Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Babylon (2022)

Babylon
Filmadatlap
 
30
Szereplők
23
Vélemények
14
Képek
6
Videók

Galéria (14)

Jovan Adepo
Tobey Maguire
Li Jun Li
Diego Calva Hernández
Jean Smart
Margot Robbie
Jeff Garlin
Diego Calva Hernández
Brad Pitt
Margot Robbie
Lukas Haas
Diego Calva Hernández
Margot Robbie
Margot Robbie
Diego Calva Hernández
Margot Robbie
Margot Robbie
Diego Calva Hernández

Videók (6)

 
Frekvency Ferenc   2023. 05. 10.

legújabb vélemény

0

Hogy mi a sznobizmus? Amikor átbaxnak egy kamu fűves cigivel de te mégis bekábulsz tőle...csak úgy a hozzászólásokról jutott eszembe. A film természetesen sz*r, pont annyira mint a Wall street farkasa volt, hálivúd régóta nem tud nagyot alkotni, kifognak rajtuk az efféle nagykaliberű látványosságoknak szánt produktumok...

 
Tonyka   2023. 02. 10.

a nap véleménye

2
A ragyogás mögött mindig sötétség honol

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jó film vagy sem? Általában ezt a kérdést könnyű megválaszolni, hamar rávágjuk a választ a benyomásaink alapján. Jelen esetünkben furcsa kettőség van. Mert maga a film nem éppen a legjobb, kissé lassú, és indokolatlanul hosszúnak éreztem a játékidőt.... teljes kritika»

 
Gábor390920   2023. 01. 25.

1
Szerelmeslevél a filmhez/mozihoz

Nem kifejezetten a kedvenc korszakom az 1920-as és '30-as évek filmek szempontjából, de nagyon jó volt belelátni a kulisszák mögé, tabuk nélkül. Végre egy film, amely nem fél feszegetni a határokat, és megmutatni mindent, ami a hollywoodi sztársággal jár. Egyszer fent, máskor lent, minden értelemben. Hogyan fogad be az álomgyár, miként formál át (már ha át tud), és miként dob el. Azt gondoltam, hogy hasonló lesz a film, mint a Volt egyszer egy Hollywood, de szerencsére nem, mert sajnos az említett film nálam nem szólt nagyot. A Babylon viszont egy igazi szerelmeslevél a filmnek, és egy kötelező film a mozi rajongóinak.

 
Artemisia   2023. 01. 25.

a nap véleménye

5
Ünnepeljük a mozit!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Damien Chazelle eposzi hosszúságú remekműve Hollywood hőskorát énekli meg költői módon, a szabados '20-as évek minden csillogásával és szennyével együtt. Érezhetően szerelemprojektről van szó, legalább annyira, mint a Volt egyszer egy Hollywood eseté... teljes kritika»

 
Crystaldeer   2023. 01. 21.

a nap véleménye

3
Az év egyik legmegosztóbb filmje.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Borzasztóan megosztó film lett, melynek akár ki is járhatna az Év legmegosztóbb film díja, melyet nem hiszem, hogy bármely idei film is felülmúlna. Chazelle Chazelle nem szórakozik, rögtön egy szűk fél órás bulijelenettel indít, amely prognosztizálja... teljes kritika»

 
sptt   2023. 04. 29.

1

Nagyon látványos, de feleslegesen hosszúra nyújtott, néha unalomba hajló film. Azt viszont el kell ismerni, hogy amikor Margot Robbie a vásznon van, akkor 100%-os a figyelem és ezt az utóbbi időben nagyon kevés színészre lehetett elmondani, de ő a gy... több»

 
erahurka   2023. 01. 25.

0
Mi ez, ha nem szerelem?

Nem hiszem, hogy létezik tökéletes film, vagy készülhet valaha, és biztos vagyok benne, hogy a Babylon sem volt az. De nem éltem még át olyat, hogy egy 3 órás filmet, aminek érezni is lehetett a hosszát, néztem volna még legalább 2x ennyi ideig. Egyszerűen nem akartam, hogy vége legyen. Soha. Ez egy olyan film, amit vásznon kell látni. Filmre forgatták a filmek, de még inkább a mozi szerelmeseinek. Olvastam, mennyi munkát tettek a feldolgozásba, hogy nem csak előhívták, hanem különleges eljárásokkal tették kontrasztosabbá, sötétebbé, vagy épp világosabbá a szalagot. Végig nagyon zajos, és kicsit puha (utóbbit lehet, hogy a Westend ósdi vetítőrendszere okozta?), de így volt tökéletes, mintha nem is ma készült volna, hanem a '70-es években, vagy akár még régebben. A történet hosszú, és ugyan időnként kicsit leül, de egyszerűen magával ragad ez az izzadt, kokainmámoros őrület, ami akár az éjszakai partikon, akár a forgatásokon jelen van. Chazelle már-már videóklipeket megszégyenítő pontossággal vágta zenére az egyes jeleneteket; gyakorlatilag egy musicalt készített idegesítő dalok nélkül, csak zene szól és képek váltják egymást ritmusra, és így mesél, olykor szavak nélkül, így teszi egyszerre vonzóvá és taszítóvá az álomgyárat. Hollywood beszippant, sikerrel halmoz, megrág, kiköp és rád szarik, de mégis csodáljuk és vágyódunk utána. Mi ez, ha nem szerelem?

A film 121 863 000 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 58 121 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez Brad Pitt és Margot Robbie harmadik közös filmje A nagy dobás és Volt egyszer egy... Hollywood után.

(csd)
 

A film forgatása jelentősen csúszott a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt.

(csd)
 

Margot Robbie és Brad Pitt korábban a 2019-ben megjelent Volt egyszer egy... Hollywood című filmben szerepeltek együtt.

(csd)
 

Damien Chazelle egy korábbi interjúban elmondta, hogy a forgatókönyvet a Babilon Berlin című német televíziós műsor inspirálta.

(csd)
 

Eredetileg Emma Stone-t jelölték az egyik főszerepre, akit a hírek szerint Clara Bow-ról mintáztak volna, de időzítési konfliktusok miatt visszalépett a felkéréstől.

(csd)
 
A Babylon váratlanul vulgáris, meglepően vicces és szörnyen szórakoztató moziélmény a némafilmek arany- és végkoráról. több»
 
Damien Chazelle új filmje, a Babylon egy régóta dédelgetett filmterv megvalósulása: a Whiplash és a Kaliforniai álom rendezője saját forgatókönyvét készítette el. A hangosfilm hajnalán játszódó, Hollywood díszletei mögé kalauzoló mű beharangozásakor a téma és az alkotásban szereplő színészek miatt is sokan Volt egyszer egy Hollywood koppintást kiáltottak, azonban Chazelle már több, mint 10 esztendeje érlelgette magában a Babylon ötletét. több»
 
Damien Chazelle legújabb filmje, a Babylon egyszerre emel fel és taszít a mélybe. Minden egyes képkockája tisztelgés a mozgókép előtt és egyben ítélet is Hollywood felett. több»