72% 131 szavazat
Szia Életem!

Szia Életem!

Szia Életem!
Filmadatlap
16
Vélemények (16)
13
Szereplők (13)
21
Képek (21)
2
Videók (2)
5
Érdekességek (5)
Díjak
2
Filmkritika (2)
6
Cikkek (6)
Fórum
Artúr  

Hol nézheted

Thuróczy Szabolcs
Pásztor-Várady Mór
Pásztor-Várady Mór
Thuróczy Szabolcs
Pásztor-Várady Mór
Thuróczy Szabolcs
Geszti Péter
Thuróczy Szabolcs
Pásztor-Várady Mór
Pásztor-Várady Mór
Pásztor-Várady Mór
Kovács Patrícia
Thuróczy Szabolcs
Tasnádi Bence
Kovács Patrícia
Vékes Csaba
Thuróczy Szabolcs
Thuróczy Szabolcs
Mucsi Zoltán
Thuróczy Szabolcs
Pásztor-Várady Mór
Kovács Patrícia
Thuróczy Szabolcs
Thuróczy Szabolcs
Pásztor-Várady Mór
Kovács Patrícia
Pásztor-Várady Mór
Thuróczy Szabolcs
Básti Juli
Pásztor-Várady Mór
Pásztor-Várady Mór

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Egy író hosszú ideje vár az igazi inpsirációra, helyette azonban nem várt meglepetés éri, betoppan az életébe a fia, akivel még sosem találkozott.

Váratlan megismerkedésük sok mókás pillanatot hoz a művész életébe, kapcsolatuk történetét a kisfiú gazdag képzelőereje szinte mesebelivé… Több


Forgatókönyvíró: Vékes Csaba
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2022.08.25. | Netflix (2022.12.30.) | Filmio (2023.04.13.)
Forgalmazó: Filmsquad
 
2023.12.15 [email protected]

legújabb vélemény

Öt csillag?!

Sajnos egyre gyengül számomra a Mafab filmértékeléseinek hitele. Ezt a filmet pl. az egekig dicséri, pedig csak – az apává érő apa és a kisfiú korrekt színészi teljesítményét nem elvitatva – egy virtigli hollywoodi opusz. Annak sem a legeleje.

0
 
2023.01.17 Artúr

a nap véleménye

Kedves élet-szeletke

Végre még egy hazai filmes alkotás, ami nem hemzseg a megbicsakló színészi teljesítményektől, ahol el tudom hinni a főhősnek, hogy valami fáj, valami tetszik, vagy valami megnevettet. Kiemelném Pásztor-Várady Mór alakítását, vagy a rendező munkáját, vagy bárkiét, aki egy hiteles és nem csak egy cukorgombóc karaktert alkotott Samuból. Kifejezetten élvezetesek és nem kényszeredettek voltak a jelenetei. Abban talán egyetérthetünk, hogy a Besúgóban sem Thuróczy Szabolcs tehetségével volt gond. A színész jól hozza a flegma, lecsúszott író szerepét, és szépen dolgozik együtt a poénokon a társával, akivel a film nagy részében be van zárva egy lakásba. Persze túlozni sem akarok. Nem a Gladiátor folytatását, nem egy újabb Keresztapa epizódot és koránt sem a Halálos iramban akcióját idézi a mű. Ez a mozi aranyos, kedves és emberi. A hibákról, az együttérzésről és a változni képes apa-szerepről szól a történet. A maga nemében inkább realista, de nem fanyar. Romantikus, de csöpögős. Mindenkinek ajánlom Rohonyi Gábor és Vékes Csaba rendezők munkáját, aki egy kicsit mosolyogna egy kedves élet-szeletke felvillantásán, és azt mondaná neki, szia életem.

2
 
2023.01.19 Emmersson

A vérfarkas fagyit ebédel

Ritkán dobok 5 csillagot egy filmre. Két módon jöhet nálam ez szóba. Az egyik, amikor olyan különleges nézőpontból mutatnak be egy jó sztorit, annyira szokatlan stílusban kapok fantasztikus élmény, ami szinte arcul csap; a másik, amikor egy abszolút ... Teljes kritika

3
 
2022.09.10 indingo

Aranyélet után

Egy férfi, akinek hirtelen apának kell lennie. Maga a történet nem túl egyedi, jópár film készült már hasonló témában. A film szereposztása tetszett, Thuróczyt az Aranyélet óta nagyon kedvelem. A kisfiú, Pásztor-Várady Mór amellett, hogy elképesztően cuki, tehetséges is. Nagyon ermészetesen játszott, jól beszélt. Akadtak jó karakterek a filmen, akiknek juthatott vona töb játékidő is. A történet helyenként kicsit lassú volt és meglepett hogy elég sokat csúnya szó is elhangzik benne. Összességében voltak jó pillanatai a filmne, de én többet vártam tőle.

2
 
2022.12.29 Eastern79

Kellemes kikapcsolódás

Nagyon szeretem a magyar filmeket, és bár nem találtam kiugróan jónak, jól esett egy ilyen kedves történetet megnézni, ahol nincs erőszak, maximum egy kis csúnya beszéd, viszont ízes magyar beszólásokból és poénokból nincs hiány. A kisfiú játéka természetes, spontán hatást kelt, a „nagy öregek” meg hozzák a megszokott profi színvonalat. Kedves, aranyos, bár kissé sablonos történet.

2

A film 92 887 830 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 62 255 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A film rendezője és forgatókönyvírója Vékás Csaba, aki a filmben is feltűnik, mint Barna barátja. Szerző: indingo

#2
 

Pásztor-Várady Mórt, több mint 200 jelentkező közül választották ki az egyik főszerepre. Szerző: indingo

#3
 

A főszereplő kisfiúnak, Pásztor-Várady Mórnak ez az első filmes szerepe. Szerző: indingo

#4
 

A producerek között szerepel Geszti Péter és felesége Ditz Edit is. Szerző: indingo

#5
 
(2023. 06. 26.)
Válts műfajt!
Rohonyi Gábor és Vékes Csaba rendezése cím és tartalom tökéletes szimbiózisa: a Szia, Életem! kedves, moderáltan vicces, teljesen ártalmatlan, a végére kissé nyálas közönségfilm, mely nem tud, és nem is akar több lenni annál, amit plakátja ígér. Több
 
Értékelés: 7/10
(2023. 05. 16.)
Szia, Életem!
Ezt a történetet ugyan már ezerszer láttuk, de a Szia, Életem! mégis olyan jól meséli el, hogy még ezeregyedszerre is jó móka nézni. Több