Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

A titánok harca (2010)

Clash of the Titans
Filmadatlap
 
33
Szereplők
19
Vélemények
58
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

0

Valahogy engem megfogott a hangulata,és élveztem az első kockától az utolsóig.Vannak jobb történettel bíró fantasy-k,de nekem erre ráhangolódott az agyam,és elvarázsolt.Érdemes megnézni,aki szereti a műfajt.Ahhoz túl jó,hogy kihagyjuk.

 
NGN   2020. 06. 05.

a nap véleménye

2
Görög mitológiába oltott hollywoodi kliséhalmaz

Ismét egy remake, és ismét egy sajnálatosan kihagyott ziccer. Az 1981-es Titánok harca egy nagyon szerethető és – akkori mércével mérve – látványos fantasy kalandfilm volt. De mi már jól tudjuk, hogyan is működik az álomgyár gépezete manapság, és azt... teljes kritika»


 
hsanya182   2018. 07. 08.

1

Jóféle fantasy kalandfilm, van lendület benne, élveztem a kezdést, de a vége már elég hervasztó, így csak 3 ponot ért nekem és egyszernézős kategóriát érdemel. Aki régen játszott a Heroessal vagy szereti a fantasy-t, Medusa, Krakken, Jinnek, Pegazuso... több»

 
hell.l   2016. 05. 10.

1

Ez egy tipikusan egyszer nézős film lett. Ugyan nagyon látványos lett, de a története hagy elég kívánnivalót maga után. A forgatókönyv gyengére sikerült és a színészek teljesítménye sem valami erőteljes. Pedig ez is egy olyan téma, amiből sokkal jobbat ki lehetett volna hozni.

 
harnas1207   2019. 02. 19.

0

Egynek elment, látványos és pörgős. a történettel és a kötelező giccsekkel nem kell foglalkozni. Esti filmnek vacsora mellé tökéletes, nem kell tőle többet várni.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

1

Anno nagyon tetszett a történet és maga a látvány is, de nem rég újranéztem és nem volt meg az az érzés. Azt viszont el kell ismernem, hogy nagyon jól meg van rendezve a film és az akciók is jók.

 
Norbert93   2019. 04. 26.

0

Remek, izgalmas film, ami egy elfeledett mitológiába vezet vissza minket. Egy dolgot viszont sajnálok, az pedig az, hogy nem ártott volna jobban elmélyíteni a karaktereket. A látványvilág nem rossz, de azért 2010-ben semmi extrát nem tudott nyújtani. A rendezés és a forgatókönyvírás lehetett volna alaposabb.

Galéria (58)

Videók (1)

A film összbevétele 493 214 993 dollár volt (imdb.com).

 

2010-ben a 10. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A filmet Spanyolországban, Etiópiában és az Egyesült Királyságban forgatták 125M $-ból.

(dulkap)
 

A filmzenére eredetileg Matthew Bellamy-t, a Muse zenekar énekest kérték fel, de a munka felénél visszamondta a munkát, hogy jobban koncentrálhasson a zenekara turnéjára.

(dulkap)
 

A Stygian boszorkányokat valójában férfiak alakították.

(dulkap)
 

Luke Evans Zeusz fiát Apolló alakítja a filmben. Egy évvel később már magát Zeuszt alakította a Halhatatlanok-ban (2011).

(dulkap)
 

Emma Thompson véletlenül majdnem bekerült a filmbe. A színésznő épp egy szomszédos helyszínen forgatott, és átugrott meglátogatni Liam Neesont, ám nem tudott elég gyorsan mozogni a díszletek között, így Poszeidón trónja mögött kellett elbújnia, hogy ne kerüljön bele a jelentbe.

(SódóGA)
 

A film 3D konvertálása 10 millió dollárba került, holott a rendező eredetileg eleve 3D-ben szerette volna leforgatni. A stúdió akkor túl költségesnek találta a technikát, és csak az Avatar sikere után egyeztek bele az átalakításba, de akkor már csak plusz költséggel tudták megoldani.

(SódóGA)
 

A Dzsinn valójában ara nyelven beszél.

(SódóGA)
 

A Medúza hajában 55 kígyó van.

(SódóGA)
 

Sam Worthington szandáljai valójában átalakított Nike edzőcipők, amelyekre lábujjakat festettek. A színész nem viselhetett szandált a kaszkadőrjelenetek miatt.

(SódóGA)