Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
80%

Lemony Snicket - A balszerencse áradása (2004)

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
11
Képek
3
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

legújabb vélemény

0

A film lesújtó hangulata és a tragikomikus jelenetek teszik különlegessé a Lemony Snicket-et. A gyerekszínészek, akik mára már felnőttek már kicsinek is értették mi fán terem a színészet. A nagy nevek csak hab a tortán. Érdekes a stílusa, semmiképp s... több»

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Azt hittem találtam egy egyszerűen nézhető filmet de ez eszement jó lett. Egész jó filmnek tűnt első ránézésre, egy szépen összetákolt történettel egész jól alakító karakterekkel és kellemes hangulattal.


 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

0

Sokat vártam tőle, de egyszernézős lett csak sajnos. Kár hogy nem élte meg a folytatásokat, kíváncsi lettem volna hogyan oldják meg. Jim Carrey itt is felülmúlta önmagát. Emily Browning-ot a kis feltalálóként pedig egyenesen imádtam. Gyerekeknek viszont szerintem egy kicsit ijesztő. Nagyobbacskáknak ajánlom csak.

 
Norbert93   2019. 05. 05.

0

Kicsit fura filmként tudnám jellemezni. Némi átdolgozást azért megért volna, néhol kicsit üresnek éreztem a filmet.

 
erahurka   2018. 08. 15.

0

Kellemes kis vígdráma, emlékszem, annak idején moziban láttam és a sok fanyalgó vélemény ellenére akkor is tetszett. Jim Carrey jól tolja az ezernyi szerepet, a film pedig meglepően jól lavírozik a kissé sötét drámaiság és a komikus helyzetek közt úg... több»

 
vivikejencikelara   2016. 10. 22.

0

A hangulat világa meg maga ugy az egész film lehetne akár egy Tim Burton film is. Nagyon jó film.A könyvet érdemes elolvasni de a film sem lett rossz.

 
Balint   2016. 02. 13.

0

Egyik kedvenc vígjátékom, emlékszem egyszer kölcsönadtam egy lánynak a DVD-t, hogy mennyire jó, mikor visszaadta azt mondta csak az első pár percet nézte meg mert azt hitte horror film és nem vagyok normális, hogy ezen én nevetek ;)

Galéria (11)

Videók (3)

A film összbevétele 209 073 645 dollár volt (imdb.com).

 

A könyvekben Olaf gróf egyáltalán nem humoros, hanem egy vérfagyasztóan gonosz karakter. A poénok pedig, amiket a filmben hallani tőle, szinte mind Jim Carrey sajátjai, melyek úgy születtek, hogy a színészt a kamerák elé állították a próbafelvételeken és improvizálnia kellett a gróf álruháiba képzelve magát.

(TribeBubu)
 

Jim Carrey a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

A Dreamworks stúdió 60. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Brad Silberling eredetileg azt akarta, hogy Sunny karaktere animált legyen, végül mégis úgy döntött, hogy a kevésbé veszélyes jelenetekben az élőszereplős változat lesz a célszerűbb.

(SódóGA)
 

A forgatás alatt a Klaust játszó Liam Aiken 11 és fél centit nőtt, emiatt folyamatosan hozz kellett igazítani a jelmezeit. A film végén már egyértelműen látszik, hogy magasabb a nővérét játszó Emily Browningnál.

(SódóGA)
 

Meryl Streep lánya kérésére fogadta el Josephine néni szerepét, aki egyébként Daniel Handler könyveinek nagy rajongója.

(SódóGA)
 

Olaf gróf ebédlőjének a falán a saját portréja látható. A portré Cecil Beaton Mara Callasról készített fényképének paródiája.

(SódóGA)
 

Olaf gróf kocsija egy 1960-as Imperial Crown Limuzin.

(SódóGA)
 

Jim Carrey sminkjének és hajának az elkészítése minden egyes alkalommal 3 órát vett igénybe.

(SódóGA)