard Hill
John Leigh
Orlando Bloom
 
NGN   2020. 01. 02.

legújabb vélemény

Az utazás folytatódik

Hat Oscar-jelölés, ebből kettő díjra váltva. Ott maradt félbe a történet, hogy a szövetség felbomlott. Trufát és Pippint elrabolták a gaz uruk-hai orkok, akik egyenest Szarumánnak viszik a zsákmányukat. Frodó és Samu kettesben vág neki a mordori túrának, de nem maradnak útikalauz nélkül, hiszen Szméagol/Gollam (Andy Serkis) a nyomukban van. Miután sikerült megszelídíteni a néhai hobbitot, az a segítségükre lesz, ámde neki saját zsivány kis terve van a gyűrű megszerzéséhez. Aragorn, Legolas és a "rövidtávon veszélyes" Gimli egyesült erővel, megállás nélkül lohol, hogy kiszabadítsák hobbit barátaikat az orkok karmaiból. Tehát a történet már nem lineáris, mint az előző részben volt, hanem rög... több»

 
indingo   2017. 04. 10.

Nagyon bele tudja magát élni az ember a történtekbe. Remek a története, mint mindig. A jelmezek lélegzetelállítóak és a szereplők is kiteszik a lelküket.


 
Deku   2017. 07. 08.

Talán a hosszúsága vagy talán az, hogy ennyire élethű lett, nem tudom de teljességgel ott érzi magát az ember. Egyre komolyabb már ez a rész is ha lehet ezt még fokozni. Szerintem nagyon tuti.

 
Orosz István   2017. 07. 28.

Legalább annyira tetszett mint az első rész, azok a részletes csata jelenetek, a látvány , a cselekmény mind fantasztikus. Örülök, hogy Tolkien regénye méltóképp lett megfilmesítve.

 
Diesel   2018. 02. 28.

Hűen az első részhez itt is egy jól felépített izgalmas kis történetet kapunk. A történet fő szállja ketté válik, de így is teljesen követhető és végig izgalmas. Nekem a legjobban a Helm szurdok várának ostroma, csata jelenete tetszett. Az ostrom alatt szinte magamon éreztem azt az eluralkodott nyomást amit a vár védői érezhettek. Brutálisan jó film!

 
Ifjabb éveimnek egyik legnagyobb moziélménye volt a film, ezért kicsit félve újráztam több év kihagyás után, de szerencsére nem fogott az alkotáson az idő, kiváló szórakozást nyújt még ma is! több»

A film összbevétele 926 047 111 dollár volt (imdb.com).

 

A műben fellelhető halottak száma 1741 fő.

(Norbi)
 

Mortensen megvette filmbéli lovát.

(HETEDIK )
 

A film bemutatója Új Zélandon és az USA-ban volt.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.