Jó szerencse

Jó szerencse

Good Fortune

Vivi

Mi történik, ha az égiek nem a legjobb ügynöküket küldik hozzád? Arj (Aziz Ansari) hamar megtapasztalja, amikor találkozik Gabriellel (Keanu Reeves), a jó szándékú, de kissé ügyetlen őrangyallal. Gabriel nem egy átlagos angyal: nagy tervei vannak, és eltökélt szándéka, hogy megment egy… Több

Rendező: Aziz Ansari

Sandra Oh
Keke Palmer

2025.10.19 Lóri Ádámcsik

3.5*

Inkább a film mondanivalója és a szereplők fogtak meg, mint a poénok. Volt benne egy két jó ötlet és vicces jelenet, de a tartalom lesz az, amit a film után magaddal viszel. Keeanu nagyon jól hozza a szerepét, őt külön kiemelném (jó választás volt erre a szerepre). Ha egy kellemes, humoros, párban megnézős mozit szeretnétek, akkor mindenképpen ajánlom. Köszönöm a nyereményjegyet a mafab csapatának! ;)

2025.10.15 Vivi

Egy angyal, aki inkább bénázik, mint segít

Egy tipikus olyan film, ami után azt mondod, hogy oké, ez fura volt, de valahogy mégis tetszett. Aziz Ansari próbált valami mást csinálni, mint a szokásos hollywoodi komédiák, és bár nem minden poén ül, az egésznek van egy kedves, emberi hangulata. A sztori arról szól, hogy egy angyal (Keanu Reeves) leszáll a Földre, hogy segítsen pár elveszett léleknek, aztán persze minden teljesen félremegy. A film egyik legnagyobb erőssége Keanu Reeves, aki most végre kiszabadul a komoly, csendes hős szerepeiből, és meglepően jól működik humoros közegben. Nem erőltetett a játéka, inkább kedvesen esetlen, ami jól passzol a figurához. Végre nem a komoly arcát hozza, hanem egy tök szerethető, kicsit bénázó figurát. Jó látni, hogy tud vicces is lenni, nem csak morcos hős.A film néha picit szét van esve, nem tudja eldönteni, hogy most poénos akar lenni, tanulságos, vagy fantasys cucc, de valahogy mégis összeáll a végére. Nem világmegváltó, de szívesen nézed, mert jólesik.Ha pontoznom kéne, olyan 7/10-et adnék. Nem egy életre szóló élmény, de kellemes, könnyed kis film, amit jó érzés végignézni. Van benne szív, humor, és az a fajta melegség, amitől egyszerűen jobb kedved lesz.

2025.10.16 anonym

Ez az a film, amit azért nézel meg, mert kuriózum: Angyal+életcsere+gazdag-szegény tematika = potenciál. Van is benne pár igazán vicces rész, pár megható is, de az egész nem folyt olyan gördülékenyen. Sokat igér, de néha neked kell összerakni a hiányzó darabokat. Szórakoztató, de nem biztos, hogy kétszer ugyanúgy működik.

2025.10.19 István

Egyáltalán nem tökéletes, de nálam betalált. Reeves karaktere miatt már megérte, de Ansari is jó: van benne empátia, szerethető karakterek, és az, hogy az anyagi nélkülözés realista-vagy legalább közel realista módon van bemutatva, ritka.

A film 24 729 365 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 9 284 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Ansari előző rendezői projektje, a Being Mortal leállt Bill Murray állítólagos helytelen viselkedése miatt, ami után Ansari a Good Fortune megvalósításába kezdett.Szerző: Csillag Lajos