Már most tudjuk, hogy ezt a 10 filmet látni akarod majd 2025-ben

A kiterjedt filmes franchise-ok modern korában a rajongóknak gyakran évekig kell várniuk kedvenc történeteik következő darabjait. A 2024-es filmes kínálat már most el fog kápráztatni a legkülönfélébb potenciális kasszasikerekkel.

Olyan képregényfilmek, mint a Penge, a Joker: Folie à Deux/Joker: Kétszemélyes téboly és a Deadpool & Rozsomák is 2024-ben kerül a mozikba, olyan alkotások mellett, mint a még névtelen Godzilla x Kong: Az új birodalom folytatása, a Kingdom of the Planet of the Apes / A majmok bolygója: A birodalom, a Mad Max spin-off Furiosa: Történet a Mad Maxből és James Cameron Avatar 3 című filmje.

Bár a 2024-es év már biztosan tele van, a következő év még nagyobb siker lehet a kasszáknál. Bár 2025 még messze van, ez nem akadályozza meg a stúdiókat abban, hogy néhány nagyszabású filmmel kecsegtessenek.

A régóta várt következő részektől kezdve az olyan sorozatokon át, mint a Bosszúállók, egészen a szeretett rajzfilmek nagyvásznas adaptációjáig sok mindenre számíthatunk 2025-ben.Nyilvánvaló, hogy 2025 még messze van, így a bejelentett megjelenési dátumok minden bizonnyal még változhatnak. Mégis, jó móka előre tekinteni néhány nagyszerű filmre, amelyek már a kanyarban vannak.

Íme néhány izgalmas közelgő film, amit nem akarsz kihagyni 2025-ben, valamint néhány olyan, amelyet még nem erősítettek meg, de valószínűleg ugyanabban az évben fognak megjelenni.

#10

NA Tron: Ares  (2025)

(2)

akció | kaland | sci-fi

A kultikus Tron franchise harmadik felvonása, amely főszerepében az Oscar-díjas Jared Leto látható, és amelyet ezúttal a Demóna 2 rendezője, Joachim Rønning készített. több»

A Tron franchise a Disney egyik legfurcsábbja. Az eredeti 1982-es film nem volt éppen kasszasiker, de kultikus vonzerőt szerzett úttörő CGI-effektjeinek köszönhetően - ami akkoriban ritka volt a filmművészetben. A folytatás, a Tron: Legacy 2010-ben jelent meg, de a franchise további fejlesztése elakadt. Most végre újra tervben van egy harmadik film, amely jelenleg a Tron: Ares címet viseli, a főszerepet Jared Leto játssza, a rendező pedig Joachim Rønning (a Deadline szerint). A forgatókönyvet Jesse Wigutow fogja írni. A Tron 3-nak egyelőre nincs hivatalos megjelenési dátuma, de a hírek szerint 2025-ös megjelenési dátum a legvalószínűbb. Rønning rendezésében ez egy igazi látványosság lehet. A filmrendező számára nem idegen a kortárs élőszereplős Disney-gépezet, hiszen korábban olyan filmeket irányított, mint a 2017-es A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja és a Maleficent: A Sötétség úrnője című filmje 2019-ben. Leto talán kevésbé biztos befutó, mivel az utóbbi időben a forgatáson tanúsított megkérdőjelezhető viselkedése mellett filmjei megbuknak a kasszáknál is. Ettől függetlenül a Tron digitális rácsához való visszatérés a számítógépes animációs technológia mai fejlődésével izgalmas ötlet. A sorozat mindig is inkább egy bizonyos kinézetről és hangulatról szólt, mint egy kemény narratíváról, és valószínű, hogy ez a tendencia folytatódni fog. Remélhetőleg a Disney összehozza a Daft Punkkal való együttműködést is, hogy újra ők készítsék a filmzenét.
#9

NA Batman 2  (2026)

(1)

akció | dráma | krimi

A nagysikerű 2022-es Batman folytatása, melynek rendezői székébe visszatért Matt Reeves, míg Robert Pattintsont ismét a címszereplő hős szrepében láthatjuk. több»

Miután Christopher Nolan "A sötét lovag" trilógiája után a címszereplő filmes karrierje kissé zűrzavaros időszakot élt meg, Matt Reeves rendező és Robert Pattinson főszereplő a "Batman" című filmben visszaadta Bruce Wayne-nek régi dicsőségét. A 2022-es film kiváló kritikákat kapott, és jól teljesített a kasszáknál, sikerét a komor, noir ihletésű hangvételének és a kiváló produkciós dizájnnak köszönhette. Nem kellett sokáig várni, hogy bejelentették a megfelelő folytatást, amelyben Pattinson és Reeves is visszatér, valamint a "Project Power" írója, Mattson Tomlin is segédkezik a forgatókönyv elkészítésében (a The Hollywood Reporteren keresztül). A Variety beszámolója szerint a film valószínűleg 2025-ben kerül a mozikba.   "A denevérember" már eddig is kiváló munkát végzett Gotham City egy sajátos változatának felépítésében, és könnyen elképzelhető mindenféle irány, ahová a folytatás elmehet. Maga Pattinson a Den of Geek 2022-ben azt mondta, hogy érdekelné a népszerű Bagolyudvar történetének egy változata, míg Reeves érdeklődését fejezte ki Mr. Freeze "földhözragadt változata" iránt (via Collider). Az is valószínű, hogy Barry Keoghan Jokerje, aki a "The Batman" végén debütált, fontos szerepet kaphat.   Gotham Cityben szinte végtelen mennyiségű rosszfiúból lehet válogatni, Reeves pedig mind a Batman, mind más projektekkel, például a legutóbbi "Majmok bolygója" filmekkel bizonyította, hogy nagyon hozzáértő filmes. Bárhová is viszi a csapata a történetet, izgalmas lesz nézni.  
#8

akció | családi | fantasy | kaland | musical

A Broadway-musical kétrészes filmadaptációjának második része Elphaba, Nyugat gonosz boszorkánya és Glinda, Észak jó boszorkánya kapcsolatát követi nyomon. több»

A modern zenés színházirodalomban kevés előadásnak volt olyan tartós sikere és kulturális hatása, mint a "Wicked"-nek. A "Hamilton" talán az egyetlen olyan előadás, amely a 21. században mutatkozott be, de még ennek is sok év kell ahhoz, hogy bebizonyítsa, hogy egyenrangú Stephen Schwartz és Winnie Holzman 2003-as slágerével. Érthető tehát, hogy a darabot filmvászonra adaptálják. Az eredeti rajongói azonban talán jobban meglepődnek, ha azt hallják, hogy a történet két filmre lesz felosztva. A "Wicked 1. rész" premierje 2024 decemberében lesz, míg a "Wicked 2. rész" 2025 decemberében (a Deadline szerint).   Schwartz, az eredeti musical zeneszerzője elmondta, hogy a felosztásra azért van szükség, hogy a történet ne sérüljön. "Nagyon nehéznek találtuk, hogy a 'Defying Gravity'-n túljussunk szünet nélkül" - írta a zeneszerző a rajongói hírlevelében, utalva a musical híres első felvonásbeli zárójelenetére. "Ez a dal kifejezetten azért íródott, hogy függönyt engedjen le, és bármilyen jelenet is következzen utána szünet nélkül, egyszerűen óriási antiklimatikusnak tűnt". Ez azt jelenti, hogy a "Wicked Part II" a darab második felvonását fogja felölelni, amely Elphaba (Cynthia Erivo) ellenállási kampányát követi Óz, a varázsló (Jeff Goldblum) uralma ellen.   Erivo gonosz boszorkánya és Goldblum kétszínű varázslója mellett a "Gonoszok" filmek egy olyan színészgárdát gyűjtöttek össze, mint Ariana Grande mint Glinda, a "Bridgerton" sztárja, Jonathan Bailey mint Fiyero és Michelle Yeoh mint Madame Morrible. A rendező Jon M. Chu, aki a 2021-es "In the Heights" adaptációban szerzett nagyvásznas zenei tapasztalatait kamatoztatja. Mivel a dupla játékidő hosszabb, a filmek több anyagot is bevonhatnak Gregory Maguire regényeiből - a darab eredeti ihletőjéből -.
Lehet, hogy furcsa elfogadni, ha a Nickelodeonon nőttél fel a Spongyabob Kockanadrágot nézve, de az animációs tenger alatti vígjáték franchise mostanra már majdnem olyan termékeny a nagyvásznon, mint a kicsiben. A sorozat először a 2004-es "A Spongyabob Kockanadrág filmmel" került a mozikba, amely ugyanazt az alapvető animációs stílust viselte, mint a sorozat. Több mint egy évtized telt el a következő nagyvásznas megjelenésig, a 2015-ös "A Spongyabob mozi" című filmig: Spongya a vízből", amely hatalmas siker lett. A folytatás, a "The SpongyaBob Movie: Spongya a szökésben", majd 2021-ben következett, és egy újabb, modern stílusú filmet jelentettek be 2025. május 23-ra (a Deadline-on keresztül).   A Nickelodeon egyelőre nem árult el valódi részleteket arról, hogy mi lesz a történet, és mivel a franchise ma már minden eddiginél kiterjedtebb, a lehetőségek tárháza végtelen. A "SpongyaBob Kockanadrág" már most a Paramount egyik legfontosabb IP-értékévé vált a vállalat modern hibrid kiadási korszakában, a filmek több sorozatot egészítenek ki a hagyományos televíziós és a Paramount+ streaming forgalmazásában is.    Azt is mondhatnánk, hogy a stúdió túlterhelt a "Spongyabob Kockanadrág" tartalommal, de a lassulásnak semmi jele. A "Spongya ki a vízből" kasszasiker volt és erős kritikákat kapott, de a "Spongya a szökésben" sokkal langyosabb fogadtatásban részesült 2021-ben. Egyelőre nem tudni, hogy a modern sorozat harmadik filmje folytatja-e a hanyatlást, vagy visszatér a franchise korábbi csúcsaihoz. Ha szerencsénk van, ez utóbbi lesz.  
Az "A Quiet Place" a közelmúlt filmtörténetének egyik legnagyobb meglepetése lett, egy egyszeri, 17 millió dolláros költségvetésből készült horrorfilmből egy blockbuster franchise-zá nőtte ki magát (a The Numbers-en keresztül). A John Krasinski és Emily Blunt életre kelt páros kreatív együttműködése sikert aratott, és az eredeti film eseményei előtt játszódó spin-off filmet 2024-ben mutatják be (a Deadline szerint). Aki azonban az Abbott család történetének méltó lezárására vágyik, annak 2025-ig kell várnia.   Blunt egy ideje már nyíltan beszélt arról, hogy az eredeti történetet trilógiának szánta, ami arra utal, hogy az A Quiet Place: Part III" lezárja a 2018-ban elkezdett főbb karakter íveket (via Collider). A Deadline 2022 elején arról számolt be, hogy Krasinski 2025-ös megjelenést jelentett be a hármas folytatáshoz. Vélhetően ismét ő fog rendezni. Egy teljes előzményfilmmel, amely az "A Quiet Place" előtt fog megjelenni: Part III" megjelenése előtt, még rengeteg új rész kerülhet a sikeres horrorsaga mellé. Ez még izgalmasabbá tenné a befejezést, de a részleteket egyelőre titokban tartják.
Az elmúlt néhány év kemény volt a "Star Wars" számára a nagyvásznon. A "Solo: Egy Star Wars-történet" és a "Star Wars: Skywalker felemelkedése" gyenge visszhangja után a Disney hivatalosan is "szünetet" hirdetett a tervezett jövőbeli filmek sorában, és úgy döntött, hogy inkább a franchise kiépítésére koncentrál a Disney+-on (Polygon-on keresztül). Egy ideig úgy volt, hogy a "Star Wars" 2023-ban tér vissza a mozikba (a Collider szerint), és Patty Jenkins "Rogue Squadron" című filmje tűnik a legvalószínűbb választásnak. Jenkins filmje azonban átmenetileg kisiklott, Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke a Vanity Fair 2022-es számában azt mondta, hogy "félre lett tolva", amíg Jenkins "továbbfejleszti a forgatókönyvet".   Jelen állás szerint egy "Star Wars" filmet még mindig 2025 decemberére terveznek, de nehéz megjósolni, hogy mi lesz az. Számos projektről pletykáltak az elmúlt években, többek között Taika Waititi, a "Stranger Things" producere, Shawn Levy és a "Star Trek Into Darkness" írója, Damon Lindelof potenciális filmjeiről. A The Hollywood Reporter egy 2022 októberében megjelent története azt állította, hogy Lindelof filmje lehet a következő 2025-ben, és hogy a Lucasfilmnél már összeállt egy írói szoba, hogy dolgozzanak az ötleteken. Egyértelmű, hogy a Disney sokféle ötlettel kísérletezik, így nehéz megjósolni, mit kapunk legközelebb.   Legalábbis úgy tűnik, a Lucasfilm nem szenved hiányt ötletekből. Kennedy a Total Filmnek 2022-ben azt mondta, hogy "egy teljesen új sagát" szeretne létrehozni, és a hírek szerint egy "Knights of the Old Republic" projektről és további, a folytatások korszakában játszódó filmekről is szó volt. Bármi is történjen, a "Star Wars" visszatérése a nagyvászonra izgalmas kilátás.  
2021 elején az Avatar: Az utolsó léghajlító rajongói örömmel fogadták az Avatar Studios bejelentését, amely a Paramount+ és a Nickelodeon új részlege, amely teljes mértékben a franchise fejlesztésére összpontosít. Az eredeti sorozat alkotói, Bryan Konietzko és Michael Dante DiMartino lesznek a kreatív vezetői, és kiderült, hogy a stúdió első projektje egy moziba szánt animációs film lesz. Több mint egy évvel később a Nickelodeon elárulta (Janet Varney, az Avatar Korra szinkronszínészén keresztül), hogy a film Avatar Aangot és barátait követi majd. 2022 novemberében bejelentették a 2025. október 10-i megjelenési dátumot (a Deadline-on keresztül). A történet egyéb részleteit nem erősítették meg, de az Avatar-franchise közelmúltbeli története alapján feltételezhetünk néhány dolgot. A Dark Horse hivatalos képregényei közvetlenül az eredeti sorozat után játszódnak, és nem tűnik valószínűnek, hogy a film - a franchise diadalmas visszatérése az animációhoz - egyszerűen újrahasznosítaná ezeket a történeteket. Ráadásul az eredeti Avatar: Az utolsó léghajlító szinkronhangjai már felnőttek, és Zach Tyler Eisen, az Aangot alakító színész már nem is igazán vállal szinkronmunkát. Ezen okok miatt talán több értelme lenne, ha a film az Avatar: Az utolsó léghajlító karaktereinek felnőtt változatait követné, vagy új szinkronszínészekkel, vagy azokkal, akiket a Korra legendája flashbackjeihez használtak. Ettől függetlenül a film ígéretesnek hangzik. Konietzko és DiMartino mellett a franchise régi rendezője, Lauren Montgomery vezeti a projektet, a produceri feladatokat pedig a sokoldalú ausztrál Flying Bark Productions animációs stúdió látja el (az IF Magazine-on keresztül).  
#3

NA M3GAN 2.0  (2025)

(2)

horror | sci-fi | thriller

Az M3GAN fináléjában a gyilkos baba teste megsemmisült, de a „szelleme” tovább élhetett, és bajt okozhatott. A film vége arra utal, hogy az M3GAN feltöltötte magát egy... több»

James Wan, Jason Blum és Akela Cooper, a horrorfilmek sztárcsapata 2022-ben egyesült, hogy bemutassa a M3GAN-t, a meglepetéssikert, amely egy fiatal lány robotikus társáról szól, aki gyilkossá válik. A Gerard Johnstone által rendezett film mindössze 12 millió dolláros költségvetésből több mint 125 millió dolláros bevételt hozott a globális jegypénztáraknál, ami felszította a pletykákat a folytatásról, amit azóta meg is erősítettek. A Deadline szerint az M3GAN 2.0 a tervek szerint 2025. január 17-én kerül a mozikba. Az eredeti főszereplők, Allison Williams és Violet McGraw is visszatérnek, Williams pedig teljes értékű produceri szerepet is vállal. Az új-zélandi 1 Newsnak adott interjújában Johnstone elmondta, hogy tárgyalásokat folytat a rendezői visszatérésről. Bár a történet részleteiről egyelőre nincs információnk, nem nehéz elképzelni, merre tarthat az M3GAN 2.0. Az első film diadalmas, de baljóslatú végkifejlettel zárult, amely biztosítja a nézőket arról, hogy a címadó M3GAN messze nem halott. Tekintettel a franchise sci-fi jellegére, a nő bármilyen módon visszatérhet - nagyobb, ijesztőbb és halálosabb formában.Cooper visszatér a forgatókönyv írójaként, míg Blum és Wan egyaránt producerként tevékenykedik, ami azt jelenti, hogy biztosra vehető, hogy a folytatásnak ugyanaz lesz az általános hangulata, mint az eredetinek. A Collidernek adott interjújában Wan elmondta, hogy már vannak ötletei egy "nagyobb világra" a sorozathoz. Lehet, hogy ez lesz a következő sikeres horrorfranchise kezdete? Az idő majd eldönti.
#2
Volt idő, amikor az MCU-filmek lényege az volt, hogy a Bosszúállók-sorozat új részéhez vezessenek. A Végtelenség-saga és Thanos legyőzése után azonban már nem ez a helyzet. Mire a Bosszúállók: A Kang dinasztia 2025-ben kerül a mozikba (a Variety szerint május 2-án), az MCU két teljes szakaszt fog eltölteni a Bosszúállók-saga új része nélkül. Ez elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy izgatottan várjuk a sorozat ötödik részét, de rengeteg más okunk is van arra, hogy várjuk. A The Hollywood Reporter szerint a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája rendezője, Destin Daniel Cretton fogja rendezni a Kang-dinasztia című filmet. A Deadline megjegyzi, hogy a forgatókönyvet Jeff Loveness írja majd. Loveness olyan vígjátékok írói hátteréből érkezik, mint a Jimmy Kimmel Live! és a Rick és Morty, emellett ő írta a Hangyaember és a Darázs: Quantumania című film forgatókönyvét is, amely először hozza el Kangot az MCU-ba. Mint ilyen, tökéletes választásnak tűnik a Bosszúállók 5 megírására, és valószínű, hogy az ötödik fázis filmje sok mindent fel fog építeni. A Kang dinasztia történetéről egyelőre csak annyit tudunk, hogy a címadó időutazó gonosztevő lesz a főszereplője, aki úgy tűnik, hogy Thanos trónját akarja bitorolni az MCU fő antagonistájaként. A képregénysorozat, amelyből a film a címét veszi, adhat némi támpontot. Ebben Kang sikeresen elfoglalja az egész világot, és közben páratlan pusztítást és kárt okoz. A Bosszúállóknak lehet, hogy a 6. fázisban lesz dolguk.
#1

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Pókember után a Fantasztikus négyes csapata is "hazatér" a Marvelhez. Sue Storm, Fáklya, Lény és Mr. Fantastic elképesztő képességeik birtokában akár az életüket is képesek... több»

Bár eredetileg 2024 novemberében kellett volna megjelennie, a Marvel Studios régóta várt "Fantasztikus Négyes" rebootja egy újabb premierdátumra, 2025. február 14-re tolódott (via CNET). A film az MCU 6. fázisának egyik első filmje lesz, amelyhez két "Bosszúállók" film is tartozik majd - de erről majd később. A Deadline 2022 szeptemberében számolt be arról, hogy Jeff Kaplan és Ian Springer írták a film forgatókönyvét, a rendező pedig Matt Shakman lesz. Míg Springer és Kaplan eddig nem sok nagy horderejű munkával rukkolt elő Hollywoodban, Shakman tapasztalt rendező, hiszen olyan nagy tévésorozatok epizódjait irányította, mint a "Fargo", a "Trónok harca" és az "It's Always Sunny in Philadelphia". Az MCU-ban is veteránnak számít, hiszen 2021-ben rendezte és executive producere volt a Disney+ elismert sorozatának, a "WandaVision"-nek. Az új Fantasztikus Négyesről kevés történet részletet hoztak nyilvánosságra, de van néhány támpont arra vonatkozóan, hogy mire számíthatnak a rajongók. Egyrészt Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke azt sugallta, hogy szeretné elkerülni a hagyományos eredettörténetet, tekintve, hogy a Fantasztikus Négyest az utóbbi időben hányszor adaptálták a nagyvászonra... John Krasinski már játszotta Reed Richards egy változatát a "Doctor Strange az őrület multiverzumában" című filmben, így ő is visszatérhet, de ezt még nem erősítették meg.