Apáca a városban

Apáca a városban

Doux Jésus

Vivi

20 év csendes, elzárt élet után Lucy fejest ugrik a modern világba: számítógépes eszközök, közösségi média és a világ pezsgése egyszerre szembesíti őt a változásokkal és kísértésekkel. Elindul belső útja – egy road movie-jellegű kaland – amely során hitről, szabadságról, szeretetről és… Több

Forgatókönyvíró: Sophia Aram, Frédéric Quiring
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2025.08.21.
Forgalmazó: Prorom

2025.08.26 Szivárvány

csiszolatlan gyémánt

Igazán jó humorú vígjáték, ami szerintem eléggé alulértékelt és nem is igazán promózták. Én is csak véletlen futottam bele a lányom által, mert neki nagyon tetszett és meg akarta mutatni nekem is. Kellemes kikapcsolódás és könnyesre nevettem magam rajta. Már az alapkoncepció is rendkívül kínosan vicces, hogy az apácák miként reagálnának ennyi bezártság után teljesen egyszerű szituációkra a mai világban. A helyzetkomikumot tényleg nagyon jól oldották meg, pl. az óvszervásárlós résznél is, pedig el lehetett volna vinni ezt nagyon gyorsan rossz irányba is, de szerencsére megtalálták az egyensúlyt. Ajánlom bátran mindenkinek, aki egy kis kellemes vígjátékra vágyik akár hétvégén.

2025.08.25 Vivi

Apáca , aki feldobja a hétköznapokat.

Az Apáca a városban tipikusan az a film, amire nem számítottam, hogy ennyire könnyen mosolyt csal majd az arcomra. Már maga az alapsztori is vicces.Egy apáca, aki évtizedekig a kolostor falai között élt, egyszer csak belecsöppen a modern városi forgatagba. A két világ közötti különbség annyira nagy, hogy szinte minden jelenet magában hordoz valami bájos ügyetlenséget, és ez a humor forrása. Ami nekem nagyon tetszett, hogy a film nem esik át a ló túloldalára, nincs erőltetett poénkodás, inkább apró helyzetkomikumokból és kedvesen naiv karakterekből fakad a nevetés. Olyan, mint amikor valaki jó szívvel, de teljesen más szabályok szerint próbál boldogulni a városban és ettől egyszerre vicces és megható is. A színészek remekül hozzák a szerepüket. A főhősnő egyszerre sugároz ártatlanságot és vagányságot, ahogy felfedezi az életnek azokat az oldalait, amelyeket eddig sosem tapasztalt. Nekem kifejezetten tetszett, hogy nem csak nevetni lehet rajta, hanem közben meg is melengeti a szívet. Összességében azt mondanám, hogy ez a film olyan, mint egy könnyű desszert egy fárasztó nap végén. Nem telít el, de pont annyit ad, hogy jobb kedved legyen tőle. Én tényleg jó érzéssel álltam fel a végén, és őszintén ajánlom bárkinek, aki szeretne másfél órára kiszakadni a hétköznapi gondokból, és átadni magát egy bájos, szívmelengető vígjátéknak.

2025.08.25 meva

Csillogás nélküli alkotás

Nagyon jó film. A színészi alakítások nagyszerűek! Nyilvánvalóan a vígjáték kritikusai vagy más sznobok le fogják becsülni. Nagyon jól éreztük magunkat a film alatt, sokat nevettünk, meghatódtunk, az apácák szeretnivalóak, Marilou Barry és Isabelle Nanty pedig tökéletesek, viccesek és nagyon aranyosak a maguk szerepében. Gyönyörű tájképekkel gazdagított alkotás, lenyűgöző helyszínek, változatos szituációk, tökéletes zeneszám-választásokkal. Aláírom: nem az évszázad filmje, és valószínűleg nem is az év filmje, de én azt ajánlom, kényeztessük magunkat egy kedves történettel, a kis nyugalom pillanatával.

2025.08.25 indingo

Az Apáca a városban egy nagyon helyes film. Kedves a története, bár nem túl bonyolult, de mégis szerethető. Kicsit kiszakad a néző a nehéz hétköznapokból egy szűk másfél órára, amíg a moziteremben van. A kolostorban töltött jelenetek és a nagyvárosi ... Több

A film 18 202 305 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 6 877 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Forgatási helyszínként az észak-keleti Franciaország szolgált, főként Grand Est régióban, Vosges és Lorena környékén dolgoztak; Quiring korábban nem ismerte ezeket a helyeket, de beleszeretett a tájba.Szerző: Csillag Lajos