Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Nagypapa hadművelet (2020)

The War with Grandpa
Filmadatlap
 
31
Szereplők
33
Vélemények
38
Képek
4
Videók

Galéria (38)

Videók (4)

 
fankbringa   2022. 04. 28.

legújabb vélemény

0
Barátságos háború a barátságért

Ez a film nagyon emlékeztet az Egy ropi naplója történetekre. Van egy szerencsétlen főhős fiú, akit szívatnak a nagyok, a családtagok és most jön a nagypapa is. A lúzer főhős átáll a sötét oldalra, de kiderül, hogy aki lúzer, az gonoszként is lúzer marad. A történet naplószerű epizódokból áll, ami végül összeáll egy formálódó barátsággá. Rövid események folyama, mindegyikben megbújik egy poén, egy tanulság. Ez egy olyan film, ahol a gyerekek a gyerekekért izgulnak, a felnőttek pedig a szereplők testi és lelki épségéért. Olyan, mint egy 90 percbe sűrített filmsorozat. Aki akar tanulságot keresni benne, az talál. Aki csak azért nézi, mert szórakoztató, az szórakozni fog. Aki egy nagyívű filmet vár, az csalódni fog, mert a katarzis elmarad. A főhősök nem fejlődnek. Ez a film pont az, amit a plakát ígér. Kölcsönös bénázás egy mondvacsinált okból, szórakoztatóan előadva.

 
Artemisia   2020. 10. 17.

6
Az én szobám!

Bájos komédia egy átlagos amerikai családról, ahol felfordulást okoz az elhunyt felesége nélkül a helyét nem találó nagypapa beköltözése. Kiskamasz unokájával háborút indítanak egymás ellen a fiú szobájának birtoklásáért, mely során egészen a játékid... teljes kritika»

 
ANdraS   2021. 05. 05.

3
Robert DeNiro egy hero, de a film mégis egy csalódás volt

Néha nem elég elsőosztályú színészeket castingolni, ha a forgatókönyv nem plasztikus és kimondottan gyenge, ők sem mentik meg a filmet. Persze a gyerekekkel többször is nevettünk, és a 8 éves fiam újranézte a filmet, de ennél többet vártunk volna. A legnagyobb hibája a főszereplők túlságosan kikonstruált tevékenysége, ami nem is lenne gond (Reszkessetek betörők), de itt nem működött, túlságosan láttuk, hogy '"ez csak egy film", szinte éreztem, hogyan találgatták a szerzők a jeleneteket: ez hiányzik, ez is, tegyük be a filmbe, és tökéletes lesz. De nem az. A film vége azt sugallja, lesz folytatása is, hátha az jobban fog sikerülni.

 
jfruzsi97   2020. 09. 22.

1

Megnézhető. Robert De Niro hozta a formáját (valamennyire). Bár kicsit több poént is belerakhattak volna, voltak hosszú részek, amikor csak ment a történet, és mégse történt semmi. Az előzetes alapján többre számítottam.

 
indingo   2020. 10. 04.

0

Kár volt rá a mozijegy. Az egyetlen értékelhető karakter a mindent félreértő haver volt, de túl sok szerepe nem volt. Az alapötlet tetszett, de a poénokat már előre lehetett tudni.

 
Szilárd-Leo   2020. 09. 27.

3
Kicsiknek és nagyoknak

Olyan film ez, mint amit nap mint nap látunk vagy tapasztalunk a valóságban. Na végre egy jó vígjátékot láthatunk. A film megmutatja, igazából milyen, hogy a család a legfontosabb mindenáron. A nagyszülő kicsit eltúlzott, de azért kiváló szerepet játszik De Niro. Az unoka pedig harcol az igazáért. Mi a tanulság? Happy end. Ennyi, nagyon sokat lehet tanulni a filmből kicsiknek, nagyoknak. A film összességében 7,6** .

 
Csillagpor   2021. 11. 16.

0

Aranyos családi perpatvar, ahogy az unoka próbálja megleckéztetni a betolakvó nagypapát. Jó humora van, bár néhol azért már kicsit túltolják.

A film összbevétele 11 286 476 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 177 808 472 forintot termelt. A hazai mozik összesen 177 501 132 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmnek eredetileg több sikertelen megjelenési dátuma is volt: 2017. április 21, október 20. és 2018. február 23. 2018-ban sem jelent meg, a Weinstein botrány miatt későbbre halasztották; végül 2020 szeptemberében jelent meg, 3 évvel a film elkészülte után.

(Hámori Balázs)
 

A Nagypapa hadműveletnek nincs köze a Nagyfater elszabadulhoz, amiben szintén szerepelt Robert De Niro.

(Hámori Balázs)
 

Az 1994-es Ponyvaregény után ismét együtt állt a kamerák elé Christopher Walken és Uma Thurman.

(hp)
 

A Nagypapa hadművelet forgatása 2017. május 2-án kezdődött meg Atlantában, Georgia államban. A munkálatok mindössze 6 hetet vettek igénybe.

(hp)
 

A film premierdátumát eredetileg 2018. február 23-ra tűzte ki a Weinstein Company, azonban Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya miatt végül forgalmazó nélkül maradt a produkció. A jogokat végül a 101 Studios szerezte meg, de a premierre így is 2020 szeptemberéig várni kellett.

(hp)
 
A legjobb, amit erről a filmről el lehet mondani, hogy De Niro és a lányát játszó Uma Thurman legalább nem játszanak rosszabbul annál, mint amit ezek után elképzelünk: épp csak pont annyira rosszul. több»
 
Hiányzik a humor, hiányoznak az emlékezetes, örömteli karakterek. Akiken még akkor is mosolygunk, amikor nem csinálnak az ég adta világon semmi vicceset. több»