Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Warcraft: A kezdetek (2016)

Warcraft
Filmadatlap
 
27
Szereplők
52
Vélemények
36
Képek
20
Videók
Warcraft: A kezdetek
 
stevepisti   2020. 08. 30.

legújabb vélemény

1
Nagyon jó film!

Többszöri újranézés után is nagyon tetszett a film. Láttam anno 2016- ban, kb rá egy évre és most a napokban. Ugyanúgy lekötött minden alkalommal. Duncan Jonesnak köszönhetjük a rendezést, aki maga is Warcraft rajongó, utólagos utána olvasás után tudtam meg, hogy a stáb több tagja számára sem ismeretlen a Warcraft világa és a Blizzard felügyelete alatt készült a film. Nem mellékes infó, hogy ez a film egy játék adaptáció. Az alaptörténet nem bonyolult, idegen faj az emberek világát akarja elfoglalni a saját világuk pusztulása miatt. Ami miatt elkerülhetetlen a háború. Mindez ebbe a fantasy világba ültetve nagyot üt, nagyon jó világ megjelenítés, rengeteg karakter, magasan a lejobban kivitelezett Orc lények, nagyonszépen megjelenített varázslatok. De nem feltétlen a látványra utazik a film, van benne dráma és rengeteg akció is, viszont a világ megjelenítéshez elengedhetetlen a látvány. A szereplők rendben voltak, jól alakították a karaktereket, Travis Fimmelnek jól állnak a harcos figurák. Dominic Coopper is jól játszotta a király szerepét. A fantasy film kedvelőinek erősen ajánlott, a játék ismerete nem feltétlenül szükséges hozzá.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Rosszabbra számította, azért nem egy Gyűrűk ura film, de egyszer-kétszer meg lehet nézni. Hál 'istennek nem harcokkal volt teletűzdelve, hanem története is volt.


 
HercegPeter   2017. 09. 23.

0

Nem játszottam a játékkal és a világot sem igazán ismerem, de szerencsére ez nem is fontos ahhoz, hogy teljes értékű élmény legyen mindenki számára. Persze akik otthon vannak ezekben a dolgokban, azok biztosan kaptak egy kis pluszt. A történet izgalm... több»

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Nem játszottam a játékon, könyv formájában se jutott a kezembe. Ám az előzetes eljutott hozzám, és felkeltette az érdeklődésemet. A film mottója lehetni ez is: "Az ellenségem ellensége a barátom".Két ellenség összefog egy harmadik ellen, a közös cél... több»

 
Thibo84   2019. 04. 15.

0

Mivel soha nem játszottam a játékkal, így nem kellett párhuzamot vonnom a két alkotás között, hogy mi az amiben eltér a film és a játék, így én egy nagyszerű és látványos fantasy-t kaptam és a CGI jól ki van dolgozva, a történet meg izgalmas volt számomra.

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

A film készítői tökéletes munkát végeztek, a CGI kiváló, nagyon látványos volt a film, különösen 3D-ben. Leginkább a csatajelenetek tetszettek, szépen ki voltak dolgozva. Külön öröm volt számomra, hogy a film nem tocsogott vértől.

 
Artemisia   2018. 01. 22.

2

Élvezhető, karakteres film, bár érezhető, hogy amolyan előzményfilmnek szánták, hogy megalapozza a következő részek tartalmát, a konfliktus sem bontakozott ki igazán, emiatt nem jár az 5 csillag. Viszont így is remek a világépítés, kiváló karakterekkel,látvány effektekkel dolgozik, behúzza rendesen a nézőt.

Galéria (36)

Duncan Jones
Travis Fimmel
Toby Kebbell
Dominic Cooper
Paula Patton
Travis Fimmel
Travis Fimmel
Duncan Jones

Videók (20)

A film összbevétele 433 677 183 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 332 790 370 forintot termelt. A hazai mozik összesen 227 156 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Colin Farrell is esélyes volt Llane király szerepére, de végül Dominic Cooper kapta meg.

(stevepisti )
 

A film költségvetése 160 millió USD.

(czerik)
 

A film összbevétele 433,7 millió USD.

(czerik)
 

A Khadgarral beszélő rejtélyes női alak a játék univerzumában egy férfi elf (tünde). A készítők ezzel a változtatással is azt próbálták kihangsúlyozni, hogy a film nem tartozik a játékvilág kánonjába.

(JokerOmen)
 

A filmben Dalaran lebegő városként van bemutatva, a World of Warcraft világában azonban a város sokkal később, a Lich King újbóli eljövetelekor emelkedett fel.

(JokerOmen)
 

A filmet Uwe Boll is meg akarta rendezni, ám a Blizzard képviselői finomkodás nélkül visszautasították a német direktort.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alapjául két Warcraft-könyv szolgált: A The Last Guardian és a Rise of the Horde. Előbbi 2002-ben, utóbbi 2006-ban jelent meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet eredetileg 2015 decemberében akarták bemutatni, de a Star Wars: Az ébredő erő miatt a premiert átcsúsztatták 2016 májusára.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatáson igazi lovakat használtak, s annak érdekében, hogy ne ijedjenek meg a különböző zajoktól, tampont helyzetek a fülükbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben halható ork dialektust csak a film kedvéért találták ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 
A Warcraft: A kezdetek kisebb-nagyobb hibái ellenére egy szerfelett szórakoztató fantasy kaland. több»
 
Duncan Jones Warcraftja a Harryhausen-féle fantasy-filmek modern képviselője, egy drámai mélységekkel nem vádolható bűnös élvezet. több»
 
A Warcraft oly régóta várt filmes adaptációja elsősorban a játék szerelmeseinek a szemébe fog könnycseppet csalni, az alkotóknak ugyanis a legmesszebbmenőkig sikerült e fantáziavilág hangulatát megidézniük. A Gyűrűk Ura epikusságának azonban a nyomába sem ér a produkció, pedig nyitva állt előtte a lehetőség. Lépj át velem a Fekete Kapun! Életünk a Hordáért! több»