Sarah-t édesanyja halála után a bizonytalan pénzügyi helyzetbe került édesapja vidéki nagynénjéhez küldi - ideiglenesen. A kislány végül éveket tölt el kisvárosi rokonai körében, s a kezdeti dacos ellenállásból végül sírig tartó ragaszkodó szeretet lesz, különösen a vénkisasszony tanítónéni nagynénihez, Hetty nénihez. Unokatestvéreivel felcseperedvén kalandról kalandra teszik mozgalmassá és izgalmassá a szülők, rokonok, de az egész lakóközösség életét.
(erare)Kevin Sullivan produkciói engem mindig elröpítenek a nyugalom szigetére. Az Anne minisorozat is óriási kedvencem, de a Váratlan utazás még egy jó nagy adag eleganciával is megspékeli a családias hangulatot: a nők karcsúak, gyönyörű ruhákat és kalapok... több»
A forgatások Uxbridge-ben, Ontarioban zajlottak, a városban, ahol Lucy Maud Montgomery élt és írt egy évtizeden keresztül.
(ArpiHajdu és Réci)A történet 1903 és 1912 között játszódik a Prince Edward-szigeten. Avonlea városkája azonban csak fikció.
(ArpiHajdu és Réci)Az eredeti tervek szerint Tara Meyer kapta volna Felicity King szerepét, de végül egyeztetési problémák miatt Gema Zamprogna lett a befutó, Meyer pedig Sally Potts szerepében látható a sorozatban.
(ArpiHajdu és Réci)A sorozatban több híres színész feltűnik, úgy mint Peter Coyote Hetty néni régi szerelme szerepében (2.évad, Régi cívódások, régi szerelem), Christopher Lloyd, aki tanárként érkezik Avonlea-ba és új meglepő módszerekkel tanítja a történetet a gyerekeknek (3.évad, Új szemlélet) vagy éppen Ryan Gosling, aki egy bajkeverő árva fiút alakít a záró évadban.
(ArpiHajdu és Réci)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »