Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Warcraft: A kezdetek (2016)

Warcraft
Filmadatlap
 
27
Szereplők
53
Vélemények
36
Képek
20
Videók
Warcraft: A kezdetek

Galéria (36)

Duncan Jones
Travis Fimmel
Toby Kebbell
Dominic Cooper
Paula Patton
Travis Fimmel
Travis Fimmel
Duncan Jones

Videók (20)

 
Nóra388632   2021. 06. 05.

legújabb vélemény

0

Igazán látványos film, nagyon várom már a folytatását, nagyon szerettem a játékkal játszani, gyermekkorom nagy kedvence volt.

 
Artemisia   2018. 01. 22.

3

Élvezhető, karakteres film, bár érezhető, hogy amolyan előzményfilmnek szánták, hogy megalapozza a következő részek tartalmát, a konfliktus sem bontakozott ki igazán, emiatt nem jár az 5 csillag. Viszont így is remek a világépítés, kiváló karakterekkel,látvány effektekkel dolgozik, behúzza rendesen a nézőt.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Rosszabbra számította, azért nem egy Gyűrűk ura film, de egyszer-kétszer meg lehet nézni. Hál 'istennek nem harcokkal volt teletűzdelve, hanem története is volt.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 11.

0

Szeretem a műfajt,és kellően tisztelem is.Azért nálam a Potter filmek,és a Gyűrű filmek egy polccal feljebb vannak.De semmi vész,nézhető,és szerethető mozi.Láttam már sokkal rosszabbat is.

 
Thibo84   2019. 04. 15.

0

Mivel soha nem játszottam a játékkal, így nem kellett párhuzamot vonnom a két alkotás között, hogy mi az amiben eltér a film és a játék, így én egy nagyszerű és látványos fantasy-t kaptam és a CGI jól ki van dolgozva, a történet meg izgalmas volt számomra.

 
HercegPeter   2017. 09. 23.

0

Nem játszottam a játékkal és a világot sem igazán ismerem, de szerencsére ez nem is fontos ahhoz, hogy teljes értékű élmény legyen mindenki számára. Persze akik otthon vannak ezekben a dolgokban, azok biztosan kaptak egy kis pluszt. A történet izgalm... több»

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Nem játszottam a játékon, könyv formájában se jutott a kezembe. Ám az előzetes eljutott hozzám, és felkeltette az érdeklődésemet. A film mottója lehetni ez is: "Az ellenségem ellensége a barátom".Két ellenség összefog egy harmadik ellen, a közös cél... több»

A film összbevétele 433 677 183 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 332 790 370 forintot termelt. A hazai mozik összesen 227 156 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Colin Farrell is esélyes volt Llane király szerepére, de végül Dominic Cooper kapta meg.

(stevepisti)
 

A film költségvetése 160 millió USD.

(czerik)
 

A film összbevétele 433,7 millió USD.

(czerik)
 

A Khadgarral beszélő rejtélyes női alak a játék univerzumában egy férfi elf (tünde). A készítők ezzel a változtatással is azt próbálták kihangsúlyozni, hogy a film nem tartozik a játékvilág kánonjába.

(JokerOmen)
 

A filmben Dalaran lebegő városként van bemutatva, a World of Warcraft világában azonban a város sokkal később, a Lich King újbóli eljövetelekor emelkedett fel.

(JokerOmen)
 
A rendezésre egyébként Uwe Boll is bejelentkezett a stúdiónál, de elhajtották. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy jó döntés volt: talán jobb szívvel szórakoznánk egy idióta Warcrafton, mint azon, amelyik majdnem sikerült. több»
 
Mindent összevetve a Warcraft-univerzum első átirata nem teremtett forradalmat és nem is váltotta meg a cg-adaptációkat, de több lett, mint egy jó iparosmunka vagy egy fanservice. Előzetesen komoly fenntartásaink lehettek azzal kapcsolatban, hogy a Warcraft: A kezdetek nem lesz más, mint egy látványpornó megfejelve néhány utalással az eredeti matériára. Ezzel szemben egy igazán szórakoztató mozit kaptunk, ami látványban és akcióban borzasztóan erős. több»
 
Az orkokból álló horda az emberek lakta Azeroth bolygón keres magának új lakhelyet, avagy világok harca egy nagy sikerű számítógépes játék alapján. több»