Liza, a rókatündér (2015)

Liza, a rókatündér

Szabó Győző
Bede Fazekas Szabolcs
Molnár Piroska

JRD   2022. 10. 23.

Néha születnek jó magyar filmek. A hangulat, a stílus, az alternatív "Budapest" és némi kifigurázás egyik-másik multinak + ezt megfejelték egy japán színésszel és dallal, amit a végére már mindenki dúdol, mert fülbemászó. A rókatündér legendája a jap... több»

ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 20.

A magyar filmipar úttörője

A film egy igazi úttörő a magyar filmiparban, hiszen ilyen típusú alkotással még nem igazán találkoztunk magyar berkekben. A Liza, a rókatündér egy felnőtteknek szóló meseként is felfogható, amely történetét tekintve megidézi a japán kultúrtörténetet... teljes kritika»

Bogi87   2016. 05. 27.

Sztorijában egyedi, remek magyar film, mely tele van finom apró humorral. Szokatlan a mai harsány, alpári stílust képviselő vígjátékokkal szemben.

indingo   2016. 02. 16.

Kiváló alkotás és még magyar is! A mesés történet csudálatos. Csudapest, csudapest, de csodás! Kovács Lehelt imádom, mindig valami szerencsétlent játszik! Azóta mondjuk mindenhol Balsai Móni szerepel, de mindegy! A japán dalok, motívumok jót tesznek a filmnek.

Sabnock Sanatory   2020. 11. 13.

Na végre! Egy magyaros, de mégis nagyon színvonalas filmszatíra. Vagy egy misztikus thriller? Teljesen mindegy, mit takar műfajilag, eszméletlen jó zenével alátámasztva egy erős alkotás.

HercegPeter   2016. 12. 02.

Érdekes film. Félve kezdtem bele, de úgy gondoltam, ezt meg kell nézni. Ha rossz akkor azért, ha jó akkor azért. Mert csak ezt a két végletet tudtam elképzelni. Egyszerűen érezhető, hogy ez egy nem átlagos film. Vagy borzalmas vagy épp az ellenkezője... több»

Thibo84   2016. 06. 14.

Kevés magyar film van, amit többször megtudok nézni. A Liza, a rókatündér azon kevés filmek egyike. A történet, a szereplők, minden nagyon el lett találva.

A film összbevétele 540 928 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 143 490 504 forintot termelt.

A Mekkburger éttermi jeleneteket az Erzsébet-téri Közért bárban vették fel, az utca forgalmát pedig egy fallal takarták ki.

(ArpiHajdu és Réci)

Az ötlet megszületéséhez képest nyolc évre kerüt moziba a film.

(ArpiHajdu és Réci)

A filmhez 12 forgatókönyv-változat készült.

(ArpiHajdu és Réci)

Zoltán zászlós szerepére először Gyabronka Józsefet kérték fel, ám a színész úgy vélte, hogy a karakterhez nem megfelelő a kora.

(ArpiHajdu és Réci)

Tomy Tani karakterét egy Ótani Sótaró nevű japán komikus ihlette, aki az 1950-60-as években készült popslágereivel lett híres.

(ArpiHajdu és Réci)

Hát ennek is eljött az ideje. Újra egy élvezetes, ötletes és nagyon szórakoztató romantikus vígjátékot termelt ki kicsiny hazánk. A Liza, a rókatündér vicces, könnyed, technikailag meglepően minőségi, Balsai Mónika pedig hibátlan. több»

Igen, egy magyar filmről van szó, egy olyan produkcióról, ami végre valahára üdítő, tényleg vicces és mind a kritikusok, mind a nézők tekintetében beváltotta a hozzá fűzött reményeket. több»

Igazán szórakoztató, színes szagos vígjáték ez a Liza. A magyar mozikba szeretnénk, még, ilyet. több»