Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

Charlie és a csokigyár (2005)

Charlie and the Chocolate Factory
Filmadatlap
 
28
Szereplők
47
Vélemények
126
Képek
3
Videók
 
Artemisia   2020. 12. 21.

legújabb vélemény a nap véleménye

5
Mesés kalandba ágyazott társadalomkritika

Roald Dahl gyermekkönyveinek sokat köszönhet a filmipar, jó példa erre többek között a Boszorkányok sikere. A Charlie és a csokigyár az író egyedi stílusára jellemzően egy mese mögé bújtatott, vitriolos társadalomkritika, melynek találkozása Tim Burt... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Tetszett a mese, viszont inkább a fiatal korosztály számára ajánlom. Johnny Depp igazán jól játszik benne.


 
indingo   2017. 04. 11.

0

Színes, vicces, giccses, de mégis annyira szomorú az egész légköre. A családja a kisfiúnak, az omladozó ház, a nagypapa kapcsolódása a gyárhoz. Szívemnek kedves film, már egy tucatszor láttam.

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Nekem nagyon tetszett ez a mese film. Johnny Depptől persze nem vártam kevesebbet mint amit itt nyújtott. A látványa a filmnek nagyon megkapó és élvezetes volt.

 
Orosz István   2017. 02. 21.

0

Hát ez saját vélemény, nekem nem tetszett. Az eleje jónak indult, de mikor bementek a gyárba a sztoriba, már semmi csavar nem volt kiszámítható volt, és sok elem ami a a filmet alkotta nem nagyon kellett volna. Nyilván egyéni ízlés, nem vagyunk egy formák én nem látok ebben maradandót, én szerintem nagyon gyenge lett.

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

0

3 és feles lenne inkább, de mivel ilyen nincs ezért marad a 3-as. Johnny Depp próbálja kihozni a maxot ebből a filmből is, de nem jön össze neki. Nagyon bugyuta karakterek gyűlnek össze egy nem túl erős filmötlet megvalósítására. Nem hagy maradandó nyomot és akkor még kedves vagyok.

 
Lamboh   2017. 10. 14.

0

Régi nagy kedvenc. Még úgyis, hogy gyerekként azért sokszor eléggé paráztam tőle. Vicces, de egyben szomorú is. Sajnos nem mostanában láttam már, de érik egy újranézés.

Galéria (126)

Videók (3)

A film összbevétele 474 968 763 dollár volt (imdb.com).

 

A film kedvéért 110 ezer műanyag táblás csokoládé készült.

(indingo)
 

Tervben volt, hogy a híres mókusos jelenetet élő állatokkal rögzítsék. Negyven állatkát tíz héten át minden nap tréningeztek, de végül maradt a CGI a jelenet rögzítésére.

(indingo)
 

Joe nagypapa szerepére olyan nevek is felmerültek, mint Richard Attenborough, Michael Caine, Kirk Douglas, Anthony Hopkins vagy Paul Newman.

(indingo)
 

Johnny Depp ajánlotta be a főszerepre a kis Freddie Highmore-t.

(indingo)
 

Az Én, Pán Péter című filmben már játszott együtt Freddie Highmore és Johnny Depp.

(indingo)
 

2005-ben a 8. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Johnny Depp és Helena Bonham Carter 1. közös filmje.

(dulkap)
 

Kb. 40 darab mókus kapott szerepet a filmben.

(Bogi87)
 

Az umpa-lumpa-t Deep Roy adja elő.

(Bogi87)
 

A Charlie és a csokigyárban látható mókusok igaziak, idomították őket.

(Bogi87)
 
Igazából semmi új, hatalmas erkölcsi tanulságot nem tudunk meg ebből az alkotásból, mégis igazi filmélményt tud adni, megérint és fogva tart a történet, Tim Burton és Johnny Depp csúcsforma közeli állapotban, kell ennél több? több»