Rólam

Ha fel lehetne szívni injekciós tűbe a mozit, valszeg azzal lőném magam.

Elég jó arányban nyerek premier előtti vetítésekre, szóval ezeken évente többször is össze lehet futni velem. Amit nem így nézek meg, arra sajnos kénytelen vagyok jegyet váltani. 

Instán mindig megosztom min voltam moziban: @mozinaplo

Letterboxd-on még aktívabb vagyok (ugyanezen a néven).

Kedvenc filmem egyértelműen a Ponyvaregény, már csak azért is mert a filmművészet egy egészen új világát nyitotta meg előttem, addig nem igazán láttam olyat hogy valami véresen viccesen legyen szórakoztató, vagy éppen 2,5 óra pofázással maradjon érdekes majdnem minden másodperce. Nem túlzás mondani, hogy teljesen új mederbe terelte a filmekkel kapcsolatos ízlésem és az az időszak volt filmfalásom aranykora, amikor először merültem el az ahhoz hasonló darabok világában akár otthon, akár moziban.

Imádom a '80-'90-es évek hongkongi akciófilmjeit (John Woo egy született zseni), szeretem a művésziesebb horrorokat, de azt is ha csak simán g**i véres, szeretem a trash-t legyen az amerikai vagy európai (heló Margheriti és Castellari), de nem jön be mikor szándékosan szarnak szánják és elviccelik. A fekete-fehér szamuráj filmek zseniálisak, ugyanakkor a spagetti westerneket nehezen viselem (de azért fogyasztom őket szorgosan, és találtam nagy kedvenceket is köztük), egy másik anti-műfajom pedig sajna a régi francia thriller-krimi amit nagyjából 10 percig imádok, aztán elkezdem érvágósan unni szinte kivétel nélkül az összeset. 

Vélemények (510)

2024. 05. 09.
Ezt a filmet nem majmok készítették
Nem vártam sokat tőle, de nagyon meglepett, mennyire jó mind látvány, mind gondolatiság terén. Legalábbis az első nagyjából kétharmada. Nagyon tetszett, ahogy bevezették ... több»
2024. 05. 06.
Road movie haditudósítókkal a polgárháborús Amerikán keresztül. Nem hibátlan, kicsit csapongó és túl gyors, de nagyon hangulatos. Szerintem itt igazából az atmoszféra jel... több»
2024. 04. 30.
2024 eddigi legszórakoztatóbb filmje
Na hát ezt nem láttam jönni, pedig David Leitch minden filmjével meg tudott lepni eddig a kissé hervasztó előzetesek után. Az elveszett város-szerű akció-kaland-romkomot ... több»

61 Az Alkotó  (2023)

2024. 04. 28.
Ennél azért mélyebb filmre számítottam, még az a fordulat se következett be, amire nem sokkal a gyerek felbukkanása utántól számítottam. Illetve picit átgondolatlan pár d... több»
2024. 04. 28.
Általában védeni szoktam ezeket a trash cuccokat, mert a kritikusok nem szokták érteni őket, de most sajnos nekem is az ekéző oldalra kell állnom. Az utolsó körülbelül fé... több»
Babylon (2022)