Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
63%

Roald Dahl: Boszorkányok (2020)

The Witches
Filmadatlap
 
32
Szereplők
18
Vélemények
23
Képek
4
Videók
 
User 0306   2021. 05. 06.

legújabb vélemény

0

Nekem nagyon tetszett. Csak a vége kicsit szomorú.

 
TribeBubu   2021. 02. 09.

2
Pozitív és negatív csalódás egyszerre. De a csalódáson van a hangsúly

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Félve álltam neki ennek a filmnek, de amitől féltem, jól sült el, amitől meg nem, az pedig rosszul. Ma már bizonyos besorolású és bizonyos stúdiónál készülő filmek kötelezően afroamerikai szereplőkkel készülnek. Ez többnyire nem jelentene gondot, his... teljes kritika»


 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2020. 12. 22.

1

Zemeckis belnyúlt a trutyiúdi valóságba rendesen. Unalmas és élettelen semmi, katyvasz, és csak a CGI nyújt valami vigaszt, de csak annyit, hogy ne dobjam le a tévét az állványról. Octavia Spencer, a jó húsban lévő takarítónő itt is alulmúlja önmagát... több»

 
jakedave   2021. 03. 03.

0
Rossz szájíz

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sajnos én imádom az eredeti Roald Dahl-könyvet, így igen magasak voltak az elvárásaim. A régebbi, 1990-es adaptáció sajnos a vége miatt volt nagy csalódás, de azért megvolt az egyfajta bájos hangulat, ami megfogott. Ez az újabb viszont úgy teljes egészében volt működésképtelen. Teljesen újraértelmezte a regényt, és sajnos pont a jó dolgokat változtatta át kínossá: ez a széles, vágott mosoly például szerintem tragikus lett, nem beszélve a karmok helyett megjelenő 3 ujjról. A Legfelsőbb Boszorkány ezerszer jobb volt (félelmetesebb) a régi változatban, az az elvetemült szörnyarc tényleg tudott gyermekkori traumákat okozni (ennek ellenére Anne Hathaway nagyon tehetséges, és kihozta a maximumot a szerepéből). A harmadik egér, a kislány behozatala számomra értelmezhetetlen volt, nem tudom, miért kellett. Summa summarum: ha tehetitek, inkább az 1990-es verziót nézéttek meg, de a vége előtt körülbelül 10 perccel kapcsoljátok ki! A Roald Dahl-könyvet pedig mindenképp olvassátok el, egyszerűen zseniális!

 
Secret Lover   2020. 10. 26.

2

A film jobban ragaszkodott az eredeti műhöz, mint az 1990-es filmváltozat, de hiányzott belőle a kreativitás. Bár Anne Hathaway-nek is voltak jó pillanatai, Octavia Spencer szerethető alakítása képviselte igazán a minőséget a filmben. A CGI kínos volt.

1
 
stevepisti   2020. 11. 12.

0

Ez megint egy ilyen kár volt hozzányúlni kategóriára sikeredett. Sajnos a 90-es filmhez képest semmivel nem lett ijesztőbb, félelmetesebb, boszisabb. Nem tudták jól kihasználni a technika és a színészek nyújtotta lehetőséget. Hiába Anna Hathaway jó a... több»

 
Eastern79   2021. 02. 16.

0
Műmájer boszik

Habár Guillermo del Torot csak forgatókönyvíróként jegyzik a stáblistán, mintha halványan azért, de ott lett volna a keze nyoma az alkotásban, mert ennyire bizarr boszikat bizony régen láttam. Inkább kedves mesefilm lett Robert Zemekis alkotása, ellentétben a nagy előddel, ami a maga idejében meglehetősen ijesztőre sikerült. A mese jelleget csak erősítette Octavia Spencer nagyszerű alakítása és szívmelengető figurája, valamint az egérré változott gyerekek akciózása. Anne Hathaway láthatóan élvezte a főboszi szerepét, de leginkább a CGI rásegítése tette igazán félelmetessé, egyébként erősen Szörnyella De Frász szerű volt a játéka, nem igazán véltem eredeti "bosziságot" felfedezni benne. Zemekistől ez kisujjból kirázott, tisztességes iparosmunka, de sajnos semmi több.

Galéria (23)

Videók (4)

A film 11 855 318 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 7 476 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Boszorkányok az Angelica Houston főszereplésével készült 1990-ben bemutatott azonos című film remake-je.

(hp)
 

A Boszorkányok Anne Hathaway és Stanley Tucci második közös filmje a 2006-os Az ördög Pradát visel után.

(hp)
 

Robert Zemeckis egy interjúban elmondta, hogy a filmje lényegesen többet merít majd Roald Dahl regényéből, mint a korábbi, 1990-es adaptáció Nicolas Roeg rendezésében.

(hp)
 

A Boszorkányok Roald Dahl 1983-as azonos című regényének adaptációja.

(hp)
 

A film fejlesztése már 2008 decemberében megkezdődött, ekkor azonban még Guillermo del Toro nevét emlegették a sajtóban. Az akkori tervek szerint az Oscar-díjas rendező stop motion filmet készített volna Roald Dahl regénye nyomán.

(hp)
 

A Warner Bros. angliai stúdiójában zajló forgatás során kis híján tragédia történt, amikor az egyik stábtag szúrt sérülést szenvedett a nyakán 2019 júniusában.

(hp)
 

A Boszorkányok forgatása 2019. május 8-án kezdődött meg Alabamában és a Warner Bros. leavesdeni stúdiójában.

(hp)
 

A film első előzetesét 2020. október 2-án hozták nyilvánosságra. Ekkor derült ki az is, hogy a Boszorkányok nem a mozikban, hanem az HBO Max műsorán debütál majd.

(hp)
 

2019 júliusában jelentették meg hivatalosan, hogy a film zenjét Robert Zemeckis állandó munkatársa, Alan Silvestri szerzi. A duó korábban olyan filmeken dolgozott együtt, mint a Kötéltánc, a Polar Expressz vagy a Számkivetett.

(hp)
 

A filmet eredetileg a mozikban mutatták volna be az Egyesült Államokban, de végül a koronavírus járvány miatt az HBO Max-on debütált 2020. október 22-én.

(hp)
 
A történet fő hajtóereje mindig is ez a karakter volt, a regényben éppúgy, mint Roeg és Zemeckis filmváltozatában is, a körítés (a.k.a. minden más) azonban elbírt volna még némi alkotói brainstormingot. több»
 
A boszorkányok tizenkettő egy tucat, de minden hiányossága ellenére talán pont most van ilyen filmekre szükségünk, amik egyszerűen csak kikapcsolnak bennünket. több»
 
Új technikákkal, új szereplőkkel és persze a mai normáknak megfelelő szereplőválogatással Zemeckis elkészítette a Boszorkányok frissített verzióját a mai kor gyermekeinek és nem a régi filmen felnőtt generációnak. több»