Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

A Gyűrűk Ura: A két torony (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers
A Gyűrűk Ura: A két torony
Hűen az első részhez itt is egy jól felépített izgalmas kis történetet kapunk. A történet fő szállja ketté válik, de így is teljesen követhető és végig izgalmas. Nekem a legjobban a Helm szurdok várának ostroma, csata jelenete tetszett. Az ostrom alatt szinte magamon éreztem azt az eluralkodott nyomást amit a vár védői érezhettek. Brutálisan jó film!
90%278 rajongó2457 szavazat
Filmadatlap
 
33
Szereplők
130
Vélemények
81
Képek
2
Videók

Galéria (81)

Elijah Wood
Viggo Mortensen
Liv Tyler
Viggo Mortensen
Ian McKellen
Karl Urban
Bernard Hill
Bernard Hill
John Leigh
Orlando Bloom

FILMINFÓ

Amerikai Egyesült Államok, Új-Zéland
Szerintetek: 12+    |  179"
Premier (HU): 2003.01.09. | HBO Max (2021.03.01.)
Kaland | Fantasy | Dráma

A gonosz hatalma egyre nő, Középföldét a két torony, Barad-dúr, Szauron és Orthanc, Szarumán szövetsége fenyegeti. A gyűrű szövetsége szétesett, Frodó és Samu Mordor felé tartanak, hozzájuk szegődik Gollam, aki magának követeli az Egy gyűrűt. A szövetség többi tagja Rohan lovasaival… több»

Videók (2) 
MoviesChris   2022. 04. 08.

legújabb vélemény

0

Eddig is szerettem a Gyűrűk Urát, de sosem rajongtam érte úgy, mint sokan mások. De úgy érzem, egyre közelebb kerülök ehhez a csoporthoz. Most ugyanis elkezdtem az egész szériát elölről, és az első rész teljesen letaglózott. És be is állt egy nagy vá... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 06.

1
Hű maradt Tolkien hagyatékához, és ott lehettünk a Helm-szurdoki csatában

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A trilógia második része és egyben talán a legjobb? Tehetnénk fel a kérdést, de ahány ember, annyi vélemény. Nekem ideálisan a kedvencem, lehet, a túlfűtött izgalmak benne, vagy éppen a Helm-szurdoki csata végett, nem tudom. Egy biztos, az egészen le... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Nagyon bele tudja magát élni az ember a történtekbe. Remek a története, mint mindig. A jelmezek lélegzetelállítóak és a szereplők is kiteszik a lelküket.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Könnyed, laza, gyönyörűen kivitelezett történet, és odaszegezi az embert a képernyőhöz!Nem ad mélyreható nagy bölcsességeket, de amiért odaülsz elé, azzal kárpótol. Kikapcsolódás egy remek filmen. Ennyi, és nem több!

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Talán a hosszúsága vagy talán az, hogy ennyire élethű lett, nem tudom de teljességgel ott érzi magát az ember. Egyre komolyabb már ez a rész is ha lehet ezt még fokozni. Szerintem nagyon tuti.

 
Diesel   2018. 02. 28.

1

Hűen az első részhez itt is egy jól felépített izgalmas kis történetet kapunk. A történet fő szállja ketté válik, de így is teljesen követhető és végig izgalmas. Nekem a legjobban a Helm szurdok várának ostroma, csata jelenete tetszett. Az ostrom ala... több»

 
Orosz István   2017. 07. 28.

0

Legalább annyira tetszett mint az első rész, azok a részletes csata jelenetek, a látvány , a cselekmény mind fantasztikus. Örülök, hogy Tolkien regénye méltóképp lett megfilmesítve.

A film összbevétele 926 047 111 dollár volt (imdb.com).

 

A műben fellelhető halottak száma 1741 fő.

(Norbi)
 

Mortensen megvette filmbéli lovát.

(HE7EDIK)
 

A film bemutatója Új Zélandon és az USA-ban volt.

(HE7EDIK)
 

A triológia legnehezebben leforgatott része.

(HE7EDIK)
 

Peter Jackson is feltűnik a filmben.

(HE7EDIK)