Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Superbad - avagy miért ciki a szex? (2007)

Superbad
Filmadatlap
 
28
Szereplők
34
Vélemények
17
Képek
2
Videók

Galéria (17)

Videók (2)

 
szaka123   2021. 10. 27.

legújabb vélemény

0

Szórakoztató vígjáték. A 2000-es évek tini vígjátékai közül számomra kiemelkedik. Nagyon jók a szereplők, Jonah Hill remekül hozza a karaktert, őt külön kiemelném. A sztori sem laposodik, a dumák pedig fergetegesek, rengeteg aranyköpés van a filmben. Érdemes megnézni, ha csak szeretnénk kikapcsolódni.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Már lerágott csontnak mondanám a történetet, mégis tetszett a film, tele poénokkal és jó színészi alakításokkal.

 
Deku   2017. 09. 24.

0

Ritka nagy kedvencem lett ez a film, nagyon remekül hozta azt a szintet amit elvártam volna tőle és így bőven remek szórakozást tudott biztosítani nekem. Nagyon remek volt. Ajánlom mindenkinek.

 
HercegPeter   2016. 12. 26.

0

A történet megegyezik nagyon ok más hasonló témájú filmmel, amiket én általában szeretek. Pár gimnazista srác szexelni akar. Ugyebár rengeteg ilyen film van. De ez egy kicsit mégis más. Vannak benne eredeti és klisés poénok is bőven. A két rendőr vol... több»

 
Orosz István   2017. 07. 18.

0

Szerintem remek vígjáték, nekem tetszett van benne bőven poén, és a három fiú karaktere is elég vicces. Mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti a gimis, és a tinédzser filmeket második részre sajnos már nincs esély, de én örültem volna egy folytatásnak is.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 23.

0

A cikis filmek királya. A tipikus nyomi tini klisék mindegyike bele van sűrítve ebbe, az amúgy nem is rosszul sikerült vígjátékba. A két főszereplő a tini lét mellett a saját életük problémájt is belekeverik. Azok pedig még bonyolultabbak és komolyab... több»

 
Eastern79   2021. 03. 31.

0
Kicsit sem ciki

Seth Rogen kétségkívül egy zseniális őrült. Az elcsépelt "tinik szexelni akarnak" formulát képes volt olyan szinten felrázni, hogy néhány résznél azon morfondíroztam, vajon Tarantino nem segített-e neki. A két rendőr például valami eszelős, de tulajdonképpen az összes színész hatalmasat alakít. Állati jók a poénok, nem ül le a sztori egy percre sem, a párbeszédek remekül vannak megírva, szóval igazán nincs mibe belekötni. Szabadszájú, eszement vígjáték, a nevetés garantált.

A film összbevétele 169 871 719 dollár volt (imdb.com).

 

Seth Rogen és Evan Goldberg alapötlete, hogy filmet készítenek saját gimis éveikről, még tinikoruk elején megfogalmazódott, s miután csináltak egy Star Wars-poénfilmet, a forgatókönyvön már akkor elkezdtek dolgozni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A poénok zömét nem a forgatókönyv tartalmazta, hanem a forgatáson, improvizáció útján születtek. Ilyen volt például Seth reakciója is, mikor először meglátja Fogell kamu személyi igazolványát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bill Hader elmondása szerint a film sikerének és a karaktere népszerűségének hála, később számos megkeresést kapott zsaruszerepek eljátszására.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmbéli péniszes rajzok David Goldberg munkái, aki Evan Goldberg testvére. Közel 1000 darab ilyen rajz készült, amelyből csak egy töredék kerülhetett be a filmbe az amerikai korhatárbizottságnak köszönhetően.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film költségvetése alig volt több 20 millió dollárnál, s csak Észak-Amerikában a büdzsé hatszorosát termelte vissza, míg a globális (mozis)bevétele meghaladta a 170 millió dollárt.

(ArpiHajdu és Réci)