Rólam

Ha fel lehetne szívni injekciós tűbe a mozit, valszeg azzal lőném magam.

Elég jó arányban nyerek premier előtti vetítésekre, szóval ezeken évente többször is össze lehet futni velem. Amit nem így nézek meg, arra sajnos kénytelen vagyok jegyet váltani. 

Instán mindig megosztom min voltam moziban: @mozinaplo

Letterboxd-on még aktívabb vagyok (ugyanezen a néven).

Kedvenc filmem egyértelműen a Ponyvaregény, már csak azért is mert a filmművészet egy egészen új világát nyitotta meg előttem, addig nem igazán láttam olyat hogy valami véresen viccesen legyen szórakoztató, vagy éppen 2,5 óra pofázással maradjon érdekes majdnem minden másodperce. Nem túlzás mondani, hogy teljesen új mederbe terelte a filmekkel kapcsolatos ízlésem és az az időszak volt filmfalásom aranykora, amikor először merültem el az ahhoz hasonló darabok világában akár otthon, akár moziban.

Imádom a '80-'90-es évek hongkongi akciófilmjeit (John Woo egy született zseni), szeretem a művésziesebb horrorokat, de azt is ha csak simán g**i véres, szeretem a trash-t legyen az amerikai vagy európai (heló Margheriti és Castellari), de nem jön be mikor szándékosan szarnak szánják és elviccelik. A fekete-fehér szamuráj filmek zseniálisak, ugyanakkor a spagetti westerneket nehezen viselem (de azért fogyasztom őket szorgosan, és találtam nagy kedvenceket is köztük), egy másik anti-műfajom pedig sajna a régi francia thriller-krimi amit nagyjából 10 percig imádok, aztán elkezdem érvágósan unni szinte kivétel nélkül az összeset. 

Vélemények (523)

2024. 07. 03.
Nem sokat lehetett kihámozni az előzetesből, úgyhogy arra számítottam, jól megfejik a franchise-t, és csak egy agyatlan inváziós menekülés lesz az egész pár Hang nélkülös... több»
2024. 06. 23.
Nincsen rózsa tövis nélkül, avagy fojtogatja ugyanezt a virágot némileg a 3.5 órás monstre játékidő, de még így is az év egyik legjobb filmje! Persze mi mást várnánk Mart... több»

51 A lift  (1983)

2024. 06. 23.
Hát nagyon nem erre számítottam. Azt hittem, sokkal elvetemültebb lesz a felvonó, nem csak ide-oda megy, aztán ajtócsukódással meg hasonló módokon öl majd. Túl földhözrag... több»
2024. 06. 23.
Denzel elugrik Szicíliába, és úgy odab*sz az első 10 percben, hogy nyugdíjazza az egész John Wick-szériát. Aztán szépen elkávézgat, elteázgat az olaszok közt. Felhívja né... több»
Féltem a hangalámondástól, de minden kétségem azonnal elillant, mikor Van Damme wow-ját monotonan megismételte a szinkrontolmács. :D A Bemmel kapcsolatban is voltak fennt... több»
Babylon (2022)