Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
93
Filmadatlap
 
82
Szereplők
8
Vélemények
20
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 17.

legújabb vélemény

Kevin Sullivan produkciói engem mindig elröpítenek a nyugalom szigetére. Az Anne minisorozat is óriási kedvencem, de a Váratlan utazás még egy jó nagy adag eleganciával is megspékeli a családias hangulatot: a nők karcsúak, gyönyörű ruhákat és kalapokat hordanak, férfi-, és nőegyletek gyűlései na és az ötórai tea jelentik a délutáni elfoglaltságot. A gyerekek itt suli után még együtt töltik az idejüket, a családtagok a szomszédos birtokokon laknak, a nagynéni tanít az iskolában és akár három generáció is megszülethet ugyanannál az orvosnál. Persze, túl szép, hogy igaz legyen, de őszintén kit érdekel? Nekem nagyon jól esik néha ilyen erőszakmentes történetekben kalandozni. A Prince Edward-sziget gyönyörű tájai pedig csak még adnak egy plusz pontot az egészhez. A karakterek ugyan jól beazonosítható sztereotípiákból építkeznek, de még ennek ellenére is feljethetetlenek, elég csak Hetty nénit vagy Rachel Lynde-et, Félixet vagy éppen Gus Pike-ot említenem, vagy bárkit a King családból. Ugyan Sarah volt hivatalosan a főszereplő, de nekem egyértelműen Felicity volt a kedvencem. Akárcsak a Farm, ahol élünkben, a Váratlan utazásban is a színészek együtt nőttek fel a karakterekkel, talán innen ered a természetessége a sorozatnak. A tv a sokszori ismétléssel igyekszik elkoptatni az eféle sorozatokat, de nem lesz könnyű dolguk, mert időtállóak és örökérvényűek. Számomra legalábbis mindenképpen!

 
indingo   2017. 04. 18.

A legjobb kosztümös filmek egyike. Nagyon szerethető a története és igazi karakterek játszanak benne. Megmozgatja a nézőt, olykor sírni van kedvünk máskor kacagunk.


 
Deku   2017. 08. 22.

Ez a sorozat bár régi de igazán időtálló darab. Nagyon tanulságos és emiatt érdemes odafigyelni mondandójára. Az emberi kapcsolatokat próbálná szemléltetni remek sikerrel.

 
Gigi   2017. 01. 19.

Fiatalkorom egyik kedvenc sorozata. Ami igazán megfogott benne annak idején az a közösség összefogásának, egymás segítésének, a családi kötelékek fontosságának bemutatása.

 
Manyi   2015. 10. 24.

Gyerekkoromban szívesen néztem a sorozatot , de ma már egy történet nélküli, unalmas filmnek tartom. túlságosan gagyi és egyszerű . középszerű sorozat .

Patricia Hamilton
 

A forgatások Uxbridge-ben, Ontarioban zajlottak, a városban, ahol Lucy Maud Montgomery élt és írt egy évtizeden keresztül.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A történet 1903 és 1912 között játszódik a Prince Edward-szigeten. Avonlea városkája azonban csak fikció.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmsorozatot 1989 és 1996 között forgatták.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.