Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

Scooby Doo - A nagy csapat (2002)

Scooby-Doo
Filmadatlap
 
20
Szereplők
3
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2021. 02. 15.

legújabb vélemény

1
Nem újdonság az élőszereplős bőrlehúzás

Bár a Scooby Doo mint rajzfilm kultikussá nőtte ki magát, egyedisége és szellemessége ellenére sem tartozott soha az élvonalbeli mesékhez. Az is logikus, hogy egy világszerte ismert sorozat előbb vagy utóbb élőszereplős mozit fog kapni. És itt jön a legnagyobb akadály egy rajzfilm adaptálása során, mégpedig az, hogy ami a rajzfilmet egyedivé tette, az az élőszereplős filmben teljesen máshogy jelenik meg, és idétlenül veszi ki magát. Márpedig itt ez történt: egy kiforratlan technikával készült, szemet irritáló CGI kutya és egy rakás hülyén öltözködő szerencsétlenség, akik semmilyen formában sem állják meg a helyüket önálló karakterként, de még csapatként sem. Amennyiben a rajzfilmhez hű feldolgozást szándékoztak volna elkészíteni, jobb lett volna, ha bele sem kezdenek, mert gyakorlatilag teljességgel lehetetlen, ahogyan a Tom&Jerryből sem készült élőszereplős film, mert az a filmes környezet kb. mindent elvenne, amitől az rajzfilmként egyedi. A rajzfilm világának és logikájának lemásolása jobb színészekkel és modern, kiforrottabb CGI technológiával és jól megírt forgatókönyvvel is legfeljebb az erős közepes szintet súrolná. Értem én, hogy ha nagyban elüt az élőszereplős adaptáció a rajzfilm világától, akkor lehetséges, hogy nem ült volna be rá a moziba annyi gyerek, viszont így meg eleve gyenge az egész film, és itt nem feltétlenül a felnőttek elvárásaira gondoltam.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 25.

0

A legjobb Scooby-Doo feldolgozás, amit láttam. Isteni a színészgárda. Sarah Michel Gellar tökéletes csinibaba a filmben. Scooby és Fred szolgáltatják a humort, Vilma pedig az ész, mint mindig.


 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

0

Nekem nagyon tetszett ez a film kicsit poénosabb és modernebb lett a csapat, de teljesen elfogadható a szinkronhangoknak pedig külön örültem, nagyon jó kis film lett.

Galéria (8)

Videók (1)

A film összbevétele 122 356 539 dollár volt (imdb.com).

 

Sarah Michelle Gellar gyűlölte Daphne rózsaszín gogo csizmáját viselni, amikor csak tudta, kényelmes tornacipőre cserélte.

(rbernadett)
 

Számos Harry Potter rajongó pusztán azért ment el a vetítésre, hogy megnézhesse a Harry Potter és a titkok kamrája (2002) bemutatóját a film előtt.

(rbernadett)
 

Daphne szerepére Jennifer Love Hewitt és Jennifer Aniston egyaránt szóba került.

(rbernadett)
 

Freddie Prinze Jr. és Sarah Michelle Gellar korábban együtt játszottak a Tudom, mit tettél tavaly nyáronban, Matthew Lillard a Sikolyban szerepelt, Gellar pedig a Sikoly 2-ben. Az említett filmek írója egytől egyig Kevin Williamson volt.

(rbernadett)
 

Velma szerepére Alyssa Milano és Carla Gugino is szóba került.

(rbernadett)
 

A film az amerikai bemutatását követően minden addigi júniusi bevételt megdöntött, és 56 milliós nyitóhétvégét produkált.

(zabosa200)