Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
73

Tökéletlen idők (1993)

Dazed and Confused
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Rory Cochrane
 
jazzy   2016. 03. 18.

legújabb vélemény

Nagyon tetszett a film! Jó zenék, jó kocsik, és Matthew McConaughey ezzel az értelmezhetetlen bajusszal :) annyi talán igaz, hogy egy kicsit vontatott, meg nem igazán van sztorija, de szerintem inkább a hangulatra megy rá film, meg az életérzésre, és nem feltétlenül a csavaros történetet kell keresni benne.

 
danialves   2015. 02. 15.

Mindenképpen egy kellemes és élvezetes filmnek mondanám a Tökéletlen időket, ugyanakkor klasszikusként és megkerülhetetlen mesterműként semmiképp nem beszélnék róla. Linklater életművében sem, aki a későbbiekben sokkal kifinomultabb és érettebb darabokkal szórakoztatott és varázsolt el minket, ugyanakkor pontosan emiatt érdekes és szórakoztató stílusának alapvető vonásait viszontlátni kezdeti, kidolgozatlan formájukban.


 
mrblonde   2015. 05. 27.

A film három korosztályt mutat be, melyek egy hierarchikus rendszerben helyezkednek el. Egy általános iskolát elvégzett, gimire készülő 'freshman' réteg, a gimnáziumot elvégzett uralkodó réteg és a legneutrálisabb egyetemisták. A cselekmény az utolsó tanítási napon veszi fel a fonalat és a motiváció a rétegek között nagyjából azonosnak bizonyul; bulizni kéne. Imádni való film, egy igazi Linklater eszmefuttatás, mindenkinek!

 
OrSi   2015. 01. 11.

Mindig érdekes ilyen filmeket megnézni, amik valahogy egy kor fiatalságának az életérzését próbálják visszaadni. Különösen akkor érdekes ez, ha az ember nem élt, vagy nem volt fiatal abban a korszakban, mert akkor igazán sokat el tud mondani egy ilyen film arról, hogy milyen is volt ezeknek a srácoknak, és mi formálta őket azzá, amik most. Ebből a szempontból szerintem ez egy nagyon jól sikerült alkotás.

A film összbevétele 7 993 039 dollár volt (imdb.com).

 

Mila Jovovich és a forgatás alatt egy pár napra átszökött Las Vegasba, hogy összeházasodjanak. Mivel a színésznő kiskorú volt, az édesanyja később érvénytelenítette a frigyet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egy forgatásról származó legenda szerint Matthew McConaughey már az első forgatáson elmondott mondata az volt, hogy "Alright, alright, alright", amelyet ezután mindenki mondogatott, s természetesen a filmben is alkalmazták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet 1995 februárjában mutatták be Magyarországon, igaz nem moziban, hanem egyből videós platformon.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.