Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
74%

Az ember, aki mindent tudott (2016)

Swiss Army Man
Filmadatlap
 
20
Szereplők
9
Vélemények
15
Képek
11
Videók
Az ember, aki mindent tudott
 
Ms. Akárki   2019. 07. 28.

legújabb vélemény

0

Nagyon furcsa és groteszk, olykor ijesztő film ahogy a hullát megszemélyesíti az eltévedt pasas és úgy bánik vele és azt is hiszi hogy még élő. Pedig már elkezd bomlásnak indulni lassan mire kikecmereg az erdőből és megmentik. Daniel Radcliff miatt néztem meg de nem bántam meg.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 04. 05.

0
Túl kell látni az alpáriságán

A film, amely azzal reklámozta magát, hogy Harry Potter egykori megformálója egy vízi hullát alakít, aki ráadásul elég gyakran szellent, s az a bizonyos pöcök is a kelleténél többször meredezik. Közben pedig útitársa lesz egy "számkivetettnek", s egy... teljes kritika»


 
Zsceeeka   2017. 11. 13.

0

Nekem nagyon bejött a film. Túl kell lépni a fingós poénokon (ami azért visszatér párszor), de ezeken túl van egy mélyebb tartalma is a filmnek, ami igencsak szomorú. Én szerettem ezt a furcsa köntösbe bújtatott drámát. Színészek 5 csillagosok.

 
erahurka   2018. 08. 14.

0

Valami alpári baromságra számítottam, aztán egész jó darab lett belőle. Polgárpukkasztó művészfilm ami nem való mindenkinek, talán ezért is van annyira lehúzva, mert Harry Potter miatt sokan olyanok is megnézték, akiket más színésszel kicsit sem érdekelt volna.

 
lauralaura   2019. 01. 16.

0

Az a cuki, szép, kedves, barátságos film volt, amit szívesen nézel meg a barátaiddal. Meg akkor is ha szomorú vagy, mert akkor tényleg jó állapotba hoz. Az a jó benne, hogy nem akarja az agyadat szét tanítani mindenféle becsületes dologgal. Meg egy kicsit elrugaszkodik a valóságtól.

 
koricapito   2018. 09. 24.

0

Amikor leültem megnézni ezt a filmet, még nem tudtam, hogy mire számítsak. Két jó színész, egy ismeretlen író/rendező páros, egy furcsa humorú vígjátékot sejtető előzetes. Az ilyen kombinációk ritkán végződnek jól, viszont ennek köszönhetően nem volt... több»

 
BThomi   2017. 07. 23.

0

Ez a film akkora katasztrófa, hogy büntetni kéne a megalkotójukat. Gusztustalan, homo erotikus utalásokkal megfűszerezett, kicsit alulról súrolta a nekrofília fogalmát is. Mintha részegen, egy egyetemi záróvizsgára kellett volna felkészülni, valamily... több»

Galéria (15)

Paul Dano
Paul Dano
Daniel Radcliffe
Paul Dano
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
Paul Dano
Paul Dano
Daniel Radcliffe
Paul Dano
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
Paul Dano
Paul Dano
Paul Dano
Daniel Radcliffe
Paul Dano
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe

Videók (11)

A film összbevétele 4 935 501 dollár volt (imdb.com).

 

Az időnként gyerekes humorának (különösen a fingós poénoknak) köszönhetően rengeteg néző elhagyta a mozit a vetítés alatt, amikor a 2016-os Sundance Filmfesztiválon bemutatták.

(koricapito)
 

A fenyőerdős jeleneteket a Kaliforniában található Sequoia Nemzeti Parkban forgatták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film költségvetése körülbelül 3 millió dollár volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film bemutatója a 2016-os Sundance Filmfesztiválon volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Paul Dano karakterének neve (Hank Thompson) egy finom utalás Tom Hanks nevére, aki egy hasonló tematikájú filmben, a Számkivetettben volt főszereplő.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Daniel Radcliffe úgy nyilatkozott, hogy ez a kedvenc filmje, amelyben szerepelt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás mindössze 22 napig tartott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film zeneszerzője, Andy Hull a film végén felbukkanó operatőrt alakítja.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Bárhogy is nézzük a filmet, egy dolog biztos: a Swiss Army Mannek előmelegített helye van a legmegosztóbb filmek között, ugyanakkor a kettőssége, azaz hogy egyszerre alpárian vicces, de pozitív és mély is, pontosan azt éri el, hogy beszéljünk róla, és ezzel együtt a felvetett gondolatairól is. több»
 
A fényképezés kreatívan sikerült, a zene egészen kellemes (Jurassic Park dúdolva), az ötleteket olykor érdekesnek is lehet nevezni, egészen, mintha egy jóféle Michel Gondry filmet néznék. több»