Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76%

A titánok harca (2010)

Clash of the Titans
Filmadatlap
 
33
Szereplők
19
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

Valahogy engem megfogott a hangulata,és élveztem az első kockától az utolsóig.Vannak jobb történettel bíró fantasy-k,de nekem erre ráhangolódott az agyam,és elvarázsolt.Érdemes megnézni,aki szereti a műfajt.Ahhoz túl jó,hogy kihagyjuk.

 
NGN   2020. 06. 05.

a nap véleménye

Görög mitológiába oltott hollywoodi kliséhalmaz

Ismét egy remake, és ismét egy sajnálatosan kihagyott ziccer. Az 1981-es Titánok harca egy nagyon szerethető és – akkori mércével mérve – látványos fantasy kalandfilm volt. De mi már jól tudjuk, hogyan is működik az álomgyár gépezete manapság, és azt... teljes kritika»


 
hsanya182   2018. 07. 08.

Jóféle fantasy kalandfilm, van lendület benne, élveztem a kezdést, de a vége már elég hervasztó, így csak 3 ponot ért nekem és egyszernézős kategóriát érdemel. Aki régen játszott a Heroessal vagy szereti a fantasy-t, Medusa, Krakken, Jinnek, Pegazuso... több»

 
hell.l   2016. 05. 10.

Ez egy tipikusan egyszer nézős film lett. Ugyan nagyon látványos lett, de a története hagy elég kívánnivalót maga után. A forgatókönyv gyengére sikerült és a színészek teljesítménye sem valami erőteljes. Pedig ez is egy olyan téma, amiből sokkal jobbat ki lehetett volna hozni.

 
harnas1207   2019. 02. 19.

Egynek elment, látványos és pörgős. a történettel és a kötelező giccsekkel nem kell foglalkozni. Esti filmnek vacsora mellé tökéletes, nem kell tőle többet várni.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Anno nagyon tetszett a történet és maga a látvány is, de nem rég újranéztem és nem volt meg az az érzés. Azt viszont el kell ismernem, hogy nagyon jól meg van rendezve a film és az akciók is jók.

 
Norbert93   2019. 04. 26.

Remek, izgalmas film, ami egy elfeledett mitológiába vezet vissza minket. Egy dolgot viszont sajnálok, az pedig az, hogy nem ártott volna jobban elmélyíteni a karaktereket. A látványvilág nem rossz, de azért 2010-ben semmi extrát nem tudott nyújtani. A rendezés és a forgatókönyvírás lehetett volna alaposabb.

A film összbevétele 493 214 993 dollár volt (imdb.com).

 

2010-ben a 10. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A filmet Spanyolországban, Etiópiában és az Egyesült Királyságban forgatták 125M $-ból.

(dulkap)
 

A filmzenére eredetileg Matthew Bellamy-t, a Muse zenekar énekest kérték fel, de a munka felénél visszamondta a munkát, hogy jobban koncentrálhasson a zenekara turnéjára.

(dulkap)
 

A Stygian boszorkányokat valójában férfiak alakították.

(dulkap)
 

Luke Evans Zeusz fiát Apolló alakítja a filmben. Egy évvel később már magát Zeuszt alakította a Halhatatlanok-ban (2011).

(dulkap)
 

Emma Thompson véletlenül majdnem bekerült a filmbe. A színésznő épp egy szomszédos helyszínen forgatott, és átugrott meglátogatni Liam Neesont, ám nem tudott elég gyorsan mozogni a díszletek között, így Poszeidón trónja mögött kellett elbújnia, hogy ne kerüljön bele a jelentbe.

(SódóGA)
 

A film 3D konvertálása 10 millió dollárba került, holott a rendező eredetileg eleve 3D-ben szerette volna leforgatni. A stúdió akkor túl költségesnek találta a technikát, és csak az Avatar sikere után egyeztek bele az átalakításba, de akkor már csak plusz költséggel tudták megoldani.

(SódóGA)
 

A Dzsinn valójában ara nyelven beszél.

(SódóGA)
 

A Medúza hajában 55 kígyó van.

(SódóGA)
 

Sam Worthington szandáljai valójában átalakított Nike edzőcipők, amelyekre lábujjakat festettek. A színész nem viselhetett szandált a kaszkadőrjelenetek miatt.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.