Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Rólam

Ha fel lehetne szívni injekciós tűbe a mozit, valszeg azzal lőném magam.

Elég jó arányban nyerek premier előtti vetítésekre, szóval ezeken évente többször is össze lehet futni velem. Amit nem így nézek meg, arra sajnos kénytelen vagyok jegyet váltani. 

Instán mindig megosztom min voltam moziban: @mozinaplo

Letterboxd-on még aktívabb vagyok (ugyanezen a néven).

Kedvenc filmem egyértelműen a Ponyvaregény, már csak azért is mert a filmművészet egy egészen új világát nyitotta meg előttem, addig nem igazán láttam olyat hogy valami véresen viccesen legyen szórakoztató, vagy éppen 2,5 óra pofázással maradjon érdekes majdnem minden másodperce. Nem túlzás mondani, hogy teljesen új mederbe terelte a filmekkel kapcsolatos ízlésem és az az időszak volt filmfalásom aranykora, amikor először merültem el az ahhoz hasonló darabok világában akár otthon, akár moziban.

Imádom a '80-'90-es évek hongkongi akciófilmjeit (John Woo egy született zseni), szeretem a művésziesebb horrorokat, de azt is ha csak simán g**i véres, szeretem a trash-t legyen az amerikai vagy európai (heló Margheriti és Castellari), de nem jön be mikor szándékosan szarnak szánják és elviccelik. A fekete-fehér szamuráj filmek zseniálisak, ugyanakkor a spagetti westerneket nehezen viselem (de azért fogyasztom őket szorgosan, és találtam nagy kedvenceket is köztük), egy másik anti-műfajom pedig sajna a régi francia thriller-krimi amit nagyjából 10 percig imádok, aztán elkezdem érvágósan unni szinte kivétel nélkül az összeset. 

Vélemények (334)

67 65  (2023)

2023. 03. 18.
A címe lehetne a százalékos értékelése is
Az imbecill Adam Driver és a csak halandzsául értő kislány kalandja 65 millió évvel ezelőtt, de azon belül is a lehető legrosszabbkor. Szerencsére kéznél van a Galaxis Út... több»

75 Sikoly VI.  (2023)

2023. 03. 12.
Elég erősen indít, hogy aztán tudjon honnan esni a színvonal. A kaszabolások kifejezetten jók és brutálisak voltak, a dialógusokat viszont már nem élveztem ennyire. Lehet... több»
2023. 03. 12.
Röhejes szövegek, szövevényesnek szánt, de csak simán túlbonyolított történet, gagyi vfx. Egész vicces lehetne, de túl unalmas és zavaros. Ebben a filmben a fordulatokat ... több»

83 Sikoly  (1996)

2023. 03. 12.
A vége közel zseniális, addig viszont kicsit meh. Úgy emlékeztem pedig, hogy végig jó, lehet, rosszul öregedett, vagy nem tudom.... több»
2023. 03. 09.
De örülök, hogy nem hallgattam a lehúzó véleményekre, és mégis elmentem rá haverommal! Frenetikus élmény volt, minden másodperce szörnyű, de mégis olyan abszurd dolgok tö... több»
Babylon (2022)