Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Keménykalap és krumpliorr (1978)

Keménykalap és krumpliorr
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
leo1969   2021. 12. 26.

legújabb vélemény

1

Ezeken nőttünk fel, régi jó kis magyar ifjúsági filmek.

1
 
qwer   2020. 12. 03.

5

A Keménykalap és krumpliorr talán az egyetlen olyan film, amit nemcsak gyerekkoromban szerettem, hanem még most is képes szórakoztatni. Családi- és gyerekfilm kategóriában az egyik legjobb, amit valaha láttam. Megvannak a maga apró kis szépséghibái, ... több»

 
Sabnock Sanatory   2021. 02. 22.

1
Hová tűntek a fagylaltosok???

"Itt van, megjött Bagaméri, aki a fagylaltját maga méri." Te jó ég, hányszor hallottam már ezt a klasszikus mondatot? Rengetegszer. Imádom, és a mai napig rajongója vagyok ennek a csodálatos ifjúsági sorozatnak. "A kankalin sötétben virágzik." Hát ig... teljes kritika»

 

Az állatkerti jelenetben, melyben az álruhába öltözött fagylaltárust a telefonfülkébe csalják, Bagaméri Jácintként mutatkozik be. A cirkuszi előadás zárójelenetében azonban Bagaméri Elemérnek nevezik.

(qwer)
 

Bagaméri karaktere egy kisújszállási fagylaltosról kapta a nevét.

(qwer)
 

Bagaméri szerepére először Major Tamást kérték fel, ő azonban egyéb elfoglaltságaira hivatkozva visszautasította a szerepet.

(qwer)
 

A sorozat, melyből a mozifilmet készítették, 1975-ben elnyerte a hollywoodi televíziós fesztivál fődíját, de az alkotókat nem engedték ki a díjátadóra.

(qwer)
 

A sorozat és a mozifilm Csukás István azonos című műve alapján készült. A szerző 2000 forintot (egy havi fizetésnek megfelelő összeg) kapott epizódonként.

(qwer)