2021.04.30   olvasottság: <1000x   szerző: hp   hozzászólások: 0

Május 1-től újra megnyitja kapuit a 15. kerületi Pólus Mozi is, ahol a nyitóhét kiemelt programjai között filmtörténeti klasszikusok ingyenes nagytermi vetítései, és a közelmúlt sikerfilmjeinek kedvezményes vetítései is helyet kapnak, május 6-tól pedig érkeznek a sokak által várt új premierfilmek.

Ingyenes kultfilm vetítésekkel nyílik meg újra a Pólus Mozi

A XV. kerületi Pólus Mozi programkínálatában régóta nagy hangsúlyt kapnak a speciális tartalmak, a premierfilmeken kívül rendszeresen otthont adnak egyedi, tematikus vetítéseknek és programoknak is. Többek között olyan különlegességeket tűztek műsorra korábban havi rendszerességgel, mint a rocktörténet legendás együtteseinek koncertfilmjei, tribute zenekarok élőkoncertjei kísérve, filmklasszikusok évfordulós emlékprogramjai, rajongói klubnapok és bábszínházi gyermekprogramok.

A 2021. május 1-jei újranyitást követő időszak is széles programkínálattal várja vissza a védettségi igazolvánnyal rendelkező mozirajongókat. Május 1-5. között egy kultfilm válogatást vetítenek: a Pólus Klasszik Filmklub különkiadása minden nap egy-egy filmtörténeti klasszikust kínál a filmrajongóknak. Olyan örökbecsű és kultikussá vált, ám mozikban ma már alig vagy egyáltalán nem hozzáférhető remekműveket vetítenek, mint Vissza a jövőbe (1985), a Cinema Paradiso (1988), a Jurassic Park (1993), a Volt egyszer egy vadnyugat (1968), a Gladiátor(2000), és a Total Recall - Az emlékmás (1990). Ezen kívül alkalommal látható lesz a Beatles 1964-es kultfilmje, a Egy nehéz nap éjszakája.

A klasszikusokat digitálisan restaurált képpel és hanggal vetítik, részben szinkronos, részben eredeti nyelvű változatban.

A május 5-ig tartó nyitóhéten a normál filmek néhány kivételtől eltekintve mind kedvezményes, 690 Ft-os jegyárral láthatók. Visszatér a vászonra a tavaly mindössze két héten át látható Jay és Néma Bob Reboot , a Tenet, a Greenland - Az utolsó menedék, a Téboly, a Nagypapa hadművelet és a Roald Dahl: Boszorkányok, emellett premier előtt szerepel a műsorban a Napsugár című Velencében díjazott olasz-lengyel filmdráma. A családi filmek kínálatában olyan animációs filmek szerepelnek, mint a Trollok a világ körül, Óriásláb - Családi bevetés, Scooby, Spongyabob: Ki a vízből! és Gru 3.

Május 6-tól kezdve megérkeznek az új premierek is a Pólus Mozi termeibe, a hónap során olyan sokak által várt filmekkel, mint a friss Oscar-díjas Lelki ismeretek, A hívatlan, a Monster Hunter - Szörnybirodalom, a The Doorman - Több mint portás Jean Renoval, a tengerentúlon rendkívül sikeresen indult Godzilla Kong ellen, a Tom és Jerry mozifilm, a Senki, a Boss Level - Játszd újra Mel Gibsonnal és Naomi Wattsal, a Szörnyella az Oscar-díjas Emma Stone-nal, és kultikus videójáték alapján készült Mortal Kombat.

A vetítéseken a kormányrendelettel összhangban védettségi igazolvánnyal, ill. 18 év alattiak esetében védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel lehet részt venni.