Elphaba (Cynthia Erivo), akit a keleti gonosz boszorkányként démonizáltak, száműzetésben él Óz birodalmának erdeiben. Miközben rejtőzködik, tovább küzd a szabadságért és az elnémított állatok jogaiért, valamint kétségbeesetten próbálja feltárni az igazságot, amit a varázslóról (Jeff… Több

Filmgyűjtemény
Wicked: One Wonderful Night (2025)
Wicked (2024)

A kép forrása: Universal Pictures
Ezt a filmet szívből tudom ajánlani annak, aki szereti a musicaleket. Ez a film csupa szív és élet, mely érzelmek tengerével a két lány barátságát mutatja be. Innentől kezdve tele van mélyen megható jelenetekkel, gyönyörű vizualitással és dalokkal, és jó a karakterfejlődés. Én imádtam. 10/10, ajánlani tudom.
Az első résztől nem vártam nagyon sokat, meglepetésemre kifejezetten jól sikerült, a dalok is a helyükön voltak és a nagy finálé is tökéletesen illett a történetbe. A második részre pedig kíváncsi lettem, hogy hogyan változik meg a kapcsolat Glinda és Elphaba között. Hát... A film egy pontjáig megvan köztük az a szeretet és barátság, amely az első rész végéig kitartott, aztán a sorozatos rossz döntések és cselekedetek következményeiként ez a viszony megromlik, de igazából nem tart sokáig, kiéneklik magukat a helyzetekből. Glinda karaktere a film előrehaladtával egyre idegesítőbb lett számomra, kezdve azzal, hogy asszisztál a film főgonoszainak - "tartja a lelket Óz népében a Gonosz Nyugati Boszorkánnyal szemben". Elphaba pedig a varázslataival elvarázsolja a barátait, igaz, nem önszántából, de ezek is felesleges döntések voltak a részéről. Az pedig, hogy a testvére halálán körülbelül öt perccel később túllép dalolászásokkal együtt, az számomra teljesen felfoghatatlan a történet szempontjából. Ezeket leszámítva voltak szerethető részei is a filmnek, de azt gondolom, hogy az első rész minőségét nem éri el, sem dalokban, sem történetben. Mivel a film pozitív véget kapott, ezért még akár egy folytatás is születhet. A kérdés már csak az, hogy szükség van-e rá?
A Wicked 2. rész szerintem egy érzelmes és szép folytatás lett. Már az elejétől érezni lehetett, hogy most jobban a szereplők érzéseire és a kapcsolatukra kerül a hangsúly, és ezt nagyon szerettem. Elphaba és Glinda útja itt sokkal komolyabb, és jó volt látni, hogyan változnak meg a döntéseik miatt. A látvány továbbra is gyönyörű, a zenék pedig erősek és hangulatosak. Összességében szerintem ez egy megható, látványos lezárása a történetüknek, amit jó érzés volt végignézni, ajánlom megnézni azoknak, akik látták az első részét.
A film 75 203 620 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 29 765 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A négyórás (esetenként két óra 45 percesre rövidített) zöld smink eltávolítása 45 percig tartott Erivónál minden forgatási nap végén.