Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
67

Romy és Michele (1997)

Romy and Michele's High School Reunion
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
13
Képek
1
Videók

 
luksa10   2016. 10. 26.

legújabb vélemény

laza, könnyű, átlagos komédia két szösziről. sok vicc, kevesebb humor, de szép színésznők. De Lisa csakis Pheobeként az igazi

A film összbevétele 29 205 077 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban tényleg Arthur Fry találta fel a post-it-et, de nem járt üzleti iskolába, ahogy Heather mondta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Quentin Tarantino által kitalált két hamis márka, a Big Kahuna Burger és a Red Apple Cigarettes szerepel a filmben, aminek két oka is lehet. Egyrészt Tarantino és Mira Sorvino a '90-es években randiztak, másrészt a film produkciós designer-je Mayne Berke jó barátja Jerry Martinez-nek, aki a hamis márkákat tervezte.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A történetben Romy és Michele középiskolája Tucson-ban, Arizona-ban van. A valóságban azonban a jeleneteket a Valencia High School-ban forgatták Santa Clarita-n, Californiában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Romy és Michele lakása a Venice Beach-en volt, Los Angelesben, amiből mára hotelt alakítottak ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben szereplő összes extravagáns kosztüm Mona May munkája, aki a Ladie's Room produkció jelmezeit is tervezte.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Janeane Garofalo azért lett kiválasztva a láncdohányos Heather szerepére, mert a színésznő korábban együtt dolgozott David Mirkin-nel a The Larry Sanders Show-n.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rendező korábbi munkájának főszereplője, Homer Simpson szerepel a filmben. Az autószerelő műhelyben a Tv-ben Ramon a Simpson családot nézi, amikor Romy belép, hogy szívességet kérjen tőle.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film David Mirkin első mozis rendezése, a rendező korábban Tv show-kat rendezett, legismertebb közülük az Emmy-díjjal jutalmazott Simpson család.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Romy és Michel-t eredetileg egy sitcom-nak tervezték.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Romy és Michele történetének ötlete akkor született meg Robin Schiff fejében, amikor a női mosdóban meghallott egy butuska, banális párbeszédet két nő között a divatos Los Angeles Club-ban.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.