Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Charlie és a csokigyár (2005)

Charlie and the Chocolate Factory
Filmadatlap
 
28
Szereplők
47
Vélemények
126
Képek
3
Videók

Galéria (126)

Videók (3)

 
Artemisia   2020. 12. 21.

legújabb vélemény a nap véleménye

7
Mesés kalandba ágyazott társadalomkritika

Roald Dahl gyermekkönyveinek sokat köszönhet a filmipar, jó példa erre többek között a Boszorkányok sikere. A Charlie és a csokigyár az író egyedi stílusára jellemzően egy mese mögé bújtatott, vitriolos társadalomkritika, melynek találkozása Tim Burt... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Tetszett a mese, viszont inkább a fiatal korosztály számára ajánlom. Johnny Depp igazán jól játszik benne.

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Színes, vicces, giccses, de mégis annyira szomorú az egész légköre. A családja a kisfiúnak, az omladozó ház, a nagypapa kapcsolódása a gyárhoz. Szívemnek kedves film, már egy tucatszor láttam.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 04.

0

Nem rossz kis mese, de annyira azért nem okozott katarzist, és a retinámba sem égett bele az egész. Érdekes a díszlet, jók a jelmezek, és természetesen Johnny Depp és Helena Bonham Carter is dobja felfelé a színvonalat.

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Nekem nagyon tetszett ez a mese film. Johnny Depptől persze nem vártam kevesebbet mint amit itt nyújtott. A látványa a filmnek nagyon megkapó és élvezetes volt.

 
Orosz István   2017. 02. 21.

0

Hát ez saját vélemény, nekem nem tetszett. Az eleje jónak indult, de mikor bementek a gyárba a sztoriba, már semmi csavar nem volt kiszámítható volt, és sok elem ami a a filmet alkotta nem nagyon kellett volna. Nyilván egyéni ízlés, nem vagyunk egy formák én nem látok ebben maradandót, én szerintem nagyon gyenge lett.

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

0

3 és feles lenne inkább, de mivel ilyen nincs ezért marad a 3-as. Johnny Depp próbálja kihozni a maxot ebből a filmből is, de nem jön össze neki. Nagyon bugyuta karakterek gyűlnek össze egy nem túl erős filmötlet megvalósítására. Nem hagy maradandó nyomot és akkor még kedves vagyok.

A film összbevétele 474 968 763 dollár volt (imdb.com).

 

A film kedvéért 110 ezer műanyag táblás csokoládé készült.

(indingo )
 

Tervben volt, hogy a híres mókusos jelenetet élő állatokkal rögzítsék. Negyven állatkát tíz héten át minden nap tréningeztek, de végül maradt a CGI a jelenet rögzítésére.

(indingo )
 

Joe nagypapa szerepére olyan nevek is felmerültek, mint Richard Attenborough, Michael Caine, Kirk Douglas, Anthony Hopkins vagy Paul Newman.

(indingo )
 

Johnny Depp ajánlotta be a főszerepre a kis Freddie Highmore-t.

(indingo )
 

Az Én, Pán Péter című filmben már játszott együtt Freddie Highmore és Johnny Depp.

(indingo )