Érzelmi érték

Érzelmi érték

Affeksjonsverdi

Nora és Agnes újra kapcsolatba lép rég nem látott apjukkal, Gusztávval, az egykor híres és karizmatikus filmrendezővel. Felajánl Narának egy szerepet a visszatérő filmjében, de a lány visszautasítja. A szerepet helyette egy fiatal, temperamentumos hollywoodi színésznő kapja. Most a… Több

Rendező: Joachim Trier
Forgatókönyvíró: Eskil Vogt, Joachim Trier
Ország: Németország, Svédország, Egyesült Királyság, Franciaország, Dánia, Norvégia, Törökország
Premier (HU): 2026.01.01. | Cinego (2026.03.26.)
Forgalmazó: ADS Service

2026.03.12 panel4

Nem is tudom, mit mondjak. Lenyűgöző. Nem hatásvadász módon, de erős érzelmeket hozott ki belőlem. Néhol fojtogató, néhol nosztalgikus, kiváló színészi játékokkal. Egyik pillanatáról sem szerettem volna lemaradni. Ez a film egy nagy érzelmi érték.

2026.01.05 Fiximan

Joachim Trier kihozta a maximumot a csendből és az apró gesztusokból. Ha szereted, amikor a film nem mondja meg, mit érezz, hanem rád bízza, akkor ez ütni fog. Néhol kicsit lassú, de pont ez az, ami miatt az érzelmekben el lehet veszni, szóval nekem működött.

2026.01.04 tyna19955

Ez a film olyan volt, mintha valaki belenézett volna a fejembe, és szépen, finoman kirakta a képeket egy régi családi album lapjaira. A történet nem pörög mint egy akciófilm, hanem lassan ereszt be az érzelmek világába: a múlt sebei, a megbocsátás lehetetlensége és a csendes gyógyulás képei még napokig bennem maradtak

2026.01.02 Pinky86

Simán az egyik legemberibb családi dráma, amit mostanában láttam. A ház, ami lassan szétesik, olyan metafora, hogy sokszor eldobtam volna a popcornt. A karakterek nem túlzóak, hanem tényleg élnek a vásznon, a fájdalom, a nosztalgia meg a régi konfliktusok visszhangja konkrétan üt.

A film 53 827 988 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 20 915 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A flashback jelenetekben felbukkanó Stellan Skarsgard nem effektek vagy deepfake technológia segítségével lett fiatalítva, jelenetét a színész egy korábbi filmjéből, a Beépített terroristákból vették ki és kompozitálták az Érzelmi érték jelenetébe. Más, távolabbi beállításokban pedig egy hasonló kinézetű színész, Knut Rørtveit játszotta el mozgásait.Szerző: kabel

(2026. 01. 20.)
Családi archívum: Rendezői változat
Szép dolog a filmművészet, de mi van azokkal, akik a mise-en-scène-en kívülre szorulnak? Joachim Trier (ön)reflexív új filmje, az Érzelmi érték ezúttal rájuk irányítja a reflektorfényt, amitől az egész zsenikultusz – amit az egyre gyülemlő ellenérvek ellenére máig előszeretettel tartunk fenn – más megvilágításba kerül. Enyhén spoileres kritika.... Több