Egyik kedvenc mozimágusunk a Halálos iramban 11 rendezői székében

Louis Leterrier Dominic Toretto családjában marad.

A szállító rendezője lesz a Halálos iramban franchise nagyszabású fináléja soron következő filmjének rendezője. A Fast X/Halálos iramban 10 amely a Vin Diesel-sorozat 10. része május 19-én kerül a mozikba.

Leterrier tavaly májusban váltotta Justin Lint a Fast X rendezői posztján, ami egy nyaktörő csere volt, de egyértelműen pozitív eredményt hozott a csapat számára - amelynek tagja a producer-sztár Diesel és a legenda szereplői, Michelle Rodriguez, Ludacris, Tyrese Gibson és Charlize Theron.

"Louis zökkenőmentesen csatlakozott a 'Fast & Furious' csapatához, és két évtized után jobban ismeri a franchise-t, mint valaha. Az ő rendezésében a 'Fast X' egy magas intenzitású thriller, minden olyan látványos akcióval, érzelemmel és fordulattal, amit a rajongók elvárnak - és még annál is többel" - mondta Peter Cramer, a Universal Pictures elnöke - "Nagyon örülünk, hogy továbbra is a rendezői székből varázsolja a filmet."  

Leterrier többek között Jason Statham A szállító franchise-ának elindítását, a A titánok harca és a sikeres mágikus heist movie-t, a Szemfényvesztők című filmet is jegyzi. A televízióban ő rendezte az elismert Lupint és az Emmy-díjas A Sötét Kristály: Az ellenállás kora című filmet. 

A Halálos iramban filmek a Donna Langley által vezetett Universal számára a nagy kasszasikerek közé tartoznak. A Fast X-ben Dieselt és családját a nagy Fast-családhoz újonnan csatlakozó Jason Momoa terrorizálja. Aki Dantét alakítja, aki a Halálos iramban: Ötödik sebességben balul sikerült bankrablás után bosszút akar állni a csapaton.

A Halálos iramban filmek több mint 6 milliárd dollárt hoztak a világ mozipénztárában, ezzel a stúdió legjövedelmezőbb és leghosszabb ideje futó franchise-ját képviselik. A közösségi média platformokon a filmek és a szereplők rajongótábora a legnagyobbra nőtt az aktív franchise-ok között.

A 2017-es Halálos iramban 8 minden idők legnagyobb globális mozis nyitófilmje volt. A filmhez kapcsolódóan IP játékok, videojátékok, animációs sorozat és a Halálos iramban: Hobbs és Shaw spinoff franchise is született.