Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
81

Lemony Snicket - A balszerencse áradása (2004)

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
11
Képek
3
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

legújabb vélemény

A film lesújtó hangulata és a tragikomikus jelenetek teszik különlegessé a Lemony Snicket-et. A gyerekszínészek, akik mára már felnőttek már kicsinek is értették mi fán terem a színészet. A nagy nevek csak hab a tortán. Érdekes a stílusa, semmiképp sem hétköznapi. A sok jó mellett mégis megbújik egy rossz tényező, az pedig az, hogy a vége felé elfárad a film. Nincs jól lezárva szerintem.

 
Deku   2017. 10. 25.

Azt hittem találtam egy egyszerűen nézhető filmet de ez eszement jó lett. Egész jó filmnek tűnt első ránézésre, egy szépen összetákolt történettel egész jól alakító karakterekkel és kellemes hangulattal.


 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

Sokat vártam tőle, de egyszernézős lett csak sajnos. Kár hogy nem élte meg a folytatásokat, kíváncsi lettem volna hogyan oldják meg. Jim Carrey itt is felülmúlta önmagát. Emily Browning-ot a kis feltalálóként pedig egyenesen imádtam. Gyerekeknek viszont szerintem egy kicsit ijesztő. Nagyobbacskáknak ajánlom csak.

 
Norbert93   2019. 05. 05.

Kicsit fura filmként tudnám jellemezni. Némi átdolgozást azért megért volna, néhol kicsit üresnek éreztem a filmet.

 
erahurka   2018. 08. 15.

Kellemes kis vígdráma, emlékszem, annak idején moziban láttam és a sok fanyalgó vélemény ellenére akkor is tetszett. Jim Carrey jól tolja az ezernyi szerepet, a film pedig meglepően jól lavírozik a kissé sötét drámaiság és a komikus helyzetek közt úgy, hogy végül egyik sem szorul háttérbe, és nem is válnak egymás kárára.

A film összbevétele 209 073 645 dollár volt (imdb.com).

 

A könyvekben Olaf gróf egyáltalán nem humoros, hanem egy vérfagyasztóan gonosz karakter. A poénok pedig, amiket a filmben hallani tőle, szinte mind Jim Carrey sajátjai, melyek úgy születtek, hogy a színészt a kamerák elé állították a próbafelvételeken és improvizálnia kellett a gróf álruháiba képzelve magát.

(TribeBubu)
 

Jim Carrey a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

A Dreamworks stúdió 60. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.