Rólam

Ha fel lehetne szívni injekciós tűbe a mozit, valszeg azzal lőném magam.

Elég jó arányban nyerek premier előtti vetítésekre, szóval ezeken évente többször is össze lehet futni velem. Amit nem így nézek meg, arra sajnos kénytelen vagyok jegyet váltani. 

Instán mindig megosztom min voltam moziban: @mozinaplo

Letterboxd-on még aktívabb vagyok (ugyanezen a néven).

Kedvenc filmem egyértelműen a Ponyvaregény, már csak azért is mert a filmművészet egy egészen új világát nyitotta meg előttem, addig nem igazán láttam olyat hogy valami véresen viccesen legyen szórakoztató, vagy éppen 2,5 óra pofázással maradjon érdekes majdnem minden másodperce. Nem túlzás mondani, hogy teljesen új mederbe terelte a filmekkel kapcsolatos ízlésem és az az időszak volt filmfalásom aranykora, amikor először merültem el az ahhoz hasonló darabok világában akár otthon, akár moziban.

Imádom a '80-'90-es évek hongkongi akciófilmjeit (John Woo egy született zseni), szeretem a művésziesebb horrorokat, de azt is ha csak simán g**i véres, szeretem a trash-t legyen az amerikai vagy európai (heló Margheriti és Castellari), de nem jön be mikor szándékosan szarnak szánják és elviccelik. A fekete-fehér szamuráj filmek zseniálisak, ugyanakkor a spagetti westerneket nehezen viselem (de azért fogyasztom őket szorgosan, és találtam nagy kedvenceket is köztük), egy másik anti-műfajom pedig sajna a régi francia thriller-krimi amit nagyjából 10 percig imádok, aztán elkezdem érvágósan unni szinte kivétel nélkül az összeset. 

Vélemények (454)

70 Besütizve  (2007)

2023. 08. 01.
Mintha múltkor úgy jelezte volna, hogy még nem láttam. Aztán persze az első percben rájöttem kb., hogy megvolt már, ki tudná elfelejteni ezt a kreténséget? Anna Faris amú... több»
2023. 08. 01.
A Beau Is Afraid után egy perccel meg egyből jött egy tökéletes lezárás szombatra, és egyúttal egy tökéletes kezdés vasárnapra. Avagy Steven Seagal karddal aprítja a népe... több»
2023. 08. 01.
Ari Aster eddig sem volt a barátom, és ezután sem leszünk spanok, noha könnyebben lecsúszott ez a 3 óra, mint a Midsommar 140 perce. Nagyon változatos és kreatív film, mé... több»
2023. 08. 01.
Azt a rohadt. Nehéz lesz erről összefüggően írnom, mert eléggé kavarog bennem, amit láttam. Nem annyira az elengedést érzem témájának, mint inkább a depressziót, és azon ... több»

75 Ali  (2001)

2023. 08. 01.
Elég felületes, de ha jobban belement volna a dolgokba, akkor vagy 1 órával hosszabb lenne. Így viszont aki vágja Alit, az lehet, többet tud, mint a film, aki meg nem, az... több»
Babylon (2022)