Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

100 dolog (2018)

100 Dinge
Filmadatlap
 
21
Szereplők
10
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Videók (1)

 
Ricz   2021. 08. 15.

legújabb vélemény

0
Már a német humor sem megbízható

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A házasságnak megvan az az előnye, hogy a késő esti programot egy jó filmmel helyettesítse. Ez nem az a darab, ami egy gyenge háztartási szexszel bármilyen szinten versenyezhetne. Jól indul, kezdetben még üzenete is van, aztán egymás után jönnek az ellentmondások, egy idő után ellaposodik, mint Liptai Klaudia vonalai. Az ötletbörzén még cikinek mutatja a minimalistákat, a végén már egyetlen elfogadható filozófiának állítja be. Mikorra már meglennél győzve: a főhős pusztán pénzügyi (!) sérelemből, csöves szintű "dögöljön meg a szomszéd lova is" bosszút áll. Aki rajong a germán jellemfejlődés, okosozós mozikért, azt itt egy vödör bizonytalan állagú, édesítőszeres, langyos hollywoodi B kategóriás [email protected] találja képen. A nyolcvanas, kilencvenes évek amerikai munkanélkülijei által firkált önsegítő könyvek is tartalmasabbak, életszerűbbek.

 
indingo   2020. 01. 20.

1

Inkább dráma volt, mint vígjáték. A története, a mondanivalója, miszerint a tárgyaink mennyire meghatározzák a mindennapjainkat, ahelyett, hogy a körülöttünk levő emberekre koncentrálnánk.

 
Szilonka   2020. 01. 31.

0

Ennyit meztelenkedni egy filmben! :) Volt benne dráma és humor egyaránt, illetve a németek mostanság figyelemre méltó filmeket csinálnak.

 
czerik   2019. 09. 22.

1

Jó humorú, egész élvezhető egyszernézős film, bár a mozijegy árát nem hinném, hogy megérte.

 
Lonka   2020. 03. 05.

0

A két főszereplőnek nem ez az első közös filmje, és valószínűleg nem is az utolsó. Érdekes volt a film, bármikor újranézném.

 
dandelion1983   2021. 04. 23.

0

Nekem nagyon tetszett, pedig nem vártam tőle sokat, de valami annyira megfogott benne, hogy azóta már kétszer is megnéztem. A főszereplő páros zseniális, könnyed film, mégis mély, mögöttes a mondanivalója. Mosolyogtam, meghatott, szerettem ezt a film... több»

 
Bulki   2019. 06. 09.

0

A 100 dolog sokkal több egyszerű vígjátéknál. Elgondolkodtatja az embert, mi fontos igazán az életben, mennyire függ össze a gazdagság a boldogsággal. Puszta vígjátékként gyenge közepesnek mondanám, de ha a néző felfedezi benne a mögöttes tartalmat, egész remek kis produkciónak tűnik.

A film összbevétele 14 093 397 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 13 136 370 forintot termelt. A hazai mozik összesen 8 906 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Florian David Fitz több tucat filmet játszott, de a 100 dolog csak a harmadik rendezése. Fitz egy személyben a film rendezője, főszereplője és forgatókönyvírója is.

(hp)
 

Florian David Fitz rendező egy interjúban elmondta, hogy a 100 dolgot Petri Luukkainen 'My Stuff' (2013) című dokumentumfilmje inspirálta.

(hp)
 

A 100 dolog forgatása 2018 februárja és májusa között zajlott Berlinben, Brandenburgban és a lengyelországi Lebában.

(hp)
 

A filmre a németországi premierhétvégén 200 ezer néző 1,75 millió euró értékben váltott jegyet.

(hp)
 

A 100 dolog világpremierje 2018. november 26-án volt Berlinben, a Sony Centerben.

(hp)
 
t. A 100 dolognak magasztos eszmék járnak a fejében, de a poénokkal alacsonyra céloz – ahogy azt a németektől megszokhattuk. A két barát kapcsolatát jól kidolgozták, de minden más felületes és túl gejl ahhoz, hogy jó szívvel nevessünk rajta. több»
 
A 100 dolog nem váltja meg a világot, de a maga tökéletlenségében is kifejezetten szórakoztató darab és azon - mostanában bemutatott - német vígjátékok táborát gyarapítja, melyek megnézése közben nem akarunk eret vágni magunkon. Egyszerre humoros és elgondolkodható, a szereplők (akik játszottak már együtt máskor is) miatt pedig lehetetlen nem szeretni. több»