Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Rólam

Szüleim elmondása alapján, még járni és beszélni se tudtam, de amikor  zenei műsor ment a tv-ben, mint például akkoriban a "Ki mit tud", akkor felültem a kiságyban és érdeklődéssel figyeltem.

Gyermekkoromban is nagy tehetségem volt a zenéhez, akár egyszeri hallásból vissza tudtam játszani bármilyen dallamot, bár később ezt a tudásom komolyabb szinten nem kamatoztattam.Érdeklődésem elég hamar a zene mellett a filmek felé is fordult. Én még azon társadalom gyerekei közé tartozom, akik előszeretettel bandázták, vagy bunkereztek kint az utcán vagy a közeli erdőkben, de a vasárnap reggel az mindig lustálkodással és mesenézéssel telt, egyik gyerekkori kedvenc rajzfilmem a Hé Arnold volt. 


Aztán 1994-ben, mikor 8 éves voltam, megjelent Az oroszlánkirály rajzfilm a mozikban, ez volt az első olyan filmes emlékem, amit moziban láttam. Szerintem valahol, akkor kezdődött el nálam a mozi szeretete.

Nagyon szerettem írni, már gyerekként is történeteket, vagy regényeket, és aztán tinédzserkoromban a számítógép gyors terjedésének köszönhetően, már 13 évesen autodidakta módon megtanultam vakon gépelni és írásaimat hamar rögzíthettem is.

A filmek mellett elkezdett érdekelni a sztárvilág is. Egyre többet foglalkoztam, kutattam, kerestem információkat kedvenc filmes személyiségeimről, és persze jobban megszerettem volna ismerni, mivel érdekeltek a valódi élethelyzetek is. Akkoriban nagyon képben voltam a filmek terén, és egy ismerettség által lehetőséget kaptam, hogy egy magyar filmes adatbázis oldal szerkesztője legyek.Aztán 20-as éveim elején az élet teljesen más területre vitt és évekig volt, hogy nem volt lehetőségem semmilyen filmet se nézni, és teljesen kikerültem a "filmes világból" és csak pár éve kezdtem újra "visszatérni". 
Ma már nem igazán írok kritikákat és nem is követem napi szinten a filmes híreket, ha van egy két film, ami tényleg megfog ahhoz szívesen csatolom a véleményem. E mellett sok más hobbim van, főleg kreatívitás és alkotás terén, mint például a festészet. 


Az hogy milyen filmeket nézek meg épp a hangulatomtól függ. A többi meg itt van az adatlapomon :)

Köszi, hogy végig olvastad! :) Ha tetszett nyomj egy <3 -et ;) 

Vélemények (144)

83 Belfast  (2021)

2023. 01. 26.
Vegyes érzelmekkel teli
A film elején egy gyors ugrást láthatunk: a múltba, még hozzá 1969-ben járunk. A képkocka is vált színesből fekete-fehérre, amivel szerintem a régi kor hatását szerették ... több»
2023. 01. 26.
Szép film.
Először úgy gondoltam, hogy 4 csillagot adok erre a filmre, aztán a film utolsó 20 perce megváltoztatta a véleményem, mert azután azt éreztem, hogy hűha, ez zseniális let... több»
2023. 01. 25.
A végére megtetszett
Nagyon vártam, aztán mikor elkezdtem nézni, először azt hittem, hogy csalódás lesz. A film első felét eléggé unalmasnak találtam. Sőt, mivel én egy családi vígjátéknak h... több»
2023. 01. 24.
Összefüggéstelen badarság
Nem tudom, mi visz rá valakit arra, hogy van egy 1844-es Petőfi költemény, és akkor csináljunk belőle egy olyan filmet, ami végül a modern és a régi korok zagyva összeveg... több»

84 Babylon  (2022)

2023. 01. 21.
Az év egyik legmegosztóbb filmje.
Borzasztóan megosztó film lett, melynek akár ki is járhatna az Év legmegosztóbb film díja, melyet nem hiszem, hogy bármely idei film is felülmúlna. Chazelle Chazelle nem ... több»
A játszma (2022)