Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Babylon (2022)

Babylon
Filmadatlap
 
30
Szereplők
9
Vélemények
14
Képek
5
Videók

Galéria (14)

Jovan Adepo
Tobey Maguire
Li Jun Li
Diego Calva Hernández
Jean Smart
Margot Robbie
Jeff Garlin
Diego Calva Hernández
Brad Pitt
Margot Robbie
Lukas Haas
Diego Calva Hernández
Margot Robbie
Margot Robbie
Diego Calva Hernández
Margot Robbie
Margot Robbie
Diego Calva Hernández

Videók (5)

 
Artemisia   2023. 01. 25.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Ünnepeljük a mozit!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Damien Chazelle eposzi hosszúságú remekműve Hollywood hőskorát énekli meg költői módon, a szabados '20-as évek minden csillogásával és szennyével együtt. Érezhetően szerelemprojektről van szó, legalább annyira, mint a Volt egyszer egy Hollywood eseté... teljes kritika»

 
Gábor390920   2023. 01. 25.

1
Szerelmeslevél a filmhez/mozihoz

Nem kifejezetten a kedvenc korszakom az 1920-as és '30-as évek filmek szempontjából, de nagyon jó volt belelátni a kulisszák mögé, tabuk nélkül. Végre egy film, amely nem fél feszegetni a határokat, és megmutatni mindent, ami a hollywoodi sztársággal jár. Egyszer fent, máskor lent, minden értelemben. Hogyan fogad be az álomgyár, miként formál át (már ha át tud), és miként dob el. Azt gondoltam, hogy hasonló lesz a film, mint a Volt egyszer egy Hollywood, de szerencsére nem, mert sajnos az említett film nálam nem szólt nagyot. A Babylon viszont egy igazi szerelmeslevél a filmnek, és egy kötelező film a mozi rajongóinak.

 
Crystaldeer   2023. 01. 21.

a nap véleménye

2
Az év egyik legmegosztóbb filmje.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Borzasztóan megosztó film lett, melynek akár ki is járhatna az Év legmegosztóbb film díja, melyet nem hiszem, hogy bármely idei film is felülmúlna. Chazelle Chazelle nem szórakozik, rögtön egy szűk fél órás bulijelenettel indít, amely prognosztizálja... teljes kritika»

 
Tchiva   2023. 01. 19.

1

Tény, hogy az alakítások mindent visznek ebben a filmben, Margot Robbie fenomenális, de a sztori nekem annyira nem jött be. Mármint van benne minden, de ha belegondolok egy kicsit sablonos is valahol. Ettől függetlenül nagy élmény volt moziban megnézni, és csakis ajánlani tudom másoknak is.

 
adri622   2023. 01. 19.

2
Tökéletes!

Órákig tudtam volna még nézni. Nagyon régóta nem nyűgözött le ennyire mozifilm. A Volt egyszer egy Hollywood és a Great Gatsby szerelemgyereke.

 
mikike0729   2023. 01. 20.

1

Nem hiszem el, hogy végre itt van ez a film. Hihetetlenül nagyon vártam. A szereposztás egyszerűen eszméletlenül jó lett, de ezt már éreztem az előzetesekből is. Nagyon örülök, hogy ezt egyből év elején bemutatták, mert nagyon ütős lett...

 
Fusion81 Nézhetetlen  2023. 01. 23.

1
Elvesztegetett idő

Tipikusan az a film, aminek a sznobok hatalmas mondanivalót tulajdonítanak. Ha nem szeretnél 3 órát elvesztegetni az életedből, ne nézd meg, tényleg semmiről nem szól, filmet forgatnak, buliznak stb. A Volt egyszer egy Hollywoodhoz tudnám hasonlítani.

A film 35 634 145 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 16 862 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez Brad Pitt és Margot Robbie harmadik közös filmje A nagy dobás és Volt egyszer egy... Hollywood után.

(csd)
 

A film forgatása jelentősen csúszott a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt.

(csd)
 

Margot Robbie és Brad Pitt korábban a 2019-ben megjelent Volt egyszer egy... Hollywood című filmben szerepeltek együtt.

(csd)
 

Damien Chazelle egy korábbi interjúban elmondta, hogy a forgatókönyvet a Babilon Berlin című német televíziós műsor inspirálta.

(csd)
 

Eredetileg Emma Stone-t jelölték az egyik főszerepre, akit a hírek szerint Clara Bow-ról mintáztak volna, de időzítési konfliktusok miatt visszalépett a felkéréstől.

(csd)